tcaliacarr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
uzun bir sürenin ardından 4 ay önce tekrar gittim hocam doktora. Doktor tekrar test yaptı ve şuan için dehb'nin olmadığını dile getirdi. Ancak yine de düşük dozda ilaca başladık. ilk 2 hafta düzenli şekilde ilaç kullandım ama tabiricaise aptal gibi dolandım etrafta. kalp çarpıntısı, kaygı bozukluğu, daralma gibi şeyler hissettiğim için bıraktım. Şuan için odağımı yada dikkatimi dağıtan şeyler yok. Tamamen insanın içinde bittiğini düşünüyorum. Şuan odağım dağılmadan yada iş ertelemeden gayet normal şekilde çalışabiliyorum. İlaçların da illaki faydası olabilir.
Ben normal yaşantımda kaygı bozukluğu, daralma, kalp çarpıntısı yaşıyorum hocam ilaç tedavisini kaldırabilecek bir bünyem olmayabilir.

emirgraph adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
22 yaşındayım kendimi bildim bileli bu hastalığın pençesindeyim. Hiperfocus yaşadığım dönemlerde 1 haftalık işi bir günde hallettiğim de oluyor. Haricinde bir günlük işi 10 günde hallettiğimde. 2021 Yks'de de buna bağlı olarak eşit ağırlıkta 15 bine girdim ama sonrası yok bende 1 yıllık sınav sürecinin 2 3 ayı o hiperfocus dediğim olayı yaşayarak kazanmıştım tercih de vermedim daha iyisi olur diye. Geçen hafta ilk defa psikiyatriye randevu aldım devlet hastahanesinde baya bilinen bir doktora ve yarın muayneye gideceğim. Durumu size buradan güncellerim hocam. Concerta veya Ritalin tedavisi uyguladıklarını araştırdığım bilgilerle öğrenmiştim. Ne kadar işe yarıyor ne kadar tedavi ediyor bilmiyorum hakkımızda hayırlısı olsun. Dehb hastası hocalarıma da geçmiş olsun. Bu durumu benimsemek gerekiyor basit birşey diyip kenarıya atmamak gerekiyor. Devlet hastahaneleri de iyi araştırma sonucu bence yaşadığınız ilde kaliteli bir doktor bulabileceğinizi düşünüyorum.
Çok geçmiş olsun hocam, gerçekten düzelen insanlar var. Daha çok erken yaşta tedavi için çabalarsak hızlı sonuç alındığını biliyorum. Ben ilkokuldayken DEHB belirtileri taşıdığım için ailemi çağırıyorlar ancak okul yönetimi, öğretmen vs DEHB nedir bilmediği için sadece "dersi dinlerken birşeylerle uğraşıyor, çok hiperaktif ama soru sorduğumda direkt cevaplıyor" vb. şeyler olduğunu söylüyor. Beni bir sınava sokuyorlar, sınavdan kalırsam özel sınıfa gideceğim eğer sınavı geçersem bende bir problem olmuyormuş. Okul müdürü, öğretmenler tahtaya sorular yazmış sıkıntısız çözmüşüm vs bende tam bilmiyorum ailemin anlatışı bu şekilde. Keşke ailem o zamanlarda araştırıp peşinden gitseymiş diyorum sadece. Geçmiş olsun tekrardan, hangi ildesiniz bu arada?