yasina adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Pankreas ile ilgili ne yazık ki bizimde başımızdan kötü olaylar geçti. Kısaca bende içimi şöyle bir kenara dökmek isterim.

Medipol - Nisa Hastanesi Yenibosna'ya gittik. Doktor anneme acil ameliyat olması gerektiğini safra taşının pankreas kanalına düşebileceğini ve öyle olursa durumun çok ciddi ve problemli olacağı konusunda uyardı. Geçen sene ramazan öncesiydi. Annecim oruç tutamam şimdi ameliyat olursam diye tedaviyi kabul etmedi.

Ve felaketler bundan sonra başladı. Ramazan'da çok şükür sorunsuz atlattık ama bir anda annemde anormal haller oluştu ağrılar sancılar aşırı tuvalete çıkma durumu.

Acilen nisa hastanesine gittik, ameliyat için gün aldık bizi çapada bir doktorla anlaşmışlar ona yönlendirdiler o operasyonu yapacaktı ve eve gönderdiler. Oysa durum ciddiydi ve acilen ameliyat olmalıydı. Taş kana karışıp vucuda zehir vererek ciddi hasarlar açabilir ve ölüme sebebiyet verebilirdi.

Gece 3 4 gibi taş keseden pankreas kanalına düştü. Annem iki büklümdü şahadet getirmeye çalışıyor. Öleceğini söylüyordu. Bakırköy sadi konuk hastanesi acile gittik ama orası gecenin 4'ünde insan kaynıyor. Başı ağrıyan da gelmiş, dişi ağrıyanda oradaydı. Annemin ağrıları o kadar şiddetli ve yüksekti ki bağırmalarından hastane inliyordu. Doktorlar acıdı öncelik verip ilgilendiler, defalarca ağrı kesici serum vb. yaptılar ama hiç bir fayda vermedi. Saatlerce bağıra bağıra inanılmaz bir sancı çekiyordu. Gözünün önünde insanın eli kolu bağlı o çaresizlik tarifsiz bir acı. Doktor acemi genç bir kadın. Cevap vermemek için elinden geleni yapıyor. Hani o haberlerde doktorları dövüyorlar ya boşa değil emin olun. Cinnet geçirip o an hemşire doktor kim varsa gebertesi geliyor insanın. Sonra diyorsun olm sakin ol o napsın.

Sabaha doğru artık en sağlam ağrı kesiciyi yaptılar biraz kesti durumu.

14 gün sadi konuk hastanesinde yattık. İçeride bir çok maceramız oldu kısaca neticelendirmek gerekirse, devlet hastanesi testleri yaptı hortum saldı baktı falan. Biz bu ameliyatı yapamayız başka bir hastaneye gidin dedi doktor pişkin pişkin. Çıkış verdiler. Bunun için 2 hafta orada eziyet çektik.

Bir tanıdık, Bezmialem hastanesini tavsiye etti orada bir prof ile görüştük. Ameliyatı orada gerçekleştirdik. Sonuç olarak hastalıktan kurtulduk.

Buradan çıkan sonuç, sağlığınız ile alakalı bir sıkıntı şüpheniz olduğu an doktor doktor gezip acilen çözün, ertelemeye gelmiyor.

Son olarak Rabbim şifa versin hocam umarım kısa sürede doğru doktorlar ile tedavinizi tamamlarsınız.
Hocam öncelikle size de büyük geçmiş olsun. Nasıl bir ağrı hissettiğini çok iyi anlıyorum annenizin. Allah bir daha göstermesin inşallah. Bu konuda daha önce de mesajlarımda dediğim gibi pankreas'ı çok iyi bilen bir doktor malesef yok. Belirtileri her hastalığa benzeyebiliyor. Bende annenizin söylediği gibi söylüyordum hastanede. Beni de aynı şekilde süründüler ve aynı şekilde bende özel bir hastanenin doç doktoru ile görüşme sağladım. Çok haklısınız hastalık hiç bir zaman ertelenmeyecek kadar önemli.. Allah razı olsun hocam tedavimi en kısa süre de tamamlayabilir ve bir daha aynı şeyleri yaşamam inşallah.