Öncelikle çok geçmiş olsun.
Geçenlerde doktorlar ile ilgili bir foruma bakmıştım. Açıkcası gördüklerime inanamadım "kazancı eş değer başka bir meslek bulsam onu yapacağım" gibi yorumlar, hata yapıp hatasından nasıl kurtulacağını soranlar. Elbette her mesleğin zorlukları var lakin bu kadar kendini gelişmeye kapatmış, hastası ile ilgilenmeyen sağlık sektörü çalışanı dünyanın başka yerinde var mıdır bilmiyorum. Geçenlerde teyzem rahatsızlandı ve devlet hastanesinde yarım yamalak konulan teşhis ile verilen ilaçları kullansaydı muhtemelen şuan vefat etmişti. Israrım sonucunda özel hastaneye gitti ve konulan teşhis, uygulanan tedavinin tamamen yanlış olduğunu, hayati tehlikesinin olduğunu öğrendi. (Devlet hastanesinden taburcu edildiğinde ağrıları devam ediyordu)
Aynı şekilde annemin fibromiyalji (yumuşak doku romatizması) hastalığının teşhisini ise 5 sene boyunca doktor doktor gezerek bulduk. (Gitmediği bölüm kalmadı psikoloji dahil) Hatta artık kendisi uzmanlaştı, doktor "sizde kemik erimesi bu yaşta olmaz" diye tahlil yapmak istemiyor, kendisi ısrar ediyor ve kalsiyum oranın çok düşük olduğu çıkıyor.
Bu şekilde 40 tane vaka sıralayabilirim. Hatta devletten para almak için boş yere apandist ameliyatı yapan doktorlar bile gördüm. Bundan sonra diyecek birşey yok.
Doktorların uyguladığı tedavi ve kararlar, uzman bir heyet ile kontrol edilmesi belki bir oranla etkili olur ancak o kadar belgenin incelenmesi ciddi iş yükü gerektirir ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum.