İstanbul'da olduğunuzu ele alarak konuşuyorum:
Birincisi, özellikle devlet üniversitelerinde kapıdan kimlik olmadan geçmeniz neredeyse imkansız.

İkinci olarak yine özellikle devlet üniversitelerinde hocalar öğrencilerinin bir çoğunu tanımaktadırlar, ilk defa karşılaştıkları öğrencilere dikkat etmektedirler (en azından benim üniversitemde durum bu).

Ayrıca bu durumum anlaşılırsa sınıf ve üniversite içinde kesinlikle rencide edilirsin, güvenlik gelir ve apar topar çıkarılırsın. Resmi işlem de uygulanacaktır büyük ihtimalle ve bir daha özellikle o üniversite kapısından bile giremezsin(sınavda kazanırsan girersin anca).

Teorik dersler genelde birebir ilgi, ilgi olmasa bile lab ortamı gerektirdiği için lab'a giremediğinden bir kazancın olmaz, girmeye çalıştığında kesin yakalanırsın.

Vicdani boyutunu tartışmak bana düşmez ama bir de vicdani kısmı var bu işin. Bir çok öğrenci kendini hırpalıyor veya aileleri dolu paralar döküyorlar, sen gidip de ücretsiz ve zahmetsiz bir şekilde derslerinden faydalanırsan için rahat eder mi, hak yemek gibi olmaz mı?

Fikrimi belirtmek istedim. Selametle