• 22-10-2021, 23:06:41
    #1
    * Şikayetçi olduğum firma: https://www.r10.net/profil/52846-yoncu.html
    * Şikayetçi olma nedenim: Tarihin gelmiş geçmiş en kötü firması olmaya aday. Network sebebi ile tüm sunucuları kapatmışlar ve 9 saat sonra tesadüfen kendim fark ettim.
    * İlgili hizmet konusu / firma site linki: www.yoncu.com

    Selamlar arkadaşlar,

    İlk olarak sizlerden, sonra da kendimden özür diliyorum. Yüzlerce şikayet konusu ve negatif yoruma rağmen sizi dinlemeyerek gidip bu firmadan sipariş verdiğim için... Geçen ay yöncü'den Türkiye lokasyon dedicated sunucu aldık, almaz olaydık. Allahım sunucuların kesintileri hiç mi bitmez. Bazen birkaç dakikalık, bazen uzun süren kesintiler yüzünden uptimerobot paketimi yükseltmek zorunda kaldım. Bu kadar altyapısı kötü, bu kadar sadece para odaklı bir firma daha önce hayatımda hiç görmedim. Kesintileri ve sunucu kaynaklı sorunları bile telafi etmek için her şeyden para istemelerini bir yana geçtim, kendi hataları yüzünden günlük binlerce satış hacmi olan sitelerimiz 9 saat boyunca kapalı kalmış.

    Uptimerobot sonuç: The monitor **** is back UP (HTTP 200 - OK) (It was down for 8 hours and 59 minutes).

    Özel hayatın getirdiği aksiyonlar ile gün boyu bilgisayar başında değildim. Görünüşe göre sunucu kesintisi öğle saatlerinde başlamış. Birkaç dakika önce bilgisayara geçebildim ve müşteri destek taleplerini kontrol etmek için siteye girmek istedim, tüm siteler kapalı. Sunucuda basit bir hata olduğunu düşünerek reboot atmak üzere yöncü hesabıma giriş yaptım, sunucuya reboot atmak için ilk önce power on yapmalısınız yazısını gördüm. Ticket ile iletişime geçip ne olduğunu sordum, network ile ilgili bir hata olduğunu fakat sorunun hızlı bir şekilde çözüldüğünü söylediler.

    Dedim ki:
    "Yaptığınız güncelleme bakım her ne ise, o sırada sunucuları kapatmışsınız ve tekrar start vermemişsiniz. Biraz önce panele girdim ve reboot atmak istedim, fakat sunucunuzun durumu power off, restart için ilk önce açmalısınız yazısını görerek şok oldum. network ile alakalı genel bir sorun olduysa bu sunucunun kapanmasını sağlamaz, erişim gider, network sorunu çözüldüğünde bağlantı geri gelir ve müdahaleye gerek olmadan çalışır. Tamam belkide gerek oldu ve power off durumuna getirdiniz sunucuyu, tekrar neden power on yapmıyorsunuz? hadi onu da geçtim müşterilere neden ulaşmıyorsunuz kendi işimizi kendimiz halledelim."

    Şimdi işin komik tarafı başlıyor... Network hatası ile sunucunun power off durumuna geçeceğinin mümkün olmadığını düşünüyorum. Doğru muyum veya yanlış mıyım? burası da önemli değil. Sonuçta bu olay yaşandı ve siteler 9 saat boyunca kapalı kaldı. Ardından bana tekrar masaj atarak, aylık 300TL olan özel sunucu takip paketini satın almamı tavsiye ettiler, böyle olduğunda kesintilerde sunucuma müdahale edebilirler"miş". Güzel kardeşim, bunlar unmanaged sunucu, bu tamam. Lâkin, sizin kendi hatanızdan kaynaklanan durumlar için ben 200TL'ye satın aldığım sunucuya 300TL'lik de özel takip paketi satın almak zorunda mıyım? Bakın her şeyi geçtim, kızdığım konu kesinlikle problem miş, bakım mış vs. değil. Teknolojimiz günümüzde kusursuz bir durumda değil, hepimiz insanız ve bizden veya bizden kaynaklanmayan milyonlarca sorun olabilir. Veri merkezine gök taşı düşmesi bile bir olasılık. Fakat en azından bir arayın haber verin, sonra gerekli aksiyonu bizim almamız gerekiyorsa yine alalım. Sunucuyu satın aldık, ip adresi bir çok global firma tarafından yasaklanmış, bunu çözmek için bile para talep ettiler. Bunu ben yapmadım ki, sıfır aldığım sunucuyu siz böyle teslim ettiniz??

