• 10-11-2012, 01:52:07
    #19
    Üyeliği durduruldu
    Büyük insanların gidişleri de büyük olur
    Allah rahmet eylesin

    Atatürkçü düşünce derneği de tabularını yıkıp bir fatiha okuyabilir ATA'ya, zahmet etmezlerse , biz ederiz dua

    Atatürk sevmek demek dinsizlik değildir, Atatürk sevmek demek herkesi eşit görmektir


    ATA dan cuma hütbesi

    Alıntı
    Ey millet Allah birdir.Şanı büyüktür Allah’ın selameti, atifeti ve hayrı üzerimize olsun. Peygamberimiz Efendimiz, Cenab-ı Hak tarafından insanlara hakayık-ı diniyyeyi teblihe memur ve resul olmuştur.Kanunu esasisi, cümlemizce malumdur ki, Kur’an-ı Azimüşşandaki nusustur.İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz, son dindir.Ekmel dindir. Çünkü dinimiz akla, mantığa ve hakikate tamamen tevafuk ve tedabuk ediyor.Eğer akla, mantığa ve hakikate tevafuk etmemiş olsaydı, bununla diğer kavanin-i tabiiyye-i ilahiyye beyninde tezat olması icabederdi.Çünkü bilcümle kavanin-i kevniyyeyi yapan Cenab-ı Haktır.

    Arkadaşlar; Cenab-ı Peygamber mesaisinde iki dara, iki haneye malik bulunuyordu. Biri kendi hanesi, diğeri Allah’ın evi idi.Millet işlerini, Allah’ın evinde yapardı. Hazreti Peygamberin isr-i mübarekelerine iktifaen bu dakikada milletimize; milletimizin hal ve istikbaline ait hususatı görüşmek maksadıyle bu dar-ı kutside Allah’ın huzurunda bulunuyoruz.Beni buna mazhar eden Balıkesir’in dindar ve kahraman insanlarıdır.Bundan dolayı çok memnunum.Bu vesile ile büyük bir sevaba nail olacağımı ümit ediyorum.

    Efendiler, camiler birbirimizin yüzüne bakmaksızın yatıp kalkmak için yapılmamıştır.Camiler itaat ve ibadet ile beraber din ve dünya için neler yapılmak lazım geldiğini düşünmek, yani meşveret için yapılmıştır. Millet işlerinde her ferdin zihni başlı başına faaliyette bulunmak elzemdir.

    İşte biz burada din ve dünya için, istikbal ve istiklalimiz için, bilhassa hakimiyetimiz için neler düşündüğümüzü meydana koyalım. Ben yalnız kendi düşüncemi söylemek istemiyorum.Hepinizin düşündüklerini anlamak istiyorum.Amel-i milleyye, irade-i milleyye yalnız bir şahsın düşünmesinden değil, bilimum efrad-ı milletin arzularının, emellerinin muhassalasından ibarettir.Binaenaleyh benden ne öğrenmek, ne sormak istiyorsanız serbestçe sormanızı rica ederim.
    (7 Şubat 1923)
    Paşa camii-BALIKESİR
    NOT: Mustafa Kemal Atatürk camide minberden cuma günü cemaata hutbe okuyan ilk ve tek cumhurbaşkanıdır.
  • 10-11-2012, 01:57:43
    #20
    Bence bugün herkes Atatürk fotoğrafı koymalı profiline. R10'dan bahsediyorum .
  • 10-11-2012, 02:47:10
    #21
    Şu an eminim rahat uyumuyorsun Atam ama bilki biz hâlâ senin izindeyiz!!!!
  • 10-11-2012, 02:58:51
    #22
    Seni unutmadık, unutturmayacağız!

    Bugün anamız bacımız çocuklarımız rahat uyuyabiliyorsa hepsi senin sayende !
  • 10-11-2012, 03:00:16
    #23
    Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Milli mücadele ruhunu canlandıran ve bunu bize aşılayan atamıza ne kadar övsek azdır. İzindeyiz atam! Bu ülkeyi sağcı solcu diye bölen, kardeşi kardeşe küstürenlere inat; dinden imandan bahsedip senin arkandan atıp tutanlara inat; seni siyasete alet etmeye çalışanlara inat izindeyiz. Seni unutturmaya çalışanlara inat izindeyiz.
  • 10-11-2012, 03:01:05
    #24
    Üyeliği durduruldu
    Anıtkabir kapalı biliyormusunuz ?
  • 10-11-2012, 03:04:46
    #25
    Keşke şu ülke 3 kuşak Atatürkçü yetiştirebilseydi.
    Tek kuşak Atatürkçüler ile medeniyet bu kadar oluyor.
    Her ülkenin onun gibi bir lidere ihtiyacı var.
  • 10-11-2012, 03:08:18
    #26
    Misafir
    Her ne kadar atamızın emanetlerini kutladığımız günlerden, onu saygıyla anmamız gereken böylesi günlere kadar engellemeye çalışsalar da amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklar. Unutmadık, unutmayacağız, unutturamayacaklar!

    Saygıyla ve özlemle anıyorum.
    • Srdr
    Srdr bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.
  • 10-11-2012, 03:36:56
    #27
    Dilimi bağlasalar, anmasam hiç ismini,
    Gözümü dağlasalar, görmesem hiç resmini.
    Silemezler gönlümden Atam, ne Cumhuriyeti,
    ne seni...

    Ordulu Şair Ali