• 10-07-2020, 22:35:49
    #10
    nefes darlığı probleminden ötürü bıraktım bende. istemsiz bir şekilde bırakmak zorunda kaldım diyelim. umarım tekrar başlamayız. ve gerçekten sigara bırakılabiliyor arkadaşlar. önemli olan tekrar başlamamak. Lütfen başlamayın
  • 10-07-2020, 22:47:06
    #11
    Bende 23 yıl içtim 4 ay önce azaltarak değil direk bıraktım her sigara içme hissinde derin derin nefes alıp verdim (nefes egzersizi) ayrıca olipsin siyah paketli mentollü şekeri var o iyi iş görüyor fakat ben sigarayı bırakıp şekere başladım sanırım
  • 10-07-2020, 22:51:39
    #12
    MAJER adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Allen Car yöntemi ile 3 ay bıraktım
    Sonra zevkine tekrar başlamıştım

    Bıraktırabilecek bir şey varsa o da Allen Car yöntemidir.
    Aynen hocam ben de o yöntemle birkaç ay bıraktım. Sonra sizin gibi keyfi olarak tekrar başladım nasıl olsa yine bırakırım diye 😁

    Thecrack adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hepsini okuyamadım kusura bakmayın, ben pipo içiyorum memnunum ucuz ve keyiflik. Tavsiye ederim.
    edit: maddiyattan bırakmak istiyorsunuz sannmıştım pardon. Sağlık için güzel bir karar.
    Hocam biraz bilgi verir misin bu pipoyla ilgili. Doldurması felan zahmetli mi? Özel bir tütünü var mı? Bir sıkça sorulan sorular post'u yaparsan seviniriz
  • 10-07-2020, 22:57:59
    #13
    cihanbilgin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sigarayı bırakmanın en kolay yolu sigarayı en çok kullandığın yerden uzaklaş. Canın sigara çektiğinde içtiğini farzet en çok yemekten sonra sigara iyi gittiğinden yemek sonrası oyun oyna TV izle en önemlisi kafada bitirmektir
    Sigarayı en çok kullandığım yer pc başı en çok kullandığım an kod yazarken hala ikisini de yapıyorum ve sigarayı bırakalı 4 5 ay oldu kimin ne dediği cidden umurumda değil bu konuda bizzat kendim tecrübe ettim çünkü tüm olay her şey sende bitiyor cidden istersen bırakıyorsun yoksa sözde bırakmak isteyince pek olumlu sonuç olmuyor.
  • 10-07-2020, 23:18:58
    #14
    OktayDurak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Aynen hocam ben de o yöntemle birkaç ay bıraktım. Sonra sizin gibi keyfi olarak tekrar başladım nasıl olsa yine bırakırım diye 😁



    Hocam biraz bilgi verir misin bu pipoyla ilgili. Doldurması felan zahmetli mi? Özel bir tütünü var mı? Bir sıkça sorulan sorular post'u yaparsan seviniriz
    Hocam aklınıza takılanları pm veya whatssapp sorabilirsiniz problem değil.
    Tütünü bulumu kolay. İstanbul-eminönü şahin pipo dan aldım pipyu 300 tl idi 1 sene önce,32 TL tütün alıyorum. Tütüncülerde pipo tütünü diyin verirler. 2 ay gidiyor. Haftada 2-3 kere içiyorum.
    Tütün dolumu 3 yöntem. ilk tutumda gevşek 2. koyulan tutamda hafif bastırıyoruz. 3. tutumda biraz daha da bastırıyoruz. 2 dakikalık bir işlem. Pipo çakmaklarıyla veya rüzgarda yanan çakmak ile (2-3 sn de yakmaya özen gösterin fazla tutmak pipoya zarar verir rüzgar çakmağının sıcaklığı fazla) yakımı gerçekleşiyor. Bir adet temizleme çubuğu var filtresi var. bambu ağacından. Bu kadar basit. Görsell isterseniz, ben youtube dan öğrendim orada da anlatanlar var.
  • 10-07-2020, 23:26:35
    #15
    2 yıldır esigara içiyorum, hayat kalitem yükseldi diyebilirim. Tat - koku ve nefes alamama problemlerim ortadan kalktı. Koşma vb. durumunda 20 saniyede nefes nefese kalırken artık daha uzun süre koşabiliyorum.
    Kız arkadaşımla sigarayı aynı anda bıraktık, aynı anda elektronik sigaraya geçtik. Toplamda 30 aya yakın bir süre geçmiş, 10.000tl'nin üzerinde bir masraf yapmışım (hepsi 2 kişilik alışverişler)
    Sigarayı bırakma amacından çok Hobiye dönüştü, Ama nikotin oranını olabildiğince aşağıya çektik(2-3mglerdeyiz)
    Bunun da zararlı olduğunun bilincindeyiz, fakat nedense bunu bırakamıyoruz.Sanırım aroma olayı insanı çekiyor.
    Hazır coil olayında fiyatlardan dolayı dilimiz yandığı için,yeniden sarılabilir atomizerler aldık, Tel & Pamuk& Likit hepsini kendimiz yapıyoruz. Bu yüzden maliyetler neredeyse 4/1 fiyatına düştü.
    Askerde mecburiyetten 16 gün sigara içtim, Aslında 2 yıldır içmediğim için bir test gibi oldu (Boğaz ağrıları,miğde bulantıları,tat kaybı hepsini 16 gün içerisinde yaşadım ve geri dönüşümde hasta etti beni bu sigara,çok pişman oldum)
    Sigara 10 Puanlık bir zarar veriyorsa esigara 6-7 veriyordur, yine de sabah o iğrenç kokuyla,balgamla uyanmamak için tercihim hep bu olacak.
    ilaca 500 tl verip artık sigara içmeyeceksin gibi bir kafa yok, olay tamamen beyinde bitiyor. Eğer iradeniz yoksa sigarayı hiç bir şekilde bırakamazsınız.
  • 11-07-2020, 08:19:51
    #16
    Herkesin iradesi sizinki gibi güçlü olamıyor maalesef arkadaslar. Hayatimda en fazla 3 gun sigarasız durabildim. İlac ise yaramiyor diyenler eminim kullanmamışlardır. Ben çok arastirma yaptim sifir irade ile sorunu çözdük. Kullanma talimatlarina uyun yeterli.