Öncelikle çok geçmiş olsun.
Geçenlerde doktorlar ile ilgili bir foruma bakmıştım. Açıkcası gördüklerime inanamadım "kazancı eş değer başka bir meslek bulsam onu yapacağım" gibi yorumlar, hata yapıp hatasından nasıl kurtulacağını soranlar. Elbette her mesleğin zorlukları var lakin bu kadar kendini gelişmeye kapatmış, hastası ile ilgilenmeyen sağlık sektörü çalışanı dünyanın başka yerinde var mıdır bilmiyorum. Geçenlerde teyzem rahatsızlandı ve devlet hastanesinde yarım yamalak konulan teşhis ile verilen ilaçları kullansaydı muhtemelen şuan vefat etmişti. Israrım sonucunda özel hastaneye gitti ve konulan teşhis, uygulanan tedavinin tamamen yanlış olduğunu, hayati tehlikesinin olduğunu öğrendi. (Devlet hastanesinden taburcu edildiğinde ağrıları devam ediyordu)
Aynı şekilde annemin fibromiyalji (yumuşak doku romatizması) hastalığının teşhisini ise 5 sene boyunca doktor doktor gezerek bulduk. (Gitmediği bölüm kalmadı psikoloji dahil) Hatta artık kendisi uzmanlaştı, doktor "sizde kemik erimesi bu yaşta olmaz" diye tahlil yapmak istemiyor, kendisi ısrar ediyor ve kalsiyum oranın çok düşük olduğu çıkıyor.
Bu şekilde 40 tane vaka sıralayabilirim. Hatta devletten para almak için boş yere apandist ameliyatı yapan doktorlar bile gördüm. Bundan sonra diyecek birşey yok.
Doktorların uyguladığı tedavi ve kararlar, uzman bir heyet ile kontrol edilmesi belki bir oranla etkili olur ancak o kadar belgenin incelenmesi ciddi iş yükü gerektirir ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum.
Hocam size de büyük geçmiş olsun. Sağlık sektörü nasıl bir tezgah içerisinde bende anlamış değilim. Şahsım adına benim hiç bir doktora güvenim kalmadı. Hiç bir şekilde de sağlık sektörü gelişmiyor zaten. Ayrıca yediğimiz içtiğimiz şeyler de de kim bilir neler var ve bu yüzden hasta oluyoruz zaten. Para için ne yapacaklarını şaşırmışlar. Denetleme vs hak getire..
Zamanında özel bir şirkette çalışıyorum ve cuma günü çok yüksek derece de ağrım oldu. Ağrı o kadar şiddetli ki duramıyordum yerimde. Şirketle görüştüğümde çok izin vermeyiz özelde hallet gel dediler. Pazar günü Özel hastaneye gittim. Pratisyen kadın kıl dönmesi olabilir ama yarın genel cerrahımız görsün dedi. Peki dedim ve ertesi gün genel cerraha gittim. Adam bana kalçamda kırık olduğunu tahlil istediğini söyledi yaptırdım ve öyle birşeyin olamayacağını düşündüm kendimce. Haklıydım da. Adam genel cerrah bildiğiniz insanların biryerlerini kesiyor ama bir kıl dönmesini anlayamayacak kadar gerizekalı. Sonra araştırdım 6 yaşında bir çocuğun hayatını karartmış.
Penisini yakmış. ve hala doktorluk yapıyor bu herif. Daha sonra şikayetçi oldum. Hem hastanenin kendisinden hem doktordan tabipler denilen oda doktoru suçsuz gördü. Oradan çıktığım gibi devlet hastanesine randevusuz gittim. Pratisyen hekime özel hastane böyle böyle dedi tahliller de bunlar bir bakar mısınız şikayetimde bu yönde dedim. Kadın saniyeler içinde kıl dönmesi var size yarın genel cerraha gelin dedi. Genel cerraha girdiğimle çıktığım bir oldu adam saniyesinde anladı. Ameliyatla sonuçlandı. Ama tabipler odası adamı suçsuz buldu. Yani sağlık sektörünü nereden tutarsanız tutun elinizde kalıyor. Eğitim ve gelişim şart... 5 sene kolay mı bir hastanın doktor doktor gezmesi? Doktorlara göre hava hoş zaten vicdansızlar.. Diyecek çok söz var ama Allah'a havale etmekten başka çaremiz yok galiba.
Amin. Allah razı olsun.
Çok geçmiş olsun hocam
Allah şifa versin
Teşekkür ederim. Allah razı olsun.