numanturle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
zevk gerçekten güzel bir şey ama bu zevkin zararı olduğunu bile bile yapmaya devam etmek dahada zevk veren bir şey mi
Ben de zevk yazcaktım ama vereceğiniz cevap yine aynı olacağından bu cevabını bana vermiş gibi kabul ediyorum ;
Öncelikle açıklama yapmam gerek ; Arkadaşın zevk cevabına karşılık bu zevkin soyut zararlarından bahsetmişsiniz ki bu doğru ama somut olmasının sebebi zaten zevk alınmasıdır. İnsanların zevklerine yararlı veya zararlı olarak sınıflandırma çok acımasızca olurdu ve gerçekten realist baksaydınız bu cevabı yazmadınız.. Çünkü ;

Sen her gün fabrikalar yüzünden, arabaların yüzünden zararlı gazlar alıyorsun ve bu çok zararlı.
Hayatında hiç abur cubur yemiyor musun ? Cips, kola, dondurma, şeker ooo daha çok var bunlar yararlı mı ?
Aldığın hazır etlerin veya hazır diğer ürünlerin işlenmiş olması zararlı değil mi ? Şimdi bunları alkol ile kıyaslamak da gerek. Dışarıdan bakınca alkol daha zararlıymış gibi görünüyor ama yanılıyorsun.
Ve bir de tespit yapmak istiyorum ki , bizim halkımız ALKOL Kullanan birisi denilince hemen aklına sarhoşlar,alkolikler veya bağımlılar geliyor bu tamamen bizim halkımızın düşünce yapısıdır. Avrupa ülkelerinde meyve suyu ne ise alkol de odur. Şimdi ben alkol içmiyorum demiyorum çünkü yılda 3-5 kez içiyorum. Başta da dediğim gibi göreceli bir kavramdır . Şimdi senın verdiğin cevabın gibi yanı ben hiç zarar almıyorum ve içen zarar alıyormuş sorusu gibi sana da şöyle diyebilirim. ?

Ben yılda 3-5 kez içiyorum sen yılın 365 gün 6 saatını işlenmiş gıdalar, katkı maddesi dolu ürünler ile geçiriyorsun ve sana diyorum '' zevk gerçekten güzel bir şey ama bu zevkin zararı olduğunu bile bile yapmaya devam etmek dahada zevk veren bir şey mi '' ?

Özet ; Öznel veya nesnel zarar olarak nitelendiriğimiz eylemleri önce kendi açımızdan da sorgulamalı ve ona göre düşünce üretmelisin. Sadece karşı düşünceye odaklanmak yerine kendi düşünce çemberinin etrafına da bir göz atmalısın.