Çeşitli sebeplerle iletişim kurmak zorunda olduğumuz insanların bu uygulamayı kullanmaya devam edecek olmasının, verilebilecek tepkiler konusunda sahip olduğu sınırlandırıcı etkiyi göz ardı ettiğimizde; WhatsApp kullanmayı bırakmanın gerekli bir duruş olduğunu düşünüyor musunuz?
Ben, sürekliliğini sağlayabilmek için bizlerin kullanımına muhtaç olan bir uygulamanın, tehditkâr bir tavırla ve yalnızca kendi çıkarlarını gözeterek yeni bir sözleşmeyi kabul ettirmeye yönelik dayatmasına boyun eğilmemesinin, ilerleyen dönemlerde, diğer firmaların da benzer davranışlarda bulunmaya cesaret edememelerini sağlamak için gerekli olduğunu düşünüyorum.
Muhtemel Soru ve Yorumlar
1. Sanki daha önce verilerimizi satmıyorlar ya da farklı amaçlarla kullanmıyorlar mıydı!
2. Facebook ve Instagram'ı da silecek misiniz?
3. Çok mu önemli birisiniz, ne olacak sanki sizin verilerinizden!
4. Şimdiye kadar sorun olmuyordu da şimdi mi kıymetlendi verileriniz!
Kullanmakta olduğumuz cihazlar ve yazılımlar sayesinde oldukça büyük çapta veri, bu ve benzeri firmalar tarafından halihazırda bildiğimiz ve bilemediğimiz, çeşitli amaçlarla zaten işlenmekte ve kullanılmakta. Ancak burada benim hoşlanmadığım nokta, sanki başka hiçbir alternatifi yokmuş gibi, bir uygulamanın, kullanıcılarını tehdit etme cesaretini kendisinde görebilmesidir.
Konunun bir başka boyutu da eğer yanlış bilgilendirilmediysem, WhatsApp'ın bu dayatmayı her ülke için yapamıyor oluşudur. Belki biraz abartılı görünecek ama sergileyeceğimiz davranış, diğer firmaların da ülkemize karşı takınacakları tutumu etkileyecektir.
WhatsApp Kullanmayı Bırakmalı mıyız?
14
●331
- 09-01-2021, 20:15:31
- 09-01-2021, 20:18:52Millet çok kasıyor bence. Şu video her şeyi açıklıyor
https://www.youtube.com/watch?v=JfIS...annel=webtekno - 09-01-2021, 20:18:56zaten verilerimiz adamların elinde kabul etsen ne olur etmesen ne olur mecbur kabul edilecek
- 09-01-2021, 20:20:26O konuda hemfikiriz hocam. Ben "Sev ya da Terk Et" tavrını takınacak cesareti kendilerinde görmelerine takıldım daha çok.joker0 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 09-01-2021, 20:22:45milletimiz olayları abartmayı seviyorlaremrahguner52 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sanki yeni bir şeymiş gibi abarttılar halbuki yıllardır her şeyimiz onların elinde giden gitti bundan sonrada öyle olucak zaten uygulamaları yüklerken fotoğraf video gibi şeylerin çoğuna kendin isteyerek izin verip kabul ediyorsun abartılacak bir konu değil