insanların neyi başarılı neyi başarısız bulduğu bahsettiğiniz gibi "medya" tarafından yönlendirilmekte, eğer tv'de bu bir markadır denirse o bir marka olur. ancak kendi çabalarıyla, dişini tırnağına katarak çalışanlar da bir yerlere gelmektedirler. önemli olan insanların ihtiyaçlarını giderebilecek, insanların kendilerini bulabilecekleri bir ürün ortaya koyabilmektir.
bunun örnekleri ülkemizde mevcut(tu).
örneğin ben daha lisede okurken website işine merak saldım, ilk başta azbuz.com kullandım, daha sonra ws.tc'yi keşfettim filan, blogcu'yu hiç sevememiştim, ama kendi altyapılarınının kalitesini gördükten sonra blogcu ile de birşeyler yaptım.
en sonunda wp ile tanıştım, gerisini anlatmama gerek yok sanırım.
demek istediğim şudur ki: insanların sizin sitenize bir hevesle girip 3-5 dakikanın ardından çıkmaları yerine az ama öz bir ziyaretçi kitlesiyle (başlangıç olarak) yavaş yavaş başarı merdivenlerini çıkmanızdır.
özgün bir fikriniz olmayabilir, ancak kullandığınız script, kullandığınız tasarım, kullandığınız ikonlar dahi klon olursa siteniz başarılı olmayacaktır...
Bu site ile ortaya konan iş özgün bir içeriği sunmak değil, yapılan, üretilen bir ürünü kolay erişilebilir hale getirmektir. Bu yüzden kolay kullanım, hızlı olması ve tanıdık bir yöntem ile kullanılır hale getirmek amaçlar içerisinde yer alıyor.
Bir sitenin tasarımının önceden "çok bilindik" bir başka site tarafından kullanılıyor olması onu kullanışsız, çakma, ezik yapmaz lütfen yapmayın; içeriğinin ve kullanılabilirliğinin önemli olması gerekir diye düşünüyorum. Ha şu var, derseniz ki almış 9GAG'ı yapmışsın, ne konuşuyorsun; evet yaptım, içeriğini de üyelerim ile çeşitlendireceğim. Şu anda index aşamasında yer edinmek için bilindik karikatürler barındırıyorum sadece, çünkü hala tasarım ve kodlama altyapısı üzerine çalışıyoruz.
Bu sözüm size özel değil; Eleştirinin; site düzeni, renkleri, hızı, geçişleri, bölüm yerleşimleri, arka planı gibi unsurlar üzerine olmasını beklediğim bir webmaster forumunda direk kişisel yargılara dayandırılması keyif verici olmadı açıkcası, yine de teşekkür ederim vaktini harcayan her bir üye arkadaşımıza.