• 13-10-2012, 01:52:20
    CakirTurk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    site tasarımı 9gag klonu.

klonların %99.9'u genelde başarılı olamaz.

sıradan bir facebok karikatür, caps, vb sayfalardan farklı olarak ne vaat ediyorsunuz ziyaretçi kitlenize?

(%.1'lik kısım da sadece gittigidiyor'u temsil ediyor, ebay'i klonlayıp ebay'e satan çılgın bir Türk vardı zamanında)
    İnsanların aynen tüm nitelikleri ile klonlanıp da ünlü diye karşımıza konulduğu bir ülkede yaşıyoruz, bu kadar tepkili olmanız farklı yerlerde yaşıyor olduğumuz hissini yarattı. Özgünlük savunuyorsanız evet katılıyorum, ama yoğun klon karşıtlığı için savunacak bir çok nokta var. Öncelikle kullanışlı olması; 9Gag gibi bir siteyi meşhur yapan etmen. Amacımız ilk olarak bunu kullanmaktı. İkincisi ise benzer bir tasarımın çekiciliği, 3.cüsü ise kullanılabilir ve düzgün bir kopyasının ülkemizde olmayışı sebeplerimizdendir.

mavikorku adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Klon sitelere karşı değilim demek yanlış olur. Fakat siteniz yavaş hostunuz dan veya benden veya resimlerden... Ayrıca domain adınız içerikle bir alaka kuramadım malesef biraz daha yaratıcı olman lazımdı bu konudada olmadı .! İçerik bakımından sevilen bir iş fakat devam niteliğinin olması zor sen bir klon sitesin! Mouse scrool ile aşağa inmem nerdeyse kına getirdi ve kapattım.. Neden kayıtlı değilsin? Cevap neden kayıt olayım ayrıcalık ne? Şahsi fikrimdir tamamen zor da olsa başarılar
    Yavaşlık paylaşımlı bir hosting ile başlangıç yapmamızdandır, evet resimlerden dolayı söz konusudur. Kackez.com adresinin ise farklı projelere ortaklık edecek olmasından ötürü domain ismi özellikle alınmıştır. İlerleyen günlerde bu sorunuza net ve somut cevaplar sunmak üzere yine bu platformda olacağım. Neden kayıtlı değilsin, çünkü sende katılabilirsin, tüketmekten ziyade elindeki ürünleri sunabilirsin. Bu yüzden; bir Türk olarak kullanıp atmak öncül gayemizdir, size ait bir iki fotoğrafı sitede görebilirsek ne mutlu bize..
  • 13-10-2012, 18:16:17
    Üyeliği durduruldu
    CenkOnsoy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İnsanların aynen tüm nitelikleri ile klonlanıp da ünlü diye karşımıza konulduğu bir ülkede yaşıyoruz, bu kadar tepkili olmanız farklı yerlerde yaşıyor olduğumuz hissini yarattı. Özgünlük savunuyorsanız evet katılıyorum, ama yoğun klon karşıtlığı için savunacak bir çok nokta var. Öncelikle kullanışlı olması; 9Gag gibi bir siteyi meşhur yapan etmen. Amacımız ilk olarak bunu kullanmaktı. İkincisi ise benzer bir tasarımın çekiciliği, 3.cüsü ise kullanılabilir ve düzgün bir kopyasının ülkemizde olmayışı sebeplerimizdendir.

insanların neyi başarılı neyi başarısız bulduğu bahsettiğiniz gibi "medya" tarafından yönlendirilmekte, eğer tv'de bu bir markadır denirse o bir marka olur. ancak kendi çabalarıyla, dişini tırnağına katarak çalışanlar da bir yerlere gelmektedirler. önemli olan insanların ihtiyaçlarını giderebilecek, insanların kendilerini bulabilecekleri bir ürün ortaya koyabilmektir.
    bunun örnekleri ülkemizde mevcut(tu).
    örneğin ben daha lisede okurken website işine merak saldım, ilk başta azbuz.com kullandım, daha sonra ws.tc'yi keşfettim filan, blogcu'yu hiç sevememiştim, ama kendi altyapılarınının kalitesini gördükten sonra blogcu ile de birşeyler yaptım.
    en sonunda wp ile tanıştım, gerisini anlatmama gerek yok sanırım.

demek istediğim şudur ki: insanların sizin sitenize bir hevesle girip 3-5 dakikanın ardından çıkmaları yerine az ama öz bir ziyaretçi kitlesiyle (başlangıç olarak) yavaş yavaş başarı merdivenlerini çıkmanızdır.

