CenkOnsoy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnsanların aynen tüm nitelikleri ile klonlanıp da ünlü diye karşımıza konulduğu bir ülkede yaşıyoruz, bu kadar tepkili olmanız farklı yerlerde yaşıyor olduğumuz hissini yarattı. Özgünlük savunuyorsanız evet katılıyorum, ama yoğun klon karşıtlığı için savunacak bir çok nokta var. Öncelikle kullanışlı olması; 9Gag gibi bir siteyi meşhur yapan etmen. Amacımız ilk olarak bunu kullanmaktı. İkincisi ise benzer bir tasarımın çekiciliği, 3.cüsü ise kullanılabilir ve düzgün bir kopyasının ülkemizde olmayışı sebeplerimizdendir.

insanların neyi başarılı neyi başarısız bulduğu bahsettiğiniz gibi "medya" tarafından yönlendirilmekte, eğer tv'de bu bir markadır denirse o bir marka olur. ancak kendi çabalarıyla, dişini tırnağına katarak çalışanlar da bir yerlere gelmektedirler. önemli olan insanların ihtiyaçlarını giderebilecek, insanların kendilerini bulabilecekleri bir ürün ortaya koyabilmektir.
bunun örnekleri ülkemizde mevcut(tu).
örneğin ben daha lisede okurken website işine merak saldım, ilk başta azbuz.com kullandım, daha sonra ws.tc'yi keşfettim filan, blogcu'yu hiç sevememiştim, ama kendi altyapılarınının kalitesini gördükten sonra blogcu ile de birşeyler yaptım.
en sonunda wp ile tanıştım, gerisini anlatmama gerek yok sanırım.

demek istediğim şudur ki: insanların sizin sitenize bir hevesle girip 3-5 dakikanın ardından çıkmaları yerine az ama öz bir ziyaretçi kitlesiyle (başlangıç olarak) yavaş yavaş başarı merdivenlerini çıkmanızdır.

özgün bir fikriniz olmayabilir, ancak kullandığınız script, kullandığınız tasarım, kullandığınız ikonlar dahi klon olursa siteniz başarılı olmayacaktır...