Zarar diye yorumlayan arkadaşlar çok komik. Günde vücudunuza soktuğunuz tuz,şeker,hormon alkolun 20 kat zararını veriyor.
Sigara,alkol tartışmasız zararlı ama günlük yediğiniz besinler ve içtikleriniz en az onlar kadar zararlı. kebap,iskender,lahmacunu arada bi keyif zevk amaçlı nasıl yiyorsan alkolde öyle içilir.Saat başı kola,kahve içenler ayda yılda bir alkol içenlere vücutlarına verdiği zararı sorguluyor
insanlar neden içer ?
78
●3.108
- 08-08-2018, 13:47:04Ben de zevk yazcaktım ama vereceğiniz cevap yine aynı olacağından bu cevabını bana vermiş gibi kabul ediyorum ;numanturle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle açıklama yapmam gerek ; Arkadaşın zevk cevabına karşılık bu zevkin soyut zararlarından bahsetmişsiniz ki bu doğru ama somut olmasının sebebi zaten zevk alınmasıdır. İnsanların zevklerine yararlı veya zararlı olarak sınıflandırma çok acımasızca olurdu ve gerçekten realist baksaydınız bu cevabı yazmadınız.. Çünkü ;
Sen her gün fabrikalar yüzünden, arabaların yüzünden zararlı gazlar alıyorsun ve bu çok zararlı.
Hayatında hiç abur cubur yemiyor musun ? Cips, kola, dondurma, şeker ooo daha çok var bunlar yararlı mı ?
Aldığın hazır etlerin veya hazır diğer ürünlerin işlenmiş olması zararlı değil mi ? Şimdi bunları alkol ile kıyaslamak da gerek. Dışarıdan bakınca alkol daha zararlıymış gibi görünüyor ama yanılıyorsun.
Ve bir de tespit yapmak istiyorum ki , bizim halkımız ALKOL Kullanan birisi denilince hemen aklına sarhoşlar,alkolikler veya bağımlılar geliyor bu tamamen bizim halkımızın düşünce yapısıdır. Avrupa ülkelerinde meyve suyu ne ise alkol de odur. Şimdi ben alkol içmiyorum demiyorum çünkü yılda 3-5 kez içiyorum. Başta da dediğim gibi göreceli bir kavramdır . Şimdi senın verdiğin cevabın gibi yanı ben hiç zarar almıyorum ve içen zarar alıyormuş sorusu gibi sana da şöyle diyebilirim. ?
Ben yılda 3-5 kez içiyorum sen yılın 365 gün 6 saatını işlenmiş gıdalar, katkı maddesi dolu ürünler ile geçiriyorsun ve sana diyorum '' zevk gerçekten güzel bir şey ama bu zevkin zararı olduğunu bile bile yapmaya devam etmek dahada zevk veren bir şey mi '' ?
Özet ; Öznel veya nesnel zarar olarak nitelendiriğimiz eylemleri önce kendi açımızdan da sorgulamalı ve ona göre düşünce üretmelisin. Sadece karşı düşünceye odaklanmak yerine kendi düşünce çemberinin etrafına da bir göz atmalısın. - 08-08-2018, 13:49:06Ben beynimi sifirlıcam sigarayı brıakıcam spora baslıcam bu gidiş iy ideğil bune ya böle
- 08-08-2018, 13:51:26Ben de sen bakıyorsun demedim ki bakanlar için dedim.numanturle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 08-08-2018, 14:14:00Sigara, keyifle ya da zevkle başlamıyor. Özenmekle başlıyor. Başka bir başlama söz konusu değil.
Sigara içenler, zararlarını da sizin kadar biliyor. "İyi ki sigaraya başlamışım ya" diyen bir kişi daha önce görmedim.
Bırakmak kolay değildir. 5 gün ya da 3 yıldır içmiyorum diyenler de tam olarak bırakmış değillerdir. 3 yıl sigarayı bırakıp tekrar başlamış biri olarak söylüyorum. Maalesef zor bir olay.
Yalnız anlamadığım şey şu. Bu platformda bazı üyeler can sıkıntısından pc başına oturmuş ve "Biri bir şey yazsa da pat güm dalsak hemen" diye bekler haldeler. Dikkat ediyorum da saçma sapan bile olsa karşı çıktıkları şeyler var. anlam vermek çok güç.
Güzel bir konu. Hiç içmeyen biri içenleri anlayamaz arkadaşlar "Şaşıyorum nasıl bırakamıyorsun?" "Ya şundan ne zevk alıyorsun, cahil misin?" şeklinde saçmalıklar yersiz oluyor. Haberiniz olsun.
Alkole gelecek olursak. Alkol, sigaraya göre çok masum ve bu kadar bağımlılığa sürükleyecek bir olay değil. Bağımlısı olmak zor bana göre. Zararları da sigaraya oranla aynı şekilde düşük ve yararları bile olduğuna değiniliyor.
Hayatında sigara içmeyenler, sakın sigaraya bulaşmayın. - 08-08-2018, 14:19:01
- 08-08-2018, 15:24:48Benim için kesinlikle keyif.
Yemeklerden sonra 1 çöp sigaranın verdiği keyifi sadece içenler bilir

