İstediği kadar konu açsın hakkınızda. Uğraşırım derseniz her açtığı konu için tazminat alabilirsiniz.
Raid-0 riskli bir kurulum, onu geçtim dedicated hizmeti alıyor sanırım. Adı bile duyulmamış datacenterlarla çalıştım, dedicatedlerin yedeklendiğini hiç duymadım (özel hizmetler dışında). Yedeklenmeside akla mantığa aykırı, özel sunucumu nasıl yedeklersin derim adama ben. Adını vermeyeceğim bu forumdaki çoğu kişinin çalıştığı bir datacenterda siz arızalı hddlerden yedek kurtarılırken firmaya "ama yedeklemek zorundasınız" derseniz hddleri low level formatlayıp geri takarlar, en ufak hak iddia edemezsiniz. Aracı firmaların yedek almasını beklemekte nasıl bir mantık anlamadım. Saldırıdan müşterinin kendisi sorumlu, ona göre önlem almak zorunda. Ona göre yatırım yapmak zorunda. Ben bile yazdığım en basit programları bigisayarım dışında 3 farklı storage server + 2 cloud storage server üzerinde tutuyorum. 5 yıllık bir emeğin yedeğinin olmaması pek mantıklı değil.
Özetle, anlattıklarınız çerçevesinde müşteriniz size dava açar yada kamuya açık ortamlarda marka değerinizi zedelerse tazminat hakkınız doğar. Ayrıca sadece sürekli tehdit eder ve icraate dökmezse manevi tazminat hakkınızda doğar.
bir konuda yardım
24
●1.376
- 01-12-2013, 15:31:44
- 01-12-2013, 15:31:59Öncelikle iki taraf içinde geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Yedekleme konusunda sizin bir kusurunuz bulunmamaktadır. Bu konuda size önerim canınızı sıkmayın.
Bu sektör içerisinde her firmanın başına gelebilecek bir durumu yaşıyorsunuz. Sonuç olarak sağladığınız hizmet bir sunucu hizmeti ve siz o sunucunun yönetim hakkını müşteriye satmış oluyorsunuz.Tamamen müşteri sorumludur. - 01-12-2013, 15:38:39Müşteri yedekleme için ayrı bir hizmet almamış ise, firmanın tek yapabileceği şey önlem olarak sunucu üzerine oto yedekleme ayarlamaktır. Bu yedeklemenin sağlıklı bir olay olmadığı aşikardır, eğer müşteri yedekleme için sistem diskleri dışında ayrı bir yedekleme diski talep etmişse bunun yedekleme ayarını firma yapabilir tabi yine unmanaged managed hizmet türü ön plana çıkar. Hizmet unmanaged ise firma hiçbir şekilde bu tür opsiyonları yapmama hakkına sahiptir, managed bir sunucu ise dediğim gibi yedekleme diski yok ise sistem diskine, yedek disk varsa bunun üzerine yedekleme yapılabilir.
Yedekleme diski yok ise ve müşteri ekstra bir yedekleme alanı satın almamışsa aktif sistem diski üzerine yedek aldırılabilir ama bu büyük risktir, disk problemi olduğunda bu verilere ulaşılacağınında garantisi yoktur, raid0 ise bu süreç daha sıