* Şikayetçi olduğum firma: https://www.r10.net/profil/52846-yoncu.html * Şikayetçi olma nedenim: Tarihin gelmiş geçmiş en kötü firması olmaya aday. Network sebebi ile tüm sunucuları kapatmışlar ve 9 saat sonra tesadüfen kendim fark ettim. * İlgili hizmet konusu / firma site linki: www.yoncu.com
Selamlar arkadaşlar,
İlk olarak sizlerden, sonra da kendimden özür diliyorum. Yüzlerce şikayet konusu ve negatif yoruma rağmen sizi dinlemeyerek gidip bu firmadan sipariş verdiğim için... Geçen ay yöncü'den Türkiye lokasyon dedicated sunucu aldık, almaz olaydık. Allahım sunucuların kesintileri hiç mi bitmez. Bazen birkaç dakikalık, bazen uzun süren kesintiler yüzünden uptimerobot paketimi yükseltmek zorunda kaldım. Bu kadar altyapısı kötü, bu kadar sadece para odaklı bir firma daha önce hayatımda hiç görmedim. Kesintileri ve sunucu kaynaklı sorunları bile telafi etmek için her şeyden para istemelerini bir yana geçtim, kendi hataları yüzünden günlük binlerce satış hacmi olan sitelerimiz 9 saat boyunca kapalı kalmış.
Uptimerobot sonuç: The monitor **** is back UP (HTTP 200 - OK) (It was down for 8 hours and 59 minutes).
Özel hayatın getirdiği aksiyonlar ile gün boyu bilgisayar başında değildim. Görünüşe göre sunucu kesintisi öğle saatlerinde başlamış. Birkaç dakika önce bilgisayara geçebildim ve müşteri destek taleplerini kontrol etmek için siteye girmek istedim, tüm siteler kapalı. Sunucuda basit bir hata olduğunu düşünerek reboot atmak üzere yöncü hesabıma giriş yaptım, sunucuya reboot atmak için ilk önce power on yapmalısınız yazısını gördüm. Ticket ile iletişime geçip ne olduğunu sordum, network ile ilgili bir hata olduğunu fakat sorunun hızlı bir şekilde çözüldüğünü söylediler.
Dedim ki:
"Yaptığınız güncelleme bakım her ne ise, o sırada sunucuları kapatmışsınız ve tekrar start vermemişsiniz. Biraz önce panele girdim ve reboot atmak istedim, fakat sunucunuzun durumu power off, restart için ilk önce açmalısınız yazısını görerek şok oldum. network ile alakalı genel bir sorun olduysa bu sunucunun kapanmasını sağlamaz, erişim gider, network sorunu çözüldüğünde bağlantı geri gelir ve müdahaleye gerek olmadan çalışır. Tamam belkide gerek oldu ve power off durumuna getirdiniz sunucuyu, tekrar neden power on yapmıyorsunuz? hadi onu da geçtim müşterilere neden ulaşmıyorsunuz kendi işimizi kendimiz halledelim."
Şimdi işin komik tarafı başlıyor... Network hatası ile sunucunun power off durumuna geçeceğinin mümkün olmadığını düşünüyorum. Doğru muyum veya yanlış mıyım? burası da önemli değil. Sonuçta bu olay yaşandı ve siteler 9 saat boyunca kapalı kaldı. Ardından bana tekrar masaj atarak, aylık 300TL olan özel sunucu takip paketini satın almamı tavsiye ettiler, böyle olduğunda kesintilerde sunucuma müdahale edebilirler"miş". Güzel kardeşim, bunlar unmanaged sunucu, bu tamam. Lâkin, sizin kendi hatanızdan kaynaklanan durumlar için ben 200TL'ye satın aldığım sunucuya 300TL'lik de özel takip paketi satın almak zorunda mıyım? Bakın her şeyi geçtim, kızdığım konu kesinlikle problem miş, bakım mış vs. değil. Teknolojimiz günümüzde kusursuz bir durumda değil, hepimiz insanız ve bizden veya bizden kaynaklanmayan milyonlarca sorun olabilir. Veri merkezine gök taşı düşmesi bile bir olasılık. Fakat en azından bir arayın haber verin, sonra gerekli aksiyonu bizim almamız gerekiyorsa yine alalım. Sunucuyu satın aldık, ip adresi bir çok global firma tarafından yasaklanmış, bunu çözmek için bile para talep ettiler. Bunu ben yapmadım ki, sıfır aldığım sunucuyu siz böyle teslim ettiniz??
Özetle, pişmanlıktır. Bir musibet bin nasihatten iyidir demişler. Çok da iyi değil, yorumları okuyun sonra almayı düşünün.
300TL'lik özel destek paketi almadığım için??? günün zararı 5-6 bin TL.
Selametle.
Edit: Hiç unutmam, digitalocean'da yaşanan teknik bir hata sebebi ile 10 dolarlık sunucuma 30-40 dakika kadar erişememiştim. Hesabıma 100$ hediye etmişlerdi. Firma var, firma var...
Edit2: Sunucuda swap hatası olduğunu söylediler. Kesinti ile swap hatasının aynı dakikalara denk gelmesi garip bir tesadüf sanırım..