Daha önce DEHB tedavisi aldınız mı?
48
●2.070
- 15-10-2025, 16:04:39Ben normal yaşantımda kaygı bozukluğu, daralma, kalp çarpıntısı yaşıyorum hocam ilaç tedavisini kaldırabilecek bir bünyem olmayabilir.tcaliacarr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok geçmiş olsun hocam, gerçekten düzelen insanlar var. Daha çok erken yaşta tedavi için çabalarsak hızlı sonuç alındığını biliyorum. Ben ilkokuldayken DEHB belirtileri taşıdığım için ailemi çağırıyorlar ancak okul yönetimi, öğretmen vs DEHB nedir bilmediği için sadece "dersi dinlerken birşeylerle uğraşıyor, çok hiperaktif ama soru sorduğumda direkt cevaplıyor" vb. şeyler olduğunu söylüyor. Beni bir sınava sokuyorlar, sınavdan kalırsam özel sınıfa gideceğim eğer sınavı geçersem bende bir problem olmuyormuş. Okul müdürü, öğretmenler tahtaya sorular yazmış sıkıntısız çözmüşüm vs bende tam bilmiyorum ailemin anlatışı bu şekilde. Keşke ailem o zamanlarda araştırıp peşinden gitseymiş diyorum sadece. Geçmiş olsun tekrardan, hangi ildesiniz bu arada?emirgraph adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 15-10-2025, 16:09:11Bir dehbli olarak tüm dehbli olan arkadaşlara benim tedavi şeklimi anlatayım.
Öncelikle gaps diyetini araştırın. Gerekirse gaps diyetisyeni ile görüşebilirsiniz. İşin en kolay yolu budur.
Zor kısmına gelecek olursak, Dehb ile otizm bi yerde birleşiyor. Bu tür hastalıkların ya da rahatsızlıkların en büyük sorunu bağırsak problemidir. Bizim bağırsakları düzeltmemiz gerekiyor.
Tabii bununla birlikte vitamin mineral takviyesi almamız gereklidir. Ben ilk başta tiens markasınız mutlivitaminini ve kalsiyum lesitinini kullandım. Ayrıca tiensin probiyotiğini kullanmanızı tavsiye ederim. Yanlış hatırlamıyorsam 12 farklı probiyotik var. ( piyasada daha fazlası olanını o zaman bulamamıştım).
Bu söylediklerimi ortalama 5-6 ay kullanmanızı tavsiye ederim. Ayrıca zararlı bütün yiyecek ve içecekleri hayatımızdan çıkarmamız gerekiyor.
Tabii bununla beraber ne kadar doğal beslenirsek o kadar kar olur bizim için.
Aralıklı oruç ile süreç hızlandırılabilir. Vücuda Otofaji yaptırılarak serbest radikaller ciddi boyutta azaltılabilir.
Ayrıca acve hurması şiddetle tavsiye ederim. Yukarıdaki söylediklerimin hepsini yaptım. Bir yere kadar toparladıktan sonra aç karınla sabahları kahvaltı yerine günde 7 adet acve hurması yiyorum.
2 yıl önce çok ciddi boyutta sıkıntı çekiyordum. hiç bir işi başaramıyordum. icralık oldum. Boşanma aşamasına gelmiştim.
Fakat şuan büyük bir firmada bilgi işlem müdürü olarak çalışıyorum. Ayrıca startupum olan saviorhostu büyütmeye çalışıyorum.
