Çok geçmiş olsun inşAllah kurtulursunuz.
Kalp krizi şüphesiyle gidilen acilde sıra bekletiyorlar. Sırada beklerken mefta olsan, kaderi buymuş derler davarlar.
Her yer leş. Allah kimseyi bunların eline düşürmesin.
Bazen tv'lerde haber çıkıyor yine sağlık çalışanlarına saldırı v.s. Kim bilir o saldıranlara neler çektiriyorlar da sabırlarının sonuna geliyor. Bundan bahseden yok medyada. Alayı 3 maymun oynuyor.
Üstteki arkadaşın dediği gibi genelde 20 yaşında stajyerlere denk geliyorum, bir kasılmalar yaşıyorlar sanırsın 50 senelik mesleki tecrûbesi var. Randevuyu özellikle tecrubeli doktorlardan alıyorum, bir gidiyorum stajyer. Neymiş izindeymiş bilmem ne. İzindeyse izine çıkan doktorun tecrubesindeki doktor koyacaksın. Doktor öncesi kayıt alan elemanlar bile adamına göre muamele yapıyor. Yaşlı başlı insanları tersliyorlar falan. Bunların da, bunları buraya koyanın da, bunları kontrol etmeyenin de, görüp görmezden gelenin de ....
Sağolun hocam. Ortalıkta doktor yok hocam dediğiniz gibi hepsi stajyer ve hepsi artist. Kanlarında mı var nedir? Devlette çalışan herkes böyle. Anlamıyorum onlar insanda biz neyiz? Yaşlı başlı insanlara neden geldin zaten yaşlısın diyorlar. Bunların hiç vicdanı yok. Ne zaman düzelecek bu durum hiç bilmiyorum. Türkiye'de her şey sıkıntılı. Allah sonumuzu hayır etsin.
Çok üzülerek okudum. Allah şifa versin. Çok büyük acı yaşamışsın
Bende başıma gelen olayı anlatmak istiyorum. Yıllar önce ateş, baş dönmesi, kusma gibi şikayetlerle hastaneye gittim. Adamlar ateş düşürücü ve iğne yapıp yolladılar ama düzelemedim. Başka hastaneye gittim aynısı yaptı.
Bebekken gittiğim bir doktor vardı kendi polikliniği var ücretli bakıyor. Ona gittim. Apandisin şişmiş alınması lazım patlayabilir hemen ameliyat olman lazım dedi. Bu adam bunu demese haberimiz olmayacak. Apandis patlayıp öleceğiz. Allah'a emanet yaşıyoruz !
Başınıza gelen olay için çok üzüldüm. Allah'ıma şükürler olsun hocam. Allah bunların eline düşürmesin. Bu kadar bilinçsiz eğitimsiz beceriksiz olup da nasıl doktorluk yapıyorlar merak ediyorum. Yabancı ülkede ki doktorlar özellikle iranlılar mesela adamlar yabancı ama tek seferde çözüyorlar. Bizimkiler hep üçkağıt peşinde..
Çok geçmiş olsun.
Pankreas kanseri annemin raporlarıyla birlikte evde ölümünü bekledik o derece. Gerçi bizim durumumuz biraz farklıydı kemoterapiye başlayamadık. Pankreas kanserini bilen bilir bütün iş bittikten sonra ortaya çıkan bir hastalık. Vitamin serum sonucunda annemi gözlerimin önünde kaybettim.
Araştırma hastanelerinde randevu alırken de uyarıyorlar doktorlarda değişiklik gösterebilir diye. Tecrübeli doktorlar genelde yatan hastalarla ilgileniyorlar etrafında 20 tane asistanla. Poliklinikte hiç denk gelmedim hep genç doktorlar onunda yanında daha küçük stajyer kitaba bakarak tetkik yapıyor hastayı incelediği falan yok.
Ufaklıklardan birinin ateşi ve öksürüğü ile gittik -Bademciklerde sorun var antibiyotik yazdı (daha 2 yaşında) sonra baktım çocuğun diş etleri kıpkırmızı diş fırçalamada kanayınca pedidonti (yanlış yazmış olabilirim) doktoru bulduk bebek diş eti hastalıkları yada diş bölümü. Gittik ataşehire özel hastane doktor öyle bi baktı normal dedi gönderdi bizi yazılan antibiyotik işinizi görür. Şu anda şükürler olsun ikizlerden biri iyi şimdi diğerine sıçradı aynı tedaviyi evde yapıyorum.
Sağlık sistemini geliştirmenin başka bir yolu var mı bilmiyorum ama denek gibi kullanıyorlar e senin de başka çaren yok gidiyorsun. İnan bana özellerin %80 i sadece para için kurulmuş devletten daha beterler.
Örnek vereyim Bölge hastanesi; İkizlerimizin doğumu orda oldu Mustafa ÖZBEK (Allah ondan razı olsun) hariç gerisi vezne bekçisi. (doğumda bulunan Kazım bey ayrılmış onu ayrı tutuyorum). Geçen bi gittik çocuk ishal öyle böyle değil beze sığmıyor yapınca ama yapamıyor da. Kan tahlili aldı normal dedi, idrar tahlil yapalım deyince dedim ki küçücük çocuk zaten yapamıyor yapsa beze sığmıyor nasıl alayım idrarını neyse ondan vazgeçti ilaç tedavisi yazdı haftaya gel dedi. Gittik hiçbir değişiklik yok. Hoop yeniden tahlil yeniden farklı bir ilaç. Sonra Pendik Devlet hastanesine normal çocuk doktoruna gittik bitkisel bir şurup yazdı çocuk iki güne düzeldi.
Not: Bölge hastanesi Kaynarcada bulunandan bahsediyorum (tavşantepe)
Sizin hastalığınız çok özel bir durum, özele de gitseniz durumun değişeceğini sanmıyorum o yüzden özel diyerek kısıtlamak yerine internetten düzgün doktor araştırarak sadece o doktora gidin. öncesinde doktora ulaşmaya çalışın (özel de olsa devlette olsa) durumu en azından gitmeden açıklayın sonra gidin. Öyle doktorlar var ki ben sizi muayene edemem branşım değil diyerek geri gönderen bile gördüm.
Çok geçmiş olsun tekrardan umarım tekrar tetiklemez. Sağlık gerisi yalan.
Allah rahmet eylesin. Çok üzüldüm hocam. Başınız sağolsun. Pankreas kanserini bende araştırdım bende olabilir mi diye ama Allah'tan ki bende pankreas'ta iyi huylu kist çıktı. Ben safra kustuğum için gitmiştim hastaneye yatarak tedavi aldım ama pek ilgilendiklerini söyleyemem. Sadece bir gün oda 5 dk'yı geçmez geliyorlar koyun sürüsü gibi. Bir şey de söylemiyorlar kendi aralarında konuşup konuşup gidiyorlar. İcraat sıfır. Ben kendi çabam olmasaydı halen o halde olabilirdim. Endoskopi çektirdim de ilaç kullanımı verdiler. Sonuçlarım çıktı halen daha bilemiyorlar ne olduğunu bu hastalık dediğiniz gibi çok sinsi ve benim tedavi olduğum hastanedeki doktorlar malesef bu konuda hiç birşey bilmiyorlar. Ben bunu anladım. Denek gibi kullanılmaktan başka çağremiz yok. Medipol'de bir doktor buldum bir kere gittim ve herşeyi tek tek anlattı. Sonuçlarım çıkmadığı için çok bir şey yapamadı Whatsapp'dan sonuçlarım çıktığında bilgi aldım. Ara sıra yazıyorum. Oraya gitmedim ama telefondan destek oluyor sağolsun. Forumdan Metin hocam dan çok destek gördüm Allah razı olsun. İlaçları bıraktığımda bakalım inşallah dediğiniz gibi tekrar bu acıları yaşamam.. Dayanılabilecek bir acı değil gerçekten....
Hocam geçmiş olsun
Peki en sonunda teşhis nasıl kondu? Şuan ne durumdasınız?
Teşhis olarak Pankreas kisti denildi. Kortizon ilacı kullanıyorum. Şuanda bazı yan etkileri hariç iyiyim. İlk zamanlarda yürüyemiyordum bile. Şuanda acıkıyorum sürekli yeme isteğim var. İnşallah ilaçları bıraktıktan sonra herhangi bir şekilde tekrarlama olmaz da kurtulurum..