iptal etmemek gibi bir şansları yok hocam.. mevcut durumda yolcu iptal istemiyor veya caymıyor ülkeler hava sahalarını kapadığı için havayolu uçamıyor bu yolcunun bedelini ödeyeceği bir sorun değil.. Ayrıca dileyen yolcuların biletlerinin açığa çekilmesi ile ilgili de kanun var. Yok öyle kafana göre iş yapmak..
Umarım öyle bir durum yoktur varsa hem hukuki yollara başvurmaktan da çekinmem.. Alırken çatır çatır al geri öderken 3 ay sonra başka..
Kimse kimseye karşı iyi niyet beselemek zorunda değil hele de ticarette.. Parasını verdiğim hizmeti bana vermek zorunda.. Biletlerin açığa alınmasını havayolunun kabul etmemek gibi bir şansı yok kanun var bununla ilgili..
Açığa alma zorunlulukları başka birşey , iade başka birşey, ben 3 seferdir THY yurtdışı uçak biletimi erteliyorum; onlar açığa alıyor uçuş kapanıyor çünkü. Fakat isim veremiyorum,
uçak bileti fiyatı karşılaştırma sitesinden direk bilet alan bir kişi, site yönetimine mail atıp aynen durumu anlattığım gibi açıklamıştı, düşünün artık adam havayolu ile görüşmüş, diğer aracı aldığı siteyle görüşmüş ve geri gelmiş fiyat karşılaştırma sitesine kadar talep ediyor. Direk olarak uçuşlar açılana kadar iade yapamacaklarını belirtmişler. Tabi sizin anlatığınız gibi uçuşu açığa alma her zaman daha mantıklı bana göre ama demek ki ödeme sıkıntıları varki iade istemişler alamamışlar.