Biz Neye İnanacağız?
19
●1.002
- 13-05-2024, 02:23:09Bunlar da bir şey mi psikiyatri sektörü ve psikolog sektörü Allaha emanet diyeceğim Allaha emanet olsa bu halde olmaz hocam

Gidin bir psikiyatriye kalbim bazen hızlı atıyor deyin veya aşk acısı çekiyorum veya canım sıkılıyor demeniz ile ilaç yazması bir oluyor ne kadarda normal şeyler ama
Hemen alıyor sizi hasta psikolojisine sokuyor ve sağlığa zararlı ilaçları dayıyorlar insanlara, sanırım ilaç lobilerinin günlük satış kotaları var
- 13-05-2024, 02:26:54Açıkcası vücudun istediğini söyleyen bir mekanizma olduğunu düşünüyorum, o sebeple vücudunuz bir şeyi talep ediyorsa ona ihtiyacı olduğu için istiyordur, örneğin canınız ıspanak çektiyse muhtemelen vücudunuzda ıspanakta bulunan bir maddenin eksikliği vardır, uyumadan önce açsanız ve aç uyuyamıyorsanız vücudu tam tersine zorlamak ne kadar doğru bilemiyorum.
Ancak yine de bilimsel bir taraf seçmek istiyorsanız, öncelike google'a yazmak yerine akademik makaleleri okumaya başlayın, akademik makaleleri okuduğunuzda da iki farklı fikirle karşılaşacaksınız burda dikkat etmeniz gereken iki nokta var, bu makalelerin referans kısımlarına bakın, az referans, az bilimsel test ve bu makalelerin paylaşımının arkasında olan firmaları inceleyin bu size daha net bir görüş verir.
Örneğin çikolata'nın sağlığa olan etkisini araştırdığınızda iyi ve kötü makaleler elbette var, ancak iyi olduğunu söyleyen makaleleri incelediğinizde bu makalelerde çok az bilimsel deney, çok az alıntı-referans ve arkasında fonlama olarak çikolata firmaları varsa bu durumda zararlı olduğunu anlayabilirsiniz. (bunu örnek olarak yazdım çikolata muhtemelen faydalı bir şey) - 13-05-2024, 04:07:19kendi kötü ama etkili deneyimimi paylaşayım. meksikadan amerikaya geçiş yaptımız süreçte amerikada 5 gün hapisane gibi bi yerde kaldık. orada sadece 5 gün boyunca günde 2 adet elma yedim yaklaşık 15 kilo verdim ama hiç sağlığımdan olmadım ve ek olarak enerjimde çok yerindeydi. elmayı tercih etmemdeki sebep hem su ihtiyacımı karşılaması hem de enerjimi yerinde tutmasıydı. diğer hiç bir ürünü yememiştim.
- 13-05-2024, 06:21:52Google'ın tam bir çöplük olduğunu herkes bilmeli artık lütfen

ben 2 ay aralıklı oruç tutabilmek için bir haftadan fazla onlarca makale okudum, yutup videosu, onlarca doktor dinledim okudum araştırdım, sonra doktora gidip geniş bir kan tahlili yaptırdım, emin oldum bana yarayıp yaramayacağna. Neden bana çünkü zaten genetik olarak insalığa faydası çok büyüktür az yemenin. Saymakla bitmez faydaları ki nobel ödülleriyle kanıtlanmış bir olay. Fakat size yararı ya da zararı var mı bunu da google ile değil bir ya da iki doktora görünerek bilebilirsiniz. - 13-05-2024, 08:38:26Vücuda gerekli olan makrokarı alabildikten sonra istersenizf tek öğün yiyin çok da fark etmez. Ancak çoğumuz şeker ve basit karbonhidrata alıştığımızdan belirli bir süre bunları almazsak dopamin hormanu başta olmak üzere fonksiyonel sorunlar yaşayabiliriz. Buna alışmak lazım.
- 13-05-2024, 10:09:13hocam sen o sınırı geçmiş adamsın açlık koyar mi yabycaos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
))
