merhaba, bilgisayar programcılığı birinci sınıf öğrencisiyim. Yazılımla aram iyi ama kendimi bildim bileli matematik yapamıyorum ve maalesef ders çalışmıyorum... üniversite sınavına son bir hafta çalışıp deneme çözüp iki senelik tutturdum.
Önümde dgs sınavı var ve başarılı olup dört seneliğe (bilgisayar mühendisliği / yazılım mühendisliği) geçemem lazım. Dediğim gibi matematik bilgim %10 civarıdır. Aşağıda dgs ile ilgili 4 adet kurs buldum aynı eğitmenden. Karşıdaki kişi hiçbir şey bilmiyormuş gibi anlatması lazım (tabiri caizse mala anlatır gibi)
Aşağıdaki kursların içeriğine bakabilir misiniz? Daha önce sınava girip başarılı olanlar nasıl başarılı oldu? Anlatıp bana heves verir misiniz.... çok ihtiyacım var
1) https://www.udemy.com/course/sifirda...-seti-1-paket/
2) https://www.udemy.com/course/sifirda...dgs-kpss-ales/
3) https://www.udemy.com/course/sifirda...-3-problemler/
4) https://www.udemy.com/course/sfrdan-...s-kpss-ales-u/
Dgs girmiş olan veya hazırlanan var mı?
15
●322
- 02-04-2020, 13:38:57Hocam bende b. programcılığı 2. sınıf öğrencisiyim seneye kursa gidip girmeyi düşünüyorum fakat kendi kendini yönlendirmen gerek ben mühendislik okuyup bitirirsem beni direk işe alıcak bir yer var, sen diyosan ki ben kodlamadan para kazanıcam senin 4 yıllık diplomayı almana gerek yok, kendi kendini okuldan daha iyi geliştirirsin çoğu konuda
- 02-04-2020, 13:42:08Bu sene dgs'yi kazandım, matematik bilgim hiç yoktu lisede teknik lise okudum ve bilgisayar derslerim iyi oldugu için orada da matematiği sallamıyordum yani hiç temelim yok gibiydi.Kocaeli'de 2 yıllık üniversitenin son senesinde dersaneye gittim orada temelim oldu ama ilk yıl kazanamadım tercihlerinde etkisi vardı.İkinci yıl tekrar aynı dersanede hazırlandım tabi geçen yıldan konuları bildiğim için daha rahat geçti dersane test sıralamalarında ilk 10'lardaydım genelde ama açık söylemek gerekirse hakkını vererek çalıstım diyemiyorum herneyse sene sonunda 35-40 arasındaydım sınavdan sınava değişiyordu geometri yapamadığım için anca bu arada kalabildim.Dgs sınavında 7400 dü sanırım bir sıralama yaptım ve yerleştim.Umarım başarırsın yerinde olsam kurslardan sonra (tabi virüs olayları ne olur bilmiyorum) bir dersaneye giderdim.Çünkü evde ne kadar denesende bir yerden sonra çalışmamaya başlıyorsun özellikle biz bilgisayarcılar için daha geçerli ben evde olunca hep bir proje cıkarsam yok o dil nasıl şu nasıl yapılıyor diye bakıyordum.
- 02-04-2020, 13:42:22hocam ben bp bitirdim dgs ye hazırlanıyorum tekuzem kayıt oldum ders devam
- 02-04-2020, 13:43:04hocam selamlar bilgisayar programcılığından dgs ile bilgisayar mühendisliği kazanmış birisi olarak fikirlerimi belirteyim. Öncelikle 1.sınıfta bunun bilincinde olup kendini hazırlamaya başlaman büyük bir avantaj yaklaşık 1.5 yıldan fazla vaktin var süreklilik halinde çalışırsan kazanırsın. En önemli ve en çok zorlandığım konudan bahsedeyim sana bu sana çok avantaj sağlayacak sen sen ol ortalamanı 3.5 üstünde olmuyorsada 3 üstünde tutmaya çalış inan matematikte yapacağın 1 netin bile önemi varken bu ortalamalar sana fazladan net getirecek okul puanı çok önemli, dgs bu sınavlar arasında en kolay olanı fakat süre konusunda da yetiştirmesi en zor olanıdır kanaatimce aslında bütün sorular yapılabilir fakat bu sınavda senden istenen bu süre zarfında ne kadar çok soru yapabildiğini test etmektir. Ben çalışırken her teste başlarken kronometre tutardım ve üstüne yazardım 20 soru 15 dakika 18 doğru 1 yanlış 1 boş şeklinde sende bu şekilde yazarsan en azından geriye dönüp konularına baktığında eksiklerini görmüş olursun. Kendine bir excel tablosu oluştur ve bütün konuları bulup yaz örneğin temel kavramlar, sayı basamakları gibi ve yanlarına her soru çözdüğünde adetlerini yaz örneğin 20 temel kavramlar çözdün ertesi gün yine temel 15 çözdün toplam 35 oldu 35 yaz oraya toplam ne kadar soru çözdüğünü mutlaka tut ve her konudan minimum 500 soru çözmüş ol sınav zamanına kadar şuan gözüne çok gelebilir fakat inan bu süre zarfında bir süre sonra