Vergi verme hakkinda bilgi verirmisiniz. Lutfenn..:)
37
●1.065
- 21-06-2020, 23:35:17Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Aynı durum için geçen yıl araştırma yaptığımda; yıllık düzenli olarak hesaplarına 27 bin lirayı geçen bir ödeme geçerse banka hesabın takibe alınıp ceza alabiliyordun. Şimdi ekstra bir ekleme çıkartma veya gelişme olmuşmu haberim yok.
- 21-06-2020, 23:36:23Böyle kişisel satışlar çok sorun olmuyor. Örneğin yılda 2 araba satabiliyorsunuz. Gelir nasıl artmıyor hocam anlayamadım. 1 yerine 5 uygulama satarsanız gelir artarMisafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 21-06-2020, 23:37:37LiteRise adlı üyeden alıntı: mesajı görüntületatil90 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleO haberin linki varmidir hocamONEAL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 21-06-2020, 23:38:38Genelde satis haklariyla satiyorum hocamenesaydeniz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ve mesela php script duzenleme isi aliyorum veya yayinlama gibi işler. Tek kullanimlik gibi diyebilirim. Bu yuzden satislarim az buna ragmen.
Vergiye tabimiyim diye merak ettm
- 21-06-2020, 23:43:05arkadaşlar yeri gelir 1 tl de bile yakalanırsınız, yakalanabilirsiniz, yeri gelir 100.000 TL hatta çek senet alıp verenler bilir milyon tl de bile yakalanmazsınız. size net söyleyeceğim şudur hani 100 TL kazanıyorum, 200 kazanıyorum ile değil vergi kaydı, bırakın kazanmayı zarar da edebilirsiniz, eğer bir şekilde ticari gelir elde ediyorsanız vergi kaydı zorunlu zorunlu zorunlu
) bu konuyu artık tüm insanlar kavrasa ne güzel olacak, sırf bu forum değil.
29 yaş altı iseniz; teşvik var; bu teşvikte;
1 yıl bağkuru devlet ödüyor, sonra bağkur başlıyor, 3 yıl da vergi yok sayın siz dilim var dolmaz o dilim
29 yaş üstü iseniz;
her ay bin küsur TL sadece bağkur var, artı her ay 200-300 tl de gider var. bunun haricinde kar ederseniz vergi var, etmezseniz yok. tabii ki işyeride varsa muhtasarda artı olur örnek 1.000 tl ye düllan tuttunuz diyelim bunun 250 tl her ay artı stopajı olur.
hiç öyle eeee nasıl olacak bu iş demeyin, yakalanana kadar devammmmmmm, çünkü açılış yapacağınıza yaptığınız işi bırakın daha iyi. Heee yakalanınca bana ne olur demeyin, o tamamen yine şansınıza bağlı.
Buna da şöyle bir örnek vereyim.
Merdiven altı konfeksiyon atölyesi yakalanıyor, diyor ki abi valla 3 ay önce açtım, memur tamam diyor gidiyor bakıyor elektrik faturasına her ay 5 yıldır aynı isme işyeri elektrik faturas geliyor, ev elektriği değil bir de sanayi elektriği yaptırmış oradan da ele veriyor, anında 5 yıl geri dönük maliye kaydı açıyorlar, bunun cezasınıda hesaplamak çok zor, en basiti 5 yıldır vermediğiniz her beyannameyi cezası ile veriyorsunuz.
ne kadar bizim işle ilgisi yok desenizde bizde de var, aynı şekilde eğer ki denk gelirse yakalrsa, memurda çok dürüst çıkarsa bakar google ireland dan 5-6-7 yıldır 1.000 lerce euro para geliyor, aynı şekilde geri dönük kaydı açar, 5-6-7 yıllık, ardından da takdire sevk eder, takdire sevk ederse itiraz edecek kurumunuzda olmaz, ne takdir ederlerse öemeke zorunda kalırsınız.
yani bu tarz sebeplerden dolayı ben kimseye maliye kaydı olmadan iş yapmayı önermiyorum, eğer açamıyorsanız bence ticaretini yapmayın, açın siteyi eğlenin kazanmayın. ya da taktik vereyim, siteyi maliye kaydı olan, ana, baba, abi, yeğen vs üzerine kaydettirin geliri oradan gösterin, paralarıda onların hesaba getirttitin, kendi hesabınıza getirtmeyin ve bu işi çözmüş olun.
evet küçük gelir için yakalanması zor, ama tebliğlerde arkadaşların dediği gibi 300 tl ye bir şey olmaz 1.000 tl ye bir şey olmaz diye bir şey yazmıyor.
Dipnot: vergilendirilmiş kazanç kutsaldır.
herkese iyi forumlar