Sorularınızı wp:05327232572 ile iletebilirsiniz. - 15-10-2025, 16:10:33Konyadayım hocam. Evet erken yaşta tedavi daha iyi sonuçlar çıkarabilir ama bizde erken yaştayız o kadar geç kalmış sayılmayız diye düşünüyorum. Hiperfocus gibi durumlar yaşıyor musunuz acaba sizlerde? Veya evde tek kaldığınızda yapmanız gereken bir iş varken saatlerce evin içinde yürüyüp duruyor musunuzfiratcelikdev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kulağa komik geliyor ama evde biri olmadığında saatlerce evin içinde hiçbirşey yapmadan yürüyüp kendi kendime konuştuğumu biliyorum çok önemli bir iş yapıyormuşcasına böyle birileriyle konuşuyor gibi sesli sesli birşeyler anlatıyor musunuz sizde kendi kendinize konuşuyor musunuz. Sabırsızlık yaşıyor musunuz mesela 1 bilgisayar alacaksınız 1 hafta sonra alsanız da olur ama sürekli sabırsızlık kaygıları yaşıyor musunuz. Bir ders programı yaptığınızı varsayalım bu program gerçekten kusursuz diyelim. Bu programa 1 2 gün uyup geriye kalan günlerde aslında bu programın hiçbir işe yaramayacağını düşünüyor musunuz (Program kusursuz olmasına rağmen,)
Eğer sorduğum soruların çoğuna cevabınız evetse bence devlet özel ayırt etmeden sizde gidin muayene olun hocam bir hekim kontrolünde. - 15-10-2025, 16:12:29emirgraph adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam benim yaşım 38
Ben bile tedavi olabiliyorsam. Ki kendi kendimi tedavi ettim sayılır. Çok ciddi çaba sarf ettim bu mesele için.
- 15-10-2025, 16:13:37Siz acaba hocam benzer durumları yaşadınız mı arkadaşa iletttiğim sorulardan yaşadıklarınız var mıydı? Teşekkürler verdiğiniz yararlı bilgiler için.SAVIORHOST adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 15-10-2025, 16:17:39Ahahahahahah,emirgraph adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi siz böyle sorunca utandım hocam. Evet, sık sık ayna karşısında büyük farkındalıklar yaşayıp kendimden nefret edip kendime sövüp saymayı çok severim. (içimde ki ses başka birisi, aynada gördüğüm başka birisi)
Bazense ev boşken dediğiniz gibi olmayan ya da olmayacak senaryoları kurup, canlandırmak benim vazgeçilmezim. Birde tiyatro becerisi olunca fena oluyor.
Evde kimse yokken genelde tshortun altından elimi göbeğime atar, göbeğimi okşaya okşaya tüm evi gezer tararım, ne var ne yok diye düşünürken birden karamsarlık çöker kendimi koltuğa salar deriiinnn deriiin düşüncelere dalarım.
Sabırsızlığı genelde girişimlerimde, projelerimde ilk 2 gün yaşayıp geri kalan günler çöpe atıyorum. İsterseniz PM'den tüm yarıda bıraktığım projeleri atabilirim. - 15-10-2025, 16:18:16Sorularını okudum hocam. Ev meselesi komik gibi gelse de insanlara maalesef ki dikkat eksikliği ve odaklanma problemi olanlarda ciddi problem. Kendi kendine hayaller kurup duruyorsun doğru mu?emirgraph adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Söylediklerini yaşadım hocam benzer bir şekilde. ama dediklerimi yaparsanız septomlar yavaş yavaş kaybolacaktır. - 15-10-2025, 16:18:34Hocam yanlış anlamayın,SAVIORHOST adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sadece bir diyet ile gerçekten düşünme yapınızı vs değiştirebildiniz mi?
Kulağa komik geliyor ama evde biri olmadığında saatlerce evin içinde hiçbirşey yapmadan yürüyüp kendi kendime konuştuğumu biliyorum çok önemli bir iş yapıyormuşcasına böyle birileriyle konuşuyor gibi sesli sesli birşeyler anlatıyor musunuz sizde kendi kendinize konuşuyor musunuz. Sabırsızlık yaşıyor musunuz mesela 1 bilgisayar alacaksınız 1 hafta sonra alsanız da olur ama sürekli sabırsızlık kaygıları yaşıyor musunuz. Bir ders programı yaptığınızı varsayalım bu program gerçekten kusursuz diyelim. Bu programa 1 2 gün uyup geriye kalan günlerde aslında bu programın hiçbir işe yaramayacağını düşünüyor musunuz (Program kusursuz olmasına rağmen,)
Ben bile tedavi olabiliyorsam. Ki kendi kendimi tedavi ettim sayılır. Çok ciddi çaba sarf ettim bu mesele için.