• 09-11-2021, 20:16:11
    #1
    Merhabalar öncelikle fitnesse bugün başladım ama hocam program gibi bir şey vermedi. Ne tür bir program uygulayabilirim ? Nasıl beslenmeliyim ?

    Yaş : 17
    Boy 1.83
    Kilo : 114.5
  • 09-11-2021, 20:41:15
    #2
    Hocanı sıkıştır, vücut ölçümü yapsın ve hazır program verip geçmesine müsade etme ilk gün her hareketi göstermesini iste , yüksek ihtimal yağ oranın yüksektir bunun için protein ağırlıklı beslenmen gerekir ve karbonhidratı sadece meyvelerden alırsan hızlı bir kilo verebilirsin bunlar sadece bir öneri hocana danış. Ben spora başladığımda 105kg %29 yağ oranım vardı 3 ay içinde 88kg %20 yağ oranına indim ve 3 aydır da sporsuz kilomu koruyorum
  • 09-11-2021, 20:44:00
    #3
    Programdan ziyade diyetin daha onemli, su anki durumuna bakilirsa kilo vermen lazim, tabi ki bir taraftanda antrenmanla kas insa edebilirsin.

    30-40 dk agirlik antrenmani 1 saatte kardiyo yaparsan yeterli olur gunluk. Tabi ki hakkini vererek yapman lazim, 5-6 saat antrenman yapiyorum diyen instagram fenomenlerine bakma sen, bu isin en profesyonelleri 30-40 dk'dan sonra hala idman yapacak durumdaysan zaten hic yapma diyor.

    Diyet olarakta kalori acigi olusturman lazim ki kilo vermelisin, proteini yuksek tutup karbonhidrat ve yag oranini minimal duzeyde tutmalisiniz ki kilo kaybederken cok fazla kas kaybi yasamayin.

    Bir diger onemli mevzu ise vucut yapiniz ve hedefiniz, eger amaciniz sadece kilo vermek ise yemegi kesin, sporsuzda kilo verirsin. Ama kas insa etmek istiyorsan biraz mesaketli ve masrafli bir surec seni bekliyor.

    Antreman olarak, daha once spor gecmisin yoksa 2-3 ay full body antrenman yapmani oneririm, ilerleyen surecte ise yine sana bagli olarak(hedefin, bos vaktin, maddi durumun vs.), degiskenlik gosterir antrenman.

    Dedigim gibi antrenmanin pek onemi yok, onemi yok derken sana birkac hareket verecegim arnold gibi olacaksin gibi bir durum yok.

    Gogus icin press, flylar
    Biceps icin curler
    omuz icin press ve acmalar
    sirt icin cekmeler
    bacak icin squat, leg press vs.

    Hangi antrenmanlarin kasi yiprattigini hissediyorsaniz o antrenmanlarla devam edin. Cunku herkesin vucut yapisi farkli onemli olan kasi hissetmek ve yipratmak.
  • 09-11-2021, 20:57:23
    #4
    buradan kimse sana şöyle beslen vs diyemez.
    şu an zaten vücudu alıştırıyorsun, onun ismi neydi unuttum. daha sonra vücut alıştıktan sonra hocan sana program yazar.
  • 09-11-2021, 22:02:49
    #5
    Her şeyden önemli lütfen bir alete oturup orda telefonunla oynayıp durma
    Bir aleti gereksiz meşgul etme
    Lütfen ilk kez gidiyorsanız kuralları öğrenin hocam
    Diyet için hocanızdan program isteyebilirsiniz.
  • 09-11-2021, 22:24:22
    #6
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    öncelikle kas ve yağ oranlarını ölçtür hocana. sonra da 1 ay kadar sadece kondisyon çalış, nefesin açılsın bedenin bir alışma evresi yaşasın. sonra ufak ufak ağırlıklara başla, hemen ağırlıklar basayım moduna girme kilon fazla, telafisi mümkün olmayan durumlar yaşama kardeşim..
  • 09-11-2021, 23:10:26
    #7
    tenzinn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    öncelikle kas ve yağ oranlarını ölçtür hocana. sonra da 1 ay kadar sadece kondisyon çalış, nefesin açılsın bedenin bir alışma evresi yaşasın. sonra ufak ufak ağırlıklara başla, hemen ağırlıklar basayım moduna girme kilon fazla, telafisi mümkün olmayan durumlar yaşama kardeşim..
    Yağ oranı %28 abi
  • 09-11-2021, 23:10:52
    #8
    Herkese teşekkür ederim.