FEYA adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
İlk paranızı nasıl kazandınız?
45
●1.776
- 13-04-2024, 00:50:487 yaşında Ramazan ayında birkaç yüz metre arkadaki fırından pide alıp komşu fırının önünde satmıştım. El arabası 125 pide alıyordu, komşu fırın pide çıkarmıyordu ve önlerinde bana yer vermişlerdi... Komşuluk işte. O zaman ilk ticaretimi yapmıştım. Daha sonra aynı yaşlarda dükkanda yaptığımız ayranı poşetlere koyup, birer pipet ilavesiyle ağzını bağlayarak dolaşıp satmayı denemiştim. Birkaç taneden fazla satılmadığı için devam etmedim. Aynı yaşlarda dükkanda tek başıma kalıp satış yapıyordum. 11 yaşında babamın vefatıyla birlikte semt pazarına çıkıp mendil, havlu, kırtasiye gibi çeşitli şeyler satarak ev geçindirecek noktaya gelmiştim. 12-13 yaşlarında o zaman popüler olan fotoğraf albümlerini dolaşarak satmaya başlamıştım, çok ağırdılar... İki elde 7-8 tane anca taşınabiliyordu. 13-14 yaşlarında bir ara keboy diye bir şey buldum, keçi boynuzu tozu. 3'ü bir aradalar gibi şase paketlerde satılıyordu; sıcak suya karıştırıp içiyorsun. Bir spor malzeme çantası kadar doldurup İzmir Fuarında gezinti yollarında satıyordum. Hepsi babamın hiç ihtiyaç yokken verdiği destekle 7-8 yaşlarında alışverişi öğretmesi sebebiyle mümkün oldu. Allah gani gani rahmet eylesin. O yaşlardan beri çalışıyorum, yaş oldu 50.
- 13-04-2024, 01:23:18SEOHUNTER adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 13-04-2024, 01:23:45kuzen su satardı onun yanında bardağı taşırdım. harçlık çıkardı.. sonra niyet yapmıstım satmıstım. diger girisimim de sanırım onceden demirci olan bir araziymis ki toprak altında demirler civiler cıkıyordu onları biriktirip sattım. sonra tekstil atolyesinde calıstım... Aslında az da olsa para her işte kazanılıyor sanırım muhim olan biriktirebilmek tasarruf edebilmek. belki toplum olarak o konuda eksikliğimiz vardır.
kötü alıskanlıklar sigara icki kumar. bunlara cok erken yasta alısan bir yeni nesil goruyorum yasları belki 15 yok. gelecekleri kolay olmayacaktır. - 13-04-2024, 01:48:016 yasımda sokaklarda büyüdügüm için - su satarak basladım direk ve sonrası simit -
ayakkabı boyama ve simit satarak
14 yasıma gelince restorana alındım askere kadar orda calıstım
askerden sonra 2 daha calıstım ve 2 yıl önce barlasmedya panelini kurdum su anda buradan ilerliyorum
( DESTEK OLAN HERKESE ÇOK ÇOK TEŞEKÜRLER )