Açıkcası vücudun istediğini söyleyen bir mekanizma olduğunu düşünüyorum, o sebeple vücudunuz bir şeyi talep ediyorsa ona ihtiyacı olduğu için istiyordur, örneğin canınız ıspanak çektiyse muhtemelen vücudunuzda ıspanakta bulunan bir maddenin eksikliği vardır, uyumadan önce açsanız ve aç uyuyamıyorsanız vücudu tam tersine zorlamak ne kadar doğru bilemiyorum.
Ancak yine de bilimsel bir taraf seçmek istiyorsanız, öncelike google'a yazmak yerine akademik makaleleri okumaya başlayın, akademik makaleleri okuduğunuzda da iki farklı fikirle karşılaşacaksınız burda dikkat etmeniz gereken iki nokta var, bu makalelerin referans kısımlarına bakın, az referans, az bilimsel test ve bu makalelerin paylaşımının arkasında olan firmaları inceleyin bu size daha net bir görüş verir.
Örneğin çikolata'nın sağlığa olan etkisini araştırdığınızda iyi ve kötü makaleler elbette var, ancak iyi olduğunu söyleyen makaleleri incelediğinizde bu makalelerde çok az bilimsel deney, çok az alıntı-referans ve arkasında fonlama olarak çikolata firmaları varsa bu durumda zararlı olduğunu anlayabilirsiniz. (bunu örnek olarak yazdım çikolata muhtemelen faydalı bir şey)