Yalnız bu isimler öyle sonradan kondurmayla olmaz. Bir ülke başka bir ülkeyi adlandırırken ya yıllar öncesine dayanan bir hikayesi bir geçmiş vardır, ya da çok önemli bir hukuki sebebi vardır.
Mesela Fas denen ülkeye şu koskoca dünyada bir tek biz Fas diyoruz. Geri kalan Tüm Dünya Morocco diyor... Aynı şekilde Arnavutluk'a sadece biz Arnavutluk diyoruz, geri kalanlar Albania diyor.... Şimdi bunun Tarihi sebepleri var ama konumuz bu değil.
Ha biz kendi içimizde "artık Turkey diye bir isimlendirme ile karşı karşıya kalırsak kabul etmiyoruz " dedik de adamlar mı kabul etmedi. Hayır.
Habeşistan örneğini vermişsin ama açıklamamışsınız. Habeşistan ismini Etiyopya yapıyor ama bakıyor ki takan yok. Sonra diyor ki Habeşistan ibareli hiç bir postayı ülkeme sokmuyorum. Sonra tabi tüm devletler seve seve geçiyorlar Etiyopya ismine. Yani biz de bitiyor iş.
Yalnız isim önerine de çok güldüm. Google Forum üyesi olunca isim önerileri bile domain, keyword'e kaymış