Öncelikle şifreleyeceğimiz dosyamızı veya belgemizi ayarlıyalım. Ardından bu yolları takip edelim;
- Dosyamıza veya Belgemize sağ tıklayalım ve özellikler diyelim

- Karşımıza yeni bir pencere geliyor ve Genel sekmesinin alt tarafında “Gelişmiş” butonu yer almakta ona tıklıyoruz.

- “Gelişmiş” butonuna tıklayınca karşımıza farklı bir pencere geliyor.

- Karşımıza gelen yeni pencereden “Veriyi korumak için içeriği şifrele” seçeneğini tıklıyoruz resimde tıklanmış gibi. Ardından “Tamam” butonuna tıklıyoruz. Tıkladıktan sonra bu pencere kapanıyor ve özellikler penceresine geri dönüyoruz. Ordanda aynı şekilde “Tamam” butonuna tıklıyoruz ve yeni pencere geliyor:

- Bu pencere ise alt klasör yada dosyalarıda şifrelensin mi diye soruyor. Kendimize uygun olanı seçerek “Tamam” butonuna tıklıyoruz ve artık o dosyamız yada klasörümüz şifrelenmiş oluyor.
- Şifrelemiş olduğumuz dosya yada klasör sadece ve sadece kendi oturumumuzda açılır.
- Şifrelediğimiz dosyayı başkasına atarsak yada başka bir kullanıcıyla paylaşırsak asla ve asla başka bilgisayarda yada başka bir kullanıcıda açılmaz.
- Bir bilgisayarda 2 kullanıcı varsa ve biz kendi oturumumuzda şifrelediysek diğer kullanıcı bu dosyayı açamaz kullanamaz.
- Diyelim ki önemli bilgilerinizi resimlerinizi bu yöntemle şifrelediniz. Flash belleğe attınız. Bilgisayarınıza format attınız veya kullancını oturumunuz silindi. Bir daha o şifrelemiş belgelerinize ve resimlerinize ulaşamazsınız.
Orjinal Makale Kaynağı = http://www.deepres.org/xp-de-program...sya-sifreleme/
Makale Yazarı = Erkut CİN