    Özetle, pişmanlıktır. Bir musibet bin nasihatten iyidir demişler. Çok da iyi değil, yorumları okuyun sonra almayı düşünün.
    300TL'lik özel destek paketi almadığım için??? günün zararı 5-6 bin TL.

    Selametle.

    Edit: Hiç unutmam, digitalocean'da yaşanan teknik bir hata sebebi ile 10 dolarlık sunucuma 30-40 dakika kadar erişememiştim. Hesabıma 100$ hediye etmişlerdi. Firma var, firma var...


    Edit2: Sunucuda swap hatası olduğunu söylediler. Kesinti ile swap hatasının aynı dakikalara denk gelmesi garip bir tesadüf sanırım..

  • 22-10-2021, 23:11:16
    #2
    [Karalama Değildir!!] Açıkçası yöncü gibi nuh nebiden kalma bir firma ile çalışmak hiç aklımın ucundan dahi geçmedi umarım problemleriniz açıklığa kavuşur geçmiş olsun
  • 22-10-2021, 23:13:41
    #3
    jeptun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    [Karalama Değildir!!] Açıkçası yöncü gibi nuh nebiden kalma bir firma ile çalışmak hiç aklımın ucundan dahi geçmedi umarım problemleriniz açıklığa kavuşur geçmiş olsun
    Siteye her girdiğimde diyorum ki, veri merkezi olmayı başarmış bir firma 2001 yılından beri hala nasıl böyle bir tema kullanabilir. İşimi hızlıca halledip kaçmaya çalışıyorum hemen. Sanırım firma sahibi çok geri kafalı, bu yüzden çalışanlar ve ekip yöneticileri bilinçsiz.
  • 22-10-2021, 23:21:33
    #4
    Ben bir kere bunlardan sunucu almıştım. Sorduğum sorulara 10 lira karşılığında cevap veriyorlardı. Aman diyim aman.
  • 22-10-2021, 23:21:09
    #5
    Senelerdir kullanıyorum gayette memnunum ( kişisel yorumum )
  • 22-10-2021, 23:21:44
    #6
    eQL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ben bir kere bunlardan sunucu almıştım. Sorduğum sorulara 10 lira karşılığında cevap veriyorlardı. Aman diyim aman.
    10 lira olsa keşke. Dolar yükseldi diye mi, yoksa dedicated diye mi bilmiyorum. Basit sorular 50 TL, özel operasyonlar 150-200 TL bende..
  • 22-10-2021, 23:24:44
    #7
    Lilith adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    10 lira olsa keşke. Dolar yükseldi diye mi, yoksa dedicated diye mi bilmiyorum. Basit sorular 50 TL, özel operasyonlar 150-200 TL bende..
    Dolar yükseldi hocam dolar... (!)
  • 22-10-2021, 23:28:54
    #8
    3 yıldır kullanıyorum yöncü bilişimi yaşadığınız sorunları hiç yaşamadım çok ta memnunum hizmetlerinden
  • 22-10-2021, 23:30:35
    #9
    Lilith adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    * Şikayetçi olduğum firma....
    Merhaba Rahim Bey,

    Destek talebiniz üzerinden size detaylı bilgi paylaşılmış görünmektedir, sunucunuz içindeki logları incelerseniz "Oct 22 13:45:51" de swap hatası nedeni ile sunucunuz kapanmış sonrasında siz "Oct 22 22:21:27" de açmışsınız. Bizim sitemizdeki kesinti siniz sunucunuz veya diski ile ilgili değildir, https://www.r10.net/nasil-bilirsiniz...m-offline.html incelerseniz oluşan kesinti network router kaynaklıdır ve tüm R10 bilir ki router alıp gitseniz dahi sunucuda swap hatası oluşmaz, kapatmadıkça veya sistem içi hata olmadıkça sunucunuz açık kalır. Belirttiğim konuda router sorununun oluşma ve düzelme zamanı belidir ve belirttiğiniz gibi uzun bir süre değildir. Buradan r10 sakimleri sorunun bizle alakalı olmadığını bilebilir. Siz inanmak istemiyor bir günah keçisi arıyor olabilirsiniz, sorun değil bizi suçlayın fakat gerçekleri gizleyemezsiniz. Sisteminizde oluşan swap sorununa odaklanarak tekrarlanmamasını sağlamanız sizin elinizdedir. Biz müşteri memnuniyeti adına size ücretsiz süre ve çözüm önerileri içeren bir talep de iletmişiz, tercih sizindir. Sistemimizde bir erişim sorunu oldu diye buna yakın zamanlarda oluşan tüm sorunlar bizle ilgili olacak diye bir kaide yoktur. Umarım anlatabilmişizdir.

    Saygılarımla.