• 29-03-2021, 22:20:15
    #10
    Demokrasinin beşiği İngiliz kraliyet ailesi
  • 29-03-2021, 22:20:17
    #11
    Atatürk olmasaydı bu millet bir Atatürk daha çıkarabilrdi belki, hem Atatürk ne diyor "Hala bir kurtarıcı bekliyorsanız, size hiçbir şey öğretememişim demektir."
    Önemli olan bu vatan evlatlarının bilinçli bir şekilde davranması ki Atatürk'ün çağın ötesindeki fikirleri, halkın desteğiyle gerçek oldu.

    Saltanat da devam etmezdi, konjonktüre göre saltanat bağımsızlığıma büyük bir risk olurdu.
  • 29-03-2021, 22:20:38
    #12
    apo1221 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yani Atatürke Cumhuriyete sayıp sövenlere sordum,
    Cumhuriyet olmasaydı çok sevdikleri Padişahlık 1900 lerden sonra doğru olurmuydu
    Ben konunuzdan Atatürk olmasaydı cumhuriyet yine de olurdu anlamını çıkardım. Şöyle ki bu devirde bile şeriatla yönetilen ülkeler var ve Atatürk olmasaydı Türkiye cumhuriyeti kesinlikle olmayacaktı. Lütfen biraz tarihi ve olayları araştırın.

    Ayrıca şuanda bile bazı insanlar sizin dediğiniz orta çağdan kalma zihniyetle yönetilmek istiyor.
  • 29-03-2021, 22:20:59
    #13
    senibirkedigibi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kimseyi bitirdiğim yok konu Osmanlı değil konu yönetim şekli
    Ayrıca Osmanlıyı osmanlı yapan Padisahlardır. Aynı şekilde Omsnalıyı bitirende padisahlardır
  • 29-03-2021, 22:21:14
    #14
    Osmanlı döneminde çok büyük ve değerli padişahlar vardı. Gerek dinimiz gerek toprağımız için çok büyük hamleler yapmış olanları vardı. Fakat bir o kadar ülkenin varını yoğunu yiyen, keyfini süren padişahlarda vardı. Sarayda bolluk içinde keyif sürerken, dışarıda insanlar açlık sefalet içindeydi. Her önemli olayın bir dönüm noktası ve o dönümü gerçekleştiren bir kişi vardır. Bu sadece Atatürk için değil, batan büyük bir firmayı bir anda yükselişe geçiren bir ceo, bilim adamları, komutanlar hatta Elon Musk. Dünya tarihinin her döneminde bu özel kişiler hep olmuştur ve Türkiye Cumhuriyeti için bu özel kişi de Mustafa Kemal Atatürk'tü. O olmasaydı ne olurdu? İlk cümlelerimde bahsettiğim gibi, ülkenin bir çok toprağı elden gider, açlık sefalet içinde kalır, seve seve ermeni/yahudi ülkelerinin vatandaşları olurduk.
  • 29-03-2021, 22:21:40
    #15
    senibirkedigibi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kimseyi bitirdiğim yok konu Osmanlı değil konu yönetim şekli
    Gerçek şeriat vardı hocam daha büyük adalet yok Fatih Sultan Mehmet ile kadı hikayesini dinlemenizi tavsiye ederim o zaman belki yönetimin nasıl güçlü olduğunu anlarsınız
  • 29-03-2021, 22:22:05
    #16
    Zaten Osmanlı yeniliklere ayak uydurabilmiş olsaydı Atatürke bile ihtiyacımız olmazdı. O yüzden benim görüşüm padişahlik sistemi hiç bir zaman şuanki çağa ayak uyduramazdı ve er geç sistem değişirdi.
  • 29-03-2021, 22:23:59
    #18
    İran ya da Arap ülkelerini örnek gösterebiliriz. Oradaki sistemler bazılarının Cumhuriyet olsa da aslında yerine gelecek olan kişi belli oluyor. Yani bir nevi benzer bir sistem. Uygun bir yönetim şekli olmasa da görüldüğü üzere devam ediyor. Dediğiniz gibi her çağın kendi düzeni var fakat bu düzeni de bozacak birisi lazım. Bakın İran bozmak istiyor ama bozamıyor. Halk örgütü çok önemlidir. Mustada Kemal Atatürk halkı aydınlattı. Bu sayede bu devrim başarılı oldu. Yani aslında Mustafa Kemal Atatürk önde olan kişidir. Arkasında Türk milleti vardır. Yoksa şu an belki hala devam etmekte olan bir hanedan döngüsünden kurtulmaya çalışacak ama yapamayacaktık.