Merhaba,
Son bir kaç gündür karaktersizin biri ip bloklarım'da ip tarıyor, ve bu durum ara ara putty erişimini kestiği için oyun sunucusu müşterilerimi rahatsız ediyor.
Normalin dışında türevde bir saldırı var, netstat ile ana makine üzerinde gelen saldırı, veri paketi, ip hiç bir şey görünmüyor.
Konuyu buradan açma sebebim, benzer konu'da daha önce başına gelen varsa ücretiyle çözüm önerisi almaktır.
Temel amacım; günü kurtarmak değil, 3 gündür kişisel egosu için, iş akışımıza, bize ve müşterilerimize yaşatılan anlamsız mağduriyetin failini bularak, hukuksal gerekli yaptırım ne ise onu yaptırmaktır.
Kesinlikle tekrar belirtiyorum, iş için ücretli birini arıyorum, bana hem bu işi yapan kişiyle ilgili sağlam bir ip adresi verecek, hemde erişimlerin kesilmemesini sağlayabilecek biri.
NOT: İşletim sistemi FreeBsd'dir.
Herkese hayırlı hafta sonları dilerim,
Saldırı Hakkında ÜCRETLİ Yardım.
6
●719
- 26-10-2013, 22:13:37Yanlış anlamadıysam siz ip adresinize ban attıkça başka bir ip ile tekrar saldırıyor değil mi?İp adresini tespit edemem ama koruma konusunda yardımcı olabilirim eğer dediğim gibi iseJackBlack adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 26-10-2013, 23:06:52Bu saldırı 6-7 ay öncesine kadar benim aldığım saldırılara benziyor. Çok kişiye gösterdim, yorum aldım, denedik, denettirdik. Sadece bu oyunla ilgili olan kişileri kastettiğimi düşünmeyin lütfen. Sunucu optimizasyonu konusunda çok üst düzey kişilerden bahsediyorum. Eğer benim aldığım sunucu tarzında saldırılar alıyorsanız yazılımsal koruma mümkün olmuyor maalesef. Benzerlik nedeniyle yazıyorum, amacım farklı birşey değil. Yanıltmayayım yani eğer farklıysa. Etkin bir firewall hizmeti almanızı, alırken de aldığınız tarafın bizzat kurmasını rica etmenizi öneriyorum.
- 27-10-2013, 01:04:19Merhaba,ugrmhmt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayır, esx üzerinden hangi sunucuya netstat ile bakarsam bakayım, gelen bir saldırı görünmüyor, ancak putty erişimi hiç bir şekilde gelmemekte.
İlginç bir durum, sıradan suprut, ddos saldırı gibi değildir yani.
Merhaba,TayCom adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zaten bu gidiş ile bir mikrotik şart gibi görünüyor 500 mbit kadar saldırıyı kesecek.
Gelen paketler düşük, o sebeple saldırı veri merkezinin ekranına düşmüyor, fakat bu küçük paketler doğrudan portlara geliyor zannedersem ve o'da portları şişirdiği için erişimi kesiyor anladığım kadarıyla.
Sizi tenzih ederek söylüyorum ancak böyle bir şey yapan, yaptıran kim olursa olsun karaktersiz, şeref yoksunu'dur net.
Arayış sürmektedir. - 27-10-2013, 01:58:45Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Merhaba,
Botnet saldırısı alıyorsanız eğer sahte ip ayırt etme gibi bir şansınız yok bu yüzden bunu yazılımsal olarak engellemek imkansız gibi birşey. Lakin freebsd'de pf firewall var kullanmanızı öneririm, gelen paketleri filtreleyebiliyorsunuz ( ÖRN : 2 saniyede 1 ip'den 3 bağlantı al fazla ise banla ) bu sayede saldırının verdiği hasarı büyük ölçüde azaltabilirsiniz.
Gerekli döküman :
http://www.freebsd.org/doc/handbook/firewalls-pf.html