ElmasMedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar başlık biraz garip olabilir, olaydan bahsedeyim.

4 ay kadar önce bir arkadaşım Azeri bir vatandaş tarafından darp edildi. Kaşına dikiş atıldı. Akabinde darp raporu da alarak polis yolu ile kişiden şikayetçi oldu.
Dün eve gelen bir kağıtla şok oldu kendisi

Suç : Hakaret

Azeri şahıs buna "Adam mısın lan" demiş arkadaşım bu yüzden şikayetçi olmuş, onur ve şerefi aşağılamadığı için, kovuşturmaya yer olmadığına dair karar çıkmış ve olay kapanmış.

Karşı taraf arkadaşımın kendisine "A*** kod*** azerisi benim memleketimde bana erkeklik yapıyor" dediğini iddia etmiş, yeterli delil olmadığı için attığı bu iftira yok sayılmış neyse ki.

1) Olayda darp nerede ? Darp raporu nerede ?
2) Hakaretten şikayetçi olmadığı halde nasıl bundan soruşturma başlatılıp konu kapanabilir ?
3) Biz neye itiraz edeceğiz ?
- Şikayetin yanlış şekilde oluşturulmasına mı yoksa darp raporunun ortadan kaybolmasına şikayete konu olmamasına mı ?
4) Karşı tarafın atmış olduğu iftiraya ne yapılabilir?

- Arkadaşım ifadesini verdikten sonra imzalarken tekrar okumamış ( Bu kesinlikle aptallık )
- Olay anında şahit yok, ama bir kaç saniye sonra bir çok tanıdık şahit var. Olay anında değilde sonraki tutumu ve davranışları için şahitler var
- Darp raporu polise teslim edilmişti
şuan adliyeler sadece devlete çalışıyor sanırım bende üç kağıtçının birini verdim tık yok daha inş bendekinede kovuşturmaya yer yok demezler