• 03-11-2013, 01:21:38
    #19
    İstanbul'da olduğunuzu ele alarak konuşuyorum:
    Birincisi, özellikle devlet üniversitelerinde kapıdan kimlik olmadan geçmeniz neredeyse imkansız.

    İkinci olarak yine özellikle devlet üniversitelerinde hocalar öğrencilerinin bir çoğunu tanımaktadırlar, ilk defa karşılaştıkları öğrencilere dikkat etmektedirler (en azından benim üniversitemde durum bu).

    Ayrıca bu durumum anlaşılırsa sınıf ve üniversite içinde kesinlikle rencide edilirsin, güvenlik gelir ve apar topar çıkarılırsın. Resmi işlem de uygulanacaktır büyük ihtimalle ve bir daha özellikle o üniversite kapısından bile giremezsin(sınavda kazanırsan girersin anca).

    Teorik dersler genelde birebir ilgi, ilgi olmasa bile lab ortamı gerektirdiği için lab'a giremediğinden bir kazancın olmaz, girmeye çalıştığında kesin yakalanırsın.

    Vicdani boyutunu tartışmak bana düşmez ama bir de vicdani kısmı var bu işin. Bir çok öğrenci kendini hırpalıyor veya aileleri dolu paralar döküyorlar, sen gidip de ücretsiz ve zahmetsiz bir şekilde derslerinden faydalanırsan için rahat eder mi, hak yemek gibi olmaz mı?

    Fikrimi belirtmek istedim. Selametle
  • 03-11-2013, 01:29:41
    #20
    Bu yaştaki bir insanın yapabileceği en saçma şey olur. Kesinlikle denemeyi aklından bile geçirme.
  • 03-11-2013, 01:53:48
    #21
    gencseen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ege üni. kapı yok her yerden girebilirsin
    dur dolduracaksın şimdi milleti zaten az kaçak yokmuş gibi söylüyon
  • 03-11-2013, 02:14:50
    #22
    Varsa imkanın yakın doğu üniversitesinde her derse sokabilirim Bugün canım hukuk dersi çekti de hukuk dersine sokayım bugün psikolojim bozuk de psikoloji dersine sokayım
  • 03-11-2013, 02:41:54
    #23
    deneme diyenlere kulak asma sakın, hevesin çok güzel umarım ömrün boyunca bu hevesliliğin kaybolmaz.

    girmek istediğin derslerin üniversitelerdeki hocalarını araştır ve emaillerini bul. Burdaki ilk mesajın gibi derdini güzelce anlat ama güzelce ve detaylıca. Onlar sana ellerinden geleni yaparlar.

    Lise hocalarına benzemezler sonuçta üniversite gerçek öğretmen demek. (Dallama olanları tenzih ederek söylüyorum bunu)

    Liseyi bitirene kadar 4 okul değiştirdim hoca sıfatını taşıyan ama öğretmen olmayanlar yüzünden. Üniversitede çok rahatım.

    Asla vazgeçme peşinden git bu işin denemekle hiçbişey eksilmez.
  • 03-11-2013, 11:35:55
    #24
    Üyeliği durduruldu
    Hocam yoklama alındıktan sonra genelde imza sayısına ve sonrada sınıftaki kişi sayısına bakıyorlar. İşte o zaman yakayı ele verirsiniz. Listede adınız olmadığı için imza atamayacaksınız , sınıf mevcudunu saydığında da bir kişi fazla çıkıcak , al başına belayı
  • 03-11-2013, 12:05:35
    #25
    Niye kaçak giriyorsunuz ki ?

    Hocayla konuşun, derse katılım için izin isteyin. Hocacık değilse zaten izin verecektir.
  • 03-11-2013, 14:02:55
    #26
    Evet sanırım en mantıklısı hocayla konuşup izin istemek. Peki istanbulda bilgisayar mühendisliği okuyup böyle bir şeye izin verecek bi hocayı tanıyan ve iletişim bilgilerini verebilecek var mı? Kendim de arayacağım ama ihtimalin pek yüksek olduğunu sanmıyorum :/

    --

    Bazı arkadaşlar işin vicdani boyutundan bahsetmiş. Bu konuda içim rahat çünkü ilim öğrenebilmek için gitmek istiyorum. Çoğu öğrenci gibi sınavı geçebilmek için gitmeyeceğim, diploma almak için gitmeyeceğim. Bi iş yerine girerken bu bana artı katmayacak. Büyük ihtimalle o derse isteyerek girmeme anlam veremeyenler olacak... Benden sıf 5 kimya sorusu fazla çözdüğü için benim istediğim bölüme giden birisinden daha fazla hakkım olduğunu düşünüyorum.
  • 03-11-2013, 16:21:57
    #27
    Çoğu üniversitede girişte kimliğe bakılır, okula girdikten sonra derse girmek kolay da işin içinde bilgisayar kullanımı olduğu için biraz zor olabilir işin.