4 ay kadar önce bir arkadaşım Azeri bir vatandaş tarafından darp edildi. Kaşına dikiş atıldı. Akabinde darp raporu da alarak polis yolu ile kişiden şikayetçi oldu.
Dün eve gelen bir kağıtla şok oldu kendisi

Suç : Hakaret
Azeri şahıs buna "Adam mısın lan" demiş arkadaşım bu yüzden şikayetçi olmuş, onur ve şerefi aşağılamadığı için, kovuşturmaya yer olmadığına dair karar çıkmış ve olay kapanmış.
(Şikayet hakarete dayalı değil)
Karşı taraf arkadaşımın kendisine "A*** kod*** azerisi benim memleketimde bana erkeklik yapıyor" dediğini iddia etmiş, yeterli delil olmadığı için attığı bu iftira yok sayılmış neyse ki.
1) Olayda darp nerede ? Darp raporu nerede ?
2) Hakaretten şikayetçi olmadığı halde nasıl bundan soruşturma başlatılıp konu kapanabilir ?
3) Biz neye itiraz edeceğiz ?
- Şikayetin yanlış şekilde oluşturulmasına mı yoksa darp raporunun ortadan kaybolmasına şikayete konu olmamasına mı ?
4) Karşı tarafın atmış olduğu iftiraya ne yapılabilir?
- Arkadaşım ifadesini verdikten sonra imzalarken tekrar okumamış ( Bu kesinlikle aptallık
)- Olay anında şahit var ama ifadede ismi geçirilmemiş. Ek olarak belediye binasının karşısında mobeselerin gördüğü bir yerde oluyor olay.
- Darp raporu polise teslim edilmişti