Kei adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Borsadan Anlayanlar Bakabilir mi - Ciddi Zarardayım
22
●1.199
- 17-07-2019, 03:47:41borsanın b sini bilmem, milletin lafıyla tavsiyesiyle aldım, şimdi ceremesini çekiyorum, ama bana iyi ders olduenowi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 17-07-2019, 03:55:37Sağlık olsun hocam hiç üzülmeyin. Maddi şeylerin tamamı düzeltilir.apo1221 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 17-07-2019, 09:15:41Üyeliği durdurulduapo1221 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle


Asels borsanin ralli döneminde biraz fazla gereksiz yükselmişti. Hatta o zaman almayın dediğimde Asels fanatikleri beni vatan haini olmak ile suçluyordu. Bugün ise asels alınmalı yada elde varsa tutulmalı diye savunuyorum. Yukarıdaki grafikte aylık ve günlük bazda Bollinger bandının en altında (destek) RSI değerleri tam al sinyali üretmemis olsada iki yeşil bar onayı ile al sinyaline dönecek. Mobil olduğum için size destek ve direnç çizgilerini cizemedim ama PC başına geçince onu da gönderecegim.
Eger asels yatırdığin para acil lazim değilse elinde tutmanı öneririm. Temettü de alacaksın zaten. Bu temettuleri hisseye çevirip hem maliyet azalt hemde lot sayını artırman mantıklı bir strateji olur.
Eğer teknik analiz bilgin yoksa hocam www.piyasayorumu.com da ücretsiz eğitimlerimiz devam ediyor.
Yasal Uyarı :
Burada yazdığım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiye kişisel görüşe dayanmaktadır. Bu görüş mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Sn. Utku bey,
Sizin söylediğiniz borç yükü kaç milyon TL'dir ve kaynaginiz nedir ?
Halka açık şirketlerin borç oranı ve bilançosu rahat bulunur.
Utkuunalist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 17-07-2019, 09:33:11Tamamen içimden gelerek öngörüşlerde bulunmak gerekirse S400+F35 sorunu bu yaz net çözülür, yaptırımlara karşı biz eğer ki ekonomik adımları doğru atar ve harcamalardan kısmaya başlarsak, faiz düşer ve dövize yatırım azalırsa borsaya akacaktır o paralar. Aslında çok basit düşünce tabi ki ama düşünürsek yatırımcılar dövizden çıkıp bist'e, bistten çıkıp dövize giriyor elimizdeki hacim çok düşük olduğundan bu etkilenmeler çok oluyor. (milyonlarca farklı sebepten biri sadece bu anlattıklarım bu arada) Döviz ve Mevduattan-Bonodan çıkmaları için insanların, faizlerin düşüp cazip edici fırsatlar vermemeleridir. Ben olsam borsa yerine Mevduatta şuan yıllık 23-24 oranlarından kapatmaya çalışırdım YTD
- 17-07-2019, 09:34:09Üyeliği durduruldu

Sn. Utku bey,
Sizin söylediğiniz borç yükü kaç milyon TL'dir ve kaynaginiz nedir ?
Halka açık şirketlerin borç oranı ve bilançosu rahat bulunur.
Yapmış olduğunuz beyan yanlış ve yalandır.
SPK kanuna göre kamu açık alanda halka açık sirketler hakkında yanlış ve yalan bilgiler sunmak Piyasa Yapiciligina Muhalefet suçudur.
Lütfen borsa şirketleri hakkında bilgi verirken gerçek verileri -komsudan duyma enişteden duyma vs değil- ortaya konulması zorunludur.
Yasal Uyarı :
Burada yazdığım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiye kişisel görüşe dayanmaktadır. Bu görüş mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Utkuunalist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşa Notum : 2002den bu yana borsada işlem yapan, son 3 yıldır da borsa eğitimi veren biri olarak size tavsiyem internette forum blog vb yerlrde okuduğunuz bilgilerin %80i çöpe atın. Kalan %20yide haber kaynaklarından araştırın ve asla tam guvenmeyin.
Inceleme kaynakları olarak türk ve dünya yatırımcıları kullandıkları kaynaklar:
tr.investing.com
www.tradingview.com
www.kap.org.tr
www.foreks.com
www.twitter.com/matrikshaber
BloombergHT yayınları
Ekonomist - Para vb süreli yayınlar (Türk Telekom GSM müşterisi iseniz e-dergi ücretsiz uygulaması ile bu dergilere bedava erişim sağlayabilirsiniz
Kaynak ve eğitim dokümanı olarak istediğiniz zaman yardımcı olmaya çalışırım. Analizimi yaptım. Borsa biraz daha düşecek malum hisselerde özellikle garan asels thy Gibi endeks taşıyan hisseler ama satmaz sabrederseniz (2 yıl sürebilir) iyi kar da alabilirsiniz olarak görünüyor.
Hocam sonuna yasal uyarı koymanızı öneririm zira X fabrika dediğinizi yasalara göre aciklamak zorundasiniz.mramra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Piyasa Yapiciligina Muhalefet ve SPK kanununa aykırı bir beyanda bulundunuz. Bu borsa bilgi paylaşımı webtasarim paylaşır gibi paylaşabileceğiniz konular değildir. Kuralları ve kaideleri hem sert hemde TUM INTERNET ORTAMINDA YASAL.MERCILER TARAFINDAN IZLENEN BIR KONUDUR.
Şahsen ben TURKIYE CUMHURIYETI vatandaşı olarak sizleri uyarmayi vicdanen istedim. Lakin bu işin cezası 16bin TL den başlar üst limit yoktur ve duruma (savcının keyfi) ilaveten 3 ay ile 21 ay arası hüküm kararı çıkabilir. Yapmauin. Saygılar - 17-07-2019, 09:55:08Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Borsa ile ilgili uygulamalarda sanırım böyle bir özellik vardır ; Siz Aselsan hisseler için alım yaptığınız an itibari ile bir hesaplama yapın ve kaça çıktığı zaman tüm kaybınızı karşılayacağını belirleyin.apo1221 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aselsan hisseleri düzeye çıkınca bana haber ver diye hatırlatma ekleyin uygulamaya ve unutun o hisseleri..
Kendi hayatınıza o parayı oraya hiç yatırmamış gibi devam edin.
1-2-3 ay belki de yıl sonra, o uygulama size bir dinkkkkk sesi verecek illaki, her düşüşün bir yükselişi olur.
İşte o zaman hemen bozdurup , bir daha da bilmediğiniz işe girmeyin
Şuan borsadan sürekli takip ederken, biraz daha düştüğünü gördüğünüzde bari buradayken bozdurayım daha çok zarar etmeeyeyim diyeceksiniz. Ama orta vadede yükselişe geçince de keşke bozdurmasaydım diye kendinize kızacaksınız. - 17-07-2019, 10:57:28Örnek proje linkleri atabilir misiniz?Gerrard adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle


