• 13-01-2019, 06:26:20
    #1
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Esen ola, bugün biraz kendimi sizlere karşı ifade etmek için bir konu açmak istiyorum, bu konumda Oyun Geliştiricilerine Kırgınım diyerek başlık atmak istedim. Bu yazıda fena eleştireceğim, bilginiz olsun.

    Dün, bir Facebook grubunda bir Türk geliştiricinin oyunu yayınlandı ve o oyunda 6 adet dil var. Bu 6 adet dil desteklerken Türkçenin olmaması canımı sıkmasıyla başladı her şey. Daha sonra, akşam kendi kurduğum discord kanalımda bu muhabbeti açtım ve açmaz olaydım, çoğu kişi "Korsan kullanıyoruz, Türkçe zaman kaybı, Türkçe gereksiz" gibi konuşmalar beni daha da deli etti. Bu meseleden sonra, kendi yetkimi düşürdüm, aksi halde dün bayağı birilerini engelleyecektim.

    Türkçe dilini eklememek seçim olmamalı bir Türk geliştiricisi için, tam aksine eklemeli. Bakın tutsun ya da tutmasın, potansiyel müşteriyi kaçırınca ve oyun tutumayınca ağlamaya zerre kadar hakkı yok. Sebebi, o kadar dil ekliyorsa, bi'zahmet olmazsa Türkçeyi de eklesin, zor değil. Oyun motoru kullanarak oyun yapıyor zaten, büyük bir kesim. Oturup oyunu çevirmesi aylarını bile almaz, ne diye bu kadar acımasız gömüyorsun dilini anlamakta güçlük çekiyorum.

    Bende bir oyun geliştiriyorum, oyun yapmak zor ve insan ister istemez geliştirdiği oyunun tutmasını ister. Ona saygım sorunsuz, istediği gibi oyunu geliştirebilir ona dert yanmam ama bi'milyon tane dil ekleyip Türkçe eklemediği için dert yanıyorum.

    Okuduğunuz için teşekkür ederim.
  • 13-01-2019, 06:40:21
    #2
    Sonuna kadar katiliyorum
  • 13-01-2019, 06:48:07
    #3
    CHIKO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sonuna kadar katiliyorum
    Ah ah, gelde onu bir de onlara anlat.
  • 13-01-2019, 07:00:19
    #4
    Katılıyorum hocam çok haklısın
  • 13-01-2019, 07:02:03
    #5
    DevilTown adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Katılıyorum hocam çok haklısın
    Keşke haklı olmak bazı şeyleri değiştirse.
  • 13-01-2019, 07:05:36
    #6
    Tercih meselesi. Kimi parayı tercih eder, kimi milletini.
  • 13-01-2019, 07:06:26
    #7
    Onur89TR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Tercih meselesi. Kimi parayı tercih eder, kimi milletini.
    Hmm...
  • 13-01-2019, 07:08:25
    #8
    Türklüğünden şüphe duymak lazım. Para için milli fikrini herşeyi satabilecek nitelikte birisi demek ki.
  • 13-01-2019, 07:10:30
    #9
    Type adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Türklüğünden şüphe duymak lazım. Para için milli fikrini herşeyi satabilecek nitelikte birisi demek ki.
    Olayların en kısa yorumu.