Sigara, keyifle ya da zevkle başlamıyor. Özenmekle başlıyor. Başka bir başlama söz konusu değil.

Sigara içenler, zararlarını da sizin kadar biliyor. "İyi ki sigaraya başlamışım ya" diyen bir kişi daha önce görmedim.

Bırakmak kolay değildir. 5 gün ya da 3 yıldır içmiyorum diyenler de tam olarak bırakmış değillerdir. 3 yıl sigarayı bırakıp tekrar başlamış biri olarak söylüyorum. Maalesef zor bir olay.

Yalnız anlamadığım şey şu. Bu platformda bazı üyeler can sıkıntısından pc başına oturmuş ve "Biri bir şey yazsa da pat güm dalsak hemen" diye bekler haldeler. Dikkat ediyorum da saçma sapan bile olsa karşı çıktıkları şeyler var. anlam vermek çok güç.

Güzel bir konu. Hiç içmeyen biri içenleri anlayamaz arkadaşlar "Şaşıyorum nasıl bırakamıyorsun?" "Ya şundan ne zevk alıyorsun, cahil misin?" şeklinde saçmalıklar yersiz oluyor. Haberiniz olsun.

Alkole gelecek olursak. Alkol, sigaraya göre çok masum ve bu kadar bağımlılığa sürükleyecek bir olay değil. Bağımlısı olmak zor bana göre. Zararları da sigaraya oranla aynı şekilde düşük ve yararları bile olduğuna değiniliyor.

Hayatında sigara içmeyenler, sakın sigaraya bulaşmayın.