• 25-09-2020, 12:24:57
    #19
    terbrikler üstad. bende champix kullanmayı düşünüyorum sigaryı bırakmak için. normal yollardan doğum gerçekleşmiyor bazen ) yeni bir hayata adım atmak şart lakin !
  • 25-09-2020, 12:25:34
    #20
    Bundan oldukça etkilendiğimi belirtmek isterim, bundan sonra bende sigarayı bırakıyorum. Bana canınız istediği zaman neler yaptığınızı anlatır mısınız tavsiyeler verir misiniz teşekkürler
  • 25-09-2020, 12:28:12
    #21
    Moderatör
    bir SEO'cu larak "sigarayı bırakmak istiyorum, sigarayı bırakmak için yapılması gerekenler, sigarayı bırakmak için ne yapmalı" anahtar kelimelerini de ekleyelim, belki Google'dan arayan arkadaşlar bu en çok aranan kelimelerden konunuzu yakalar da umut olur bırakmaya Tabi konu başlığını bu şekilde revize etmeniz daha çok etki edecektir.
  • 25-09-2020, 12:29:08
    #22
    Gold üye
    Yeniceri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Herkese merhaba. Ölene kadar bırakamam dediğim sigarayı bırakalı tam 189 gün oldu. 18 yaşında başlayıp, 23 sene içtikten sonra bıraktım. Gunde 1,5-2 paket içiyordum. Bununla ilgili birkaç bilgi vereyim dedim. Belki birileri gaza gelir de, benim gibi bırakabilir

    -------------------

    Bundan tam 190 gün önce gece 00:00 sıraları. Yatağa girdim ve gözlerimi kapadım. Birden nefes alamadım. Yataktan kalktım balkona çıktım ama yok, nefes alamıyorum. Kalbim çarpmaya başladı korkudan. Dedim ben ölüyorum. Kızım aklıma geldi, daha çok küçük, babasız ne yapacak. Zaten anne baba ayrı, bir de babayı kaybederse ne yapar dedim. Hadi başa çıktı, onun hayatını kolaylaştıracak ne bırakacaktım? Olay biraz dramatik bir hal aldı ama devam edeyim.

    Kardeşime dedim beni acile götür hemen. Medikal parka gittik, korona vakası var diye almadılar. Tınaztepe'ye gittik, acil durum haricinde almıyoruz, sadece korona vakalarını alıyoruz dediler. Ege Üniversitesi'ne gittim. Ateşimi ölçtüler ve doktora girdim. Bana şu astım hastalarına verdikleri fısfıstan verdi. O arada biraz rahatladım. (Bu arada ilaç pek bi işe yaramadı bende)

    (Ertesi gün Sağlık Hastanesine gittim. Tomografi çekildi, kan tahlili yapıldı. Kronik bronşit olduğumu öğrendim. )

    Eve geçince paketi çıkarıp attım. "Bugün hayatımın geri kalanının ilk günü" dedim kendi kendime ve sigarasız bir hayata başladım.

    İlk başlarda haliyle zor oldu. Hele ki alkol kullanan biri için. Sigara ve alkol birbirinin amcaoğlu. Biliyorum, sigarasiz içki içemem diyenler var. O yüzden bırakamıyorlar. Fakat emin olun içiliyor. Bu forumda benden daha uzun süre sigara kullanan sadece birkaç kişi vardır. Yani ben bırakabiliyorsam, hepiniz bırakabilirsiniz.

    Sigarayı bıraktıktan sonra, hayatımda bir çok şey pozitif açıdan değişti. Neler mi;

    Nefes almam normale döndü. İlk zamanlar derin nefes ihtiyaci çekiyordum hep. Zor nefes aliyordum. Su an çok iyi durumdayım.
    Sabahları kalkınca ağzımın içi zehir gibi olurdu. Hemen bir lokma atıp, sigara içmek isterdim. Şu an bu tamamen gitti.
    Sabahları kalkınca hep uyku hali vardı. Şimdi birkaç saat de uyusam, kendimi iyi hissediyorum.
    Sabah kalkınca odadan çıkıp tekrar girdiğimde, odanın leş gibi koktuğunu hissediyordum. Şimdi o eski halinden eser yok.
    Tat ve koku alma duyum gelişti sanki. Daha bir yoğun alıyorum.
    Ayda cebime ekstradan 600-700 TL arasi para kalıyor.
    Sigaradan sonra boğaz açılıyor. Fazla kilo almamak için de, ketojonik diyet ve spora başladım.

    Aklıma gelenler bunlar. Kesinlikle bırakamam diyordum ben de. Fakat bıraktım. Siz de bırakabilirsiniz. Azaltarak bırakmayı denemeyin, kesinlikle olmuyor. Sorularınız varsa çekinmeden sorun.

    Not: Mobilden yazdığım için yazım yanlışları olabilir. Ayrıca konu R10'a özel yazılmıştır. Kaynak göstermeden kullanmayın
    Vay arkadaş okuyunca anlamsızca devamı ne zaman gelecek diye merak ettim. Benimde 6 aylik kizim var birşeyler yapio benimde birakmam lazim. 11 - 36 yaşları arası 25 senedir tiryakiyim.
  • 25-09-2020, 12:29:16
    #23
    Bende sigarayı bıraktım 2 ay sonra kronik ülseratif kolit oldum
  • 25-09-2020, 12:32:01
    #24
    Hocam bende astım var benimde acilen bırakmam lazım her gün dünyadaki yaşam sürem eminim 1 ay azalıyor sigara içtikce , çok hazırlanıyorum ama tek sorun, sabah kalkınca kahvaltıdan sonra kendime gelemiyorum sigara içmediğim zaman sanki afyonum patlamıyor, bunu nasıl çözdünüz ? açıldıktan sonra yine devam....
  • 25-09-2020, 12:32:28
    #25
    Misafir
    Hocam sizi tebrik ediyorum, sıkılmadan okudum yazınızı. İnşallah okuyan arkadaşlar da örnek alır sizi. Fakat sigarayı bırakmak başarı değildir, sigaraya hiç başlamamak başarıdır.
  • 25-09-2020, 12:35:49
    #26
    Direk bırakın benımde 24. Gündeyım
  • 25-09-2020, 12:36:30
    #27
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Bu mereti bi ben bırakamayacağım heralde.