özgün bir fikriniz olmayabilir, ancak kullandığınız script, kullandığınız tasarım, kullandığınız ikonlar dahi klon olursa siteniz başarılı olmayacaktır...
  • 13-10-2012, 18:41:33
    CakirTurk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    insanların neyi başarılı neyi başarısız bulduğu bahsettiğiniz gibi "medya" tarafından yönlendirilmekte, eğer tv'de bu bir markadır denirse o bir marka olur. ancak kendi çabalarıyla, dişini tırnağına katarak çalışanlar da bir yerlere gelmektedirler. önemli olan insanların ihtiyaçlarını giderebilecek, insanların kendilerini bulabilecekleri bir ürün ortaya koyabilmektir.
    bunun örnekleri ülkemizde mevcut(tu).
    örneğin ben daha lisede okurken website işine merak saldım, ilk başta azbuz.com kullandım, daha sonra ws.tc'yi keşfettim filan, blogcu'yu hiç sevememiştim, ama kendi altyapılarınının kalitesini gördükten sonra blogcu ile de birşeyler yaptım.
    en sonunda wp ile tanıştım, gerisini anlatmama gerek yok sanırım.

demek istediğim şudur ki: insanların sizin sitenize bir hevesle girip 3-5 dakikanın ardından çıkmaları yerine az ama öz bir ziyaretçi kitlesiyle (başlangıç olarak) yavaş yavaş başarı merdivenlerini çıkmanızdır.

özgün bir fikriniz olmayabilir, ancak kullandığınız script, kullandığınız tasarım, kullandığınız ikonlar dahi klon olursa siteniz başarılı olmayacaktır...
    Bu site ile ortaya konan iş özgün bir içeriği sunmak değil, yapılan, üretilen bir ürünü kolay erişilebilir hale getirmektir. Bu yüzden kolay kullanım, hızlı olması ve tanıdık bir yöntem ile kullanılır hale getirmek amaçlar içerisinde yer alıyor.

Bir sitenin tasarımının önceden "çok bilindik" bir başka site tarafından kullanılıyor olması onu kullanışsız, çakma, ezik yapmaz lütfen yapmayın; içeriğinin ve kullanılabilirliğinin önemli olması gerekir diye düşünüyorum. Ha şu var, derseniz ki almış 9GAG'ı yapmışsın, ne konuşuyorsun; evet yaptım, içeriğini de üyelerim ile çeşitlendireceğim. Şu anda index aşamasında yer edinmek için bilindik karikatürler barındırıyorum sadece, çünkü hala tasarım ve kodlama altyapısı üzerine çalışıyoruz.

Bu sözüm size özel değil; Eleştirinin; site düzeni, renkleri, hızı, geçişleri, bölüm yerleşimleri, arka planı gibi unsurlar üzerine olmasını beklediğim bir webmaster forumunda direk kişisel yargılara dayandırılması keyif verici olmadı açıkcası, yine de teşekkür ederim vaktini harcayan her bir üye arkadaşımıza.
  • 13-10-2012, 18:57:22
    Üyeliği durduruldu
    Sayfa çok kastı bende de. Mizah, komedi iş yapar genelde. Başarılar.
  • 13-10-2012, 19:17:22
    Site hoş güzel seyler var

Sent from my iPad using Tapatalk HD
  • 13-10-2012, 19:24:53
    NoLiFe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sayfa çok kastı bende de. Mizah, komedi iş yapar genelde. Başarılar.
    Seo amaçlı pingleme ve link çekimleri mevcut, bir süre bu şekilde idare edicez, kasma mevcut evet, iyi dileğiniz için de teşekkürler.

Broon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Site hoş güzel seyler var

Sent from my iPad using Tapatalk HD
    Teşekkürler, desteğinizi esirgemeyiniz
  • 17-10-2012, 21:52:54
    Flood ya da spam mesaj değildir.

İçeriği orjinal olarak değiştiriyor ve de tasarımı güncelliyoruz.
    Lütfen görüşlerinizi paylaşarak destek olunuz, teşekkürler.

Kaç Kez ?
  • 17-10-2012, 21:54:38
    Yazılım lisanslı mı?
  • 17-10-2012, 21:59:48
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yazılım lisanslı mı?
    Yazılım lisanslı bir kişiden alınmış ve üzerinde sürekli oynamalar yapılmaktadır.
    Yakın zamanda düzenlemeler bittiğinde farklı bir ürün olarak tekrar satışa çıkarılacaktır.

Ayrıca içeriğe kategori sistemi eklenmekte, etiketlerin indexlenmesine olanak sağlayan bir seo tanımlaması yazılmaktadır.