Eşim yurt dışında ve normalde ayın 14'ünde dönecekti ancak malum durumlar yüzünden uçuşlar iptal edildi.. Haliyle normal olarak Turna.Com'a da milyon tane şikayet, sorun vs gelmiştir buraya kadar her şey normal. Ancak asıl rezillik buradan sonra başlıyor.
Bu arkadaşlar önce telefonla iletişimi iptal ettiler ve sadece web sitesindeki iletişim formu kaldı geriye. Eğer bu iletişim formundan doldurulan mesajları cevaplasalar ve gereğini yapsalar yine sorun yok ama o süreci bile yürütemedikleri gün gibi ortada. Vatandaşlara 2 defa biletin iade edilmemesini onun yerine açığa almak istediğimi ileten mesaj yazdım ancak bir cevap filan gelmedi şimdi de bileti iade etmişler. Yani en azından iade yazıyor ama kartta bir iade yok henüz. Şimdi uçuşlar geri açılınca bugün 2k ya aldığım uçak biletini sanırım 3-5k ya zor alırım.. En azından akıllarındaki hesabın bu olduğunu düşünüyorum.. Yanılıyor olsam bile süreci yönetemedikleri belli tam bir rezillik.
Şikayet var'a filan da yazdım ama zaten o sitenin bir halta yaradığını düşünmüyorum adet yerini bulsun maksat
Sanırım uçuşlar açıldıktan sonra artık turna dışında bir alternatif bulmam gerek..
Hocam dünyada havacılık sektörü çöküyor. Ve siz bir aracı firmayı süreci yönetememekle suçlamışsınız.
Adamlar havayolundan net bir yanıt alamadıkları için size net bir yanıt veremiyor olabilirler.
Havayollarının işlem yapmaması nedeniyle sinirli agresif ve sorunlarının çözümü mümkün olmayan müşteriler ile uğraşmak istemiyor olabilirler.
Havayolları devletlerden, devletler bilim adamlarından net tarihler ve yanıtlar alamıyorlar.
Bileti açığa almalarını istediğinizde bu aracı websitesinin tasarrufunda değil.
Havayolu kabul etmemiş olabilir.
Şu anda
mücbir sebep denilen bir kavram geçerli, yani siparişi verdiğinde elde ettiğin tüm hakların geçerli değil.
Bir sözleşme veya yükümlülüğün yerine getirilmesini imkansız kılan elde olmayan bir engel olduğunda sözleşmeden dönme ve yükümlülüğü reddetme hakkı doğar.
Aracı site adı üzerinde bir aracı. Senin ile havayolu arasındaki bağlantı.
Eğer havayolu batar da paranı iade edemezse, aracı site de kimsenin parasını iade edemez hale gelir.
Şirketler alacak ile vereceklerini öderler. Şu anda uçuş yapmıyorlar, bilet satmıyorlar. Yani gelirleri durdu. Ve iadeleri yapacak paraları yok çoğunun çünkü bunlar uçaklarını da kredi ile alıyorlar.
Yani şirketler de devletler gibi borçla büyürler ve gelirleri kesildiği anda nakit akışları negatife döner ve paraları kalmaz.
Ortada ciddi bir kriz var, bahsi geçen site ve havayolları batmanın eşiğindeler ve siz 2 bin liralık bileti şimdi 3 bine alırım diye şikayet ediyorsunuz.
Dua edin paranız iade olsun en azından verdiğinizi kurtarın.