günlük 100 soru çözmek az gelecek gözüne çünkü alışkanlık kazanacaksın. İkinci tavsiyem 1 adet not defterin olsun ve bu defterde önemli gördüğün notları yaz örneğin terimler toplamının formülünü yaz işte yaş problemlerinde dikkat etmen gerekenleri ve sürekli hata yaptığın soru tipini not defterine not et ve 2 haftada 1 kere defterini gözden geçir böylelikle konularını unutmayacaksın zira konu sayısı çok 3 4 konu ilerledikten sonra ilk konuları unutmaya başlarsın tekrar etmezsen. Eğitimlere baktım güzele benziyor lakin her kurs için ayrı bir fiyatlandırma ve kurs oluşturmuş değer mi tartışılır ama içerikler güzel bende internetten çalışan biriydim şenol hoca ile temel oluşturur sonra hocalara geldik ile kendimi zorlardım şuan matematiğin güler yüzü diye bir kanal daha var o hocanın anlatımıda hoşuma gidiyor onada göz gezdiriniz hocam. En önemlisi hocam okul puanınız sakın unutmayın çok faydası olacak yıllar sonra beni hatırlarsınız bu sözümü. son olarak 1.5 yıl içerisinde düzenli çalışarak çok güzel dereceler elde edersiniz hocam buna inanın ve başarı peşinizden gelecektir göreceksiniz.
- 02-04-2020, 13:50:46Hocam öncelikle bende bil. programcılığı okuyup DGS ile Bil. Müh. tamamlamış birisi olarak söyleyeyim. DGS gerçekten öyle düşünüldüğü kadar zor bir sınav değil. Fakat hiç yapamıyorumdan kastınız nedir? İki bilinmeyenli denklem mi çözemiyorsunuz? yada eşitsizlikleri mi çıkartamıyorsunuz. Ama eminim bir şeyleri yapabiliyorsunuzdur kendinize haksızlık etmeyin. Yada hiç önemli değil direk sıfırdan başlayın sadece online almaya çalışırsanız sıkılırsınız elinizde kitap olması lazım sorular olması lazım pratiklik önemli biraz bu konuda. Ya programlaman iyiyse niye okuyacaksın filan diyenlere sakın aldırış etme kardeşim ben sınıfta en küçüklerden biriydim ve birlikte okuduklarımın çoğu sektörde çalışırken şirketleri tarafından 4 yıllık olmadıkları için çıkarılmış kişilerdi tabi bu istisna olur yada olmaz ama elinizde diplomanız var ise ve programlamayı biliyorum dediğinizde size açılacak kapı sayısı sadece programlama biliyorum dediğinizde ki kapı sayısının 10 katı olacaktır. Bunu iş ilanlarında filanda görebilirsiniz. Ve tavsiyem kendinizi kesinlikle okurken geliştirmeniz. İçinizde kazanmak duygusunu yerleştirip çalışmaya başlarsanız eminim başaracaksınız. Elinizden geleni yapın.
- 02-04-2020, 13:53:25Teşekkür ederim yorumlarınız için. Açıkçası şöyle bir düşünce var şu yaşıma kadar her boş zamanımda yazılımla ve projelerimle uğraştım. Sadece sınav öncesi ders çalışıyordum lisede. Beni en çok zorlayan kısım bu alışkanlığı kazanmak olacak sanırım... Yazılım algoritmasıyla düşünme yeteneğim keşke matematikte de olsaydı. Konular ve sorular aşırı zor geliyor.....
Bir şekilde aşağıdaki kurslara başlayacağım. Temel matematik sorularının olduğu bir kitap almıştım zaten onu da çözeceğim umarım.
Şöyle de bir sorum var, en azından bir mühendislik kazanmak için en az kaç sorudan kaç net yapmam lazım? Mesel çok dandik bir üniversiteye girmek için veya orta yollu bir üniversiteye girebilmek için kaç net yapmam lazım?
ynncl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntülexLynin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
evet teşekkür ederim ben de bunun farkındayım
Üstteki mesajdaki soruları size de sormak isterim
dncrsmt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 02-04-2020, 14:02:14hocam ortalamanızın 2.75 civarında olduğunu varsayalım , minimum 29 matematik neti yapmanız lazım geçen seneye göre siz buna 30 diyin 30 net matematik + ortalamanızla en düşük seviyeden başlayarak üniversitelere girme şansınız bulunmakta fakat orta düzey dediğimiz üniversiteler için 37-40ları görmeniz gerekecektir. Matematik bilginiz hiç olmadığını varsayarsak antrenmanlarla matematik kitabı faydalı olacaktır hocam ama unutmayın bu kitap sadece altyapınız için asla ve asla bu kitap sınav kazandırmaz ama sınavı kazanmanız gereken soruları çözmeniz için çok güzel bir temel oluşturabilirsiniz.
Üstteki mesajdaki soruları size de sormak isterim