Merhabalar;
bende rMBP 15 almadan önce sizin gibi araştırmıştım ilk önce mini alıcaktım daha sonra araştırmalarımda ve test incelemelerinde farkettim ki hd4000 ekran kartı temel görevleri yerine getirmekte oyun performansıda pek iyi sayıllmaz bunlar işlemciye gömülü gpu lar olduğu içinde zaten harici gpu lar kadar verim beklemek imkansız tabiki, bir diğer taraf ise ben video işleme grafik işleri yaptığım için i7 16 gb olan cihazı aldım, buradaki anahtar nokta kullanım amacınız ne olacak? Eğer internet için ise air mükemmel cihaz, ben oyunda oynarım grafik çalışırım ae ile ugraşırım performansı iyi olsun derseniz i7 derim gt750M gpu su mevcut, ben kod yazıyorum derseniz i5 olan tahminimce işinizi çok rahat görür çok komplike uygulamalar yazmıyorsanız...
Şimdi oyun ne alaka mac le diyen arkadaşlar olucaktır, ben paralles desktop uygulamasını kurdum ve windowsu ve oyunlarımı ve bazı programlarımı windowsa yükledim inanılmaz mükemmel bir rahatlık, işletim sistemi aralarında gezmek için touchpad de sürükleme yapmanız yeterli oluyor, yeniden başlatma derdi yok herhangi birşey yok. Mac os de after effect ile render alırken windowsta oyun oynuyorum cihazda gram kasılma olmuyor...
Bütçenizin el verdiği, kullanım amacınıza en uygun cihazı seçmekte yarar var diye düşünüyorum...
Aslında çok fazla oyun oynamam sadece java,android ile uğraşıyorum. OBJ-c ye başlamayı düşünüyorum normal pc de os virtual kurdum fakat verim alamadım. Bu yüzden mevcut bilgisayarımı satıp bir macbook almaya karar verdim. Aynı zamandada
Rise of nations ve Knight Online tutkunuyum boş zamanlarımda bu iki oyunuda oynarım ama çok aşırı grafik özelliği istemeyen oyunlar şuan dahili ekran kartımda bile oynayabiliyorum.
Eğer Hd4000 ekran kartı işini görür derseniz onu almak banada mantıklı geliyor çünkü orta düzey bir yazılımcıyım çok fazla grafik çalışmam yok ki zamanla değiştiririm unityde ilerledikçe
Birde siz 750M demişiniz fakat 650M arasında çok fark varmı bununla ? Donanım konusunda epeyce bilgisizimde.