Neden Müslüman Olmalıyım?
148
●4.807
- 11-11-2020, 23:48:43Bu yazdıkların senin için bir şeyler ifade ediyor. İnanmayan birisi için sıradan bir cümle. Yoksa kendi inandıklarını sabaha kadar anlat karşıdaki için çok sıradan yazılar. Sana anlamlı gelmiş ve seçmişsin. Ben ilk yorumumda çok uzun ve İslamla ilgili bilgiler yazabilirdim ama bunu bildiğim için yazmadım. Konun sonlanacağı noktayı bile tahmin ediyorum. Kimlere ne anlatmaya çalıştığını bilmelisin bence.gnydnozcan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Farz etki hristiyanlar sana hristiyanlığı anlatıyor. Şu anda sende İslamı anlatırken onlara öyle geliyor. - 11-11-2020, 23:49:16sen art niyetli bir insansın.. Mütemerrid ve liyakatsiz bir serzeniş bizim için zaten yok hukmundedir..phpkoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İyi geceler. - 11-11-2020, 23:49:26Piyango olayı bence abartı olmuş. Müslüman bir ailede doğmanız veya müslümanmış gibi yaşamanız sizi müslüman yapmaz. Tabiki müslüman bir ailede doğmak bir avantaj yani önceden verilmiş bir bonus gibi ancak diğer dinlerde olan insanlar için islamiyete aynı uzaktıkta, özellikle günümüzde.digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 11-11-2020, 23:58:15Profilinizi bildiğim hatırladığım kadarıyla ağır inançsızdınız. Özel değilse bunu düşünmenize ne sebep oldu paylaşır mısınız ?Onur89TR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 11-11-2020, 23:59:35Allah C.C insanları hayvanlardan ayıran tek şey vermiş AKIL. Bunu kullanan birisi zaten başka bir dini seçmez diye düşünüyorum.
Şimdi bu cümlelerimi yanlış anlayıp bir çok saldırı alıcamı bile bile yazayım
Örnek : Hindistan İNEK tapıyor. Biz kesip yiyoruz. Kurban yapıyoruz. Mantıken yenilen bir şeye tapılmaz.
Bir çok kişi puta tapıyor. heykele tapıyor. Mantıken düşününce buda bana çok saçma geliyor. Neden ? çünkü bir heykele gidip dua edip işinin düzeldiğini kimse bana söyleyemez.
Gelelim Neden İslam ?
Kurân dilinin belâgati: Kurân-ı Kerîm metninin özgünlüğü ve güzelliği, dünden bugüne en iyi Arap dil bilimcileri ve âlimleri tarafından hayretle karşılanmıştır. Dil bilimi noktasında daha bilgili olan insanlar, Kurânın mucizevi metinsel akıcılığını takdir ediyorlar.
Karşı konulamaz ilmî deliller: Kurân-ı Kerîm, 1400 yıldan daha fazla bir süre önce çeşitli ilmî gerçekleri ortaya çıkarmıştır. Bu hakikatler günümüzde ilmî çevrelerce onaylanmaktadır.
Kökü mantıklı düşünmeye dayanan deliller: Kurân-ı Kerîm; kâinatın yaradılışı, sosyal meseleler, Allahın varlığı ve daha birçok konu hakkında insanlığı düşünmeye ve kafa yormaya dâvet eden bilinen tek dinsel metindir. Birçok durumda eleştirileri çürük temellere dayananlarla vakit kaybetmektense, kendi başlarına tefekküre ve düşünmeye dâvet eder.
Yüce yaratıcının kesin vaadi: Kurân, yüce yaratıcının kâinatın yaradılışından sosyal meselelere kadar geniş bir kümede bütün sorunlara kesin savlarda bulunduğu bilinen tek kutsal kitaptır.
İlâhî metin: Kurânın dili ve üslûbu, hadisten (Hz. Muhammedin sözleri) çok farklıdır. Bu durum, dün ve bugün de olduğu gibi birçok insanın düştüğü Kurânın haşa- Hz. Muhammedin (asm) hayal gücüne dayanan sözleri olduğu şüphesinin yanlışlığını ispat eder.
Bu örneklere bakıldığı zaman, ilk kez karşılaşan insanların İslâma olan ilgi ve merakının sebebi anlaşılıyor. İlgisini ilk kez Kurân-ı Kerîme yönelten kişi, açık bir şekilde Kurânın sözlerine hayran kalarak Müslümanlıkla şerefleniyor.
Elhamdülillah İyiki Müslümanız.. Herkesede NASİP OLMAZ. - 12-11-2020, 00:02:21Sen Brezilya'da doğsaydın müslümanlığı bulup seçeceğine çok emin misin?Seyit25 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yoksa televizyonda gördüklerin yüzünden islamofobik olup tüm müslümanlar teröristtir diye mi düşünürdün?
Siyonizm diye bas bas bağıran müslümanların hiç birinin yahudilik hakkında 5 tane kitap okuduğunu görmedim.
Yani hangi ülkede doğarsan doğ, mizacından gelen bir merak yoksa başka bir dini falan araştırmazsın.
Sen katolikler hakkında ne kadar bilgiye sahipsen, katolik bir ülkede doğsaydın da müslümanlık hakkında da o kadar bilgiye sahip olurdun.
Bugün müslüman ülkede doğanlara neden hıristiyanlığın yanlış olduğu öğretilir onlar da sorgulamadan bu bilgileri öğrenir fazlasını araştırmazlar.
Aynı şekilde hristiyan bir ülkede doğsaydın da sana neden müslüman olmaman gerektiğin ile ilgili onlarca neden öğretirlerdi sen de daha fazlasını araştırmazdın.
Yani din piyangodur.
Piyango olmasaydı herkesin cebinde internet olan bu dönemde her ülkede kitlesel din değiştirmeler görebilirdik. - 12-11-2020, 00:03:26Maksimum evrensellikte cevap vermeye çalışayım...
1- İnsan pragmatist (faydacı) bir varlıktır. Bir Tanrı'ya inanması olduğunu varsaydığımız bir alemde faydasına olacaktır.
2- Semavi dinler haricindeki inançların tapındığı şeylerin asla Tanrı vasfı göstermediği aşikardır.
3- Semavi dinler arasında neden İslam'ı seçmelisiniz? Çünkü diğer Semavi dinler bütün inananları Hak yolunda görmez, zira belli oranda tahrif edilmişlerdir. "Benden olmalısın" der. Oysa Kuran bu konuda şöyle der;
Bakara Suresi:
135: Yahudiler yahudi olun, hıristiyanlar da hıristiyan olun ki doğru yolu bulasınız derler. De ki: Hayır! Biz, tek Allaha inanan ve hiçbir zaman müşriklerden olmayan İbrâhimin dinine uyarız.
136: Ey müminler siz de şöyle deyin: Biz Allaha, bize indirilene; İbrâhim, İsmâil, İshâk, Yâkub ve torunlarına indirilene; yine Mûsâya ve İsaya verilene, hülâsa Rableri tarafından bütün peygamberlere gönderilene iman ettik. Biz o peygamberler arasında hiçbir ayrım yapmayız. Biz, sadece Allaha boyun eğen Müslümanlarız.
137: Eğer onlar, sizin iman ettiğiniz gibi inanırlarsa mutlaka doğru yolu bulurlar. Yok, yüz çevirirlerse, büyük bir anlaşmazlık ve derin bir çıkmaza saplanmış olurlar. Onlara karşı Allah sana kafi gelecektir. O, işiten ve bilendir.
138: Yine şöyle deyin: Biz Allahın boyadığı renge boyandık. Kimin boyası Allahın boyadığı renkten daha güzeldir? Biz, yalnızca Ona kulluk ederiz. - 12-11-2020, 00:07:59İşte bunu diyorum, brezilyada doğmama gerek yok şuan bile seçememiş olabilirim. Bu iş piyango değil insanın kendisinde bitiyor nerede olduğunun bir önemi yok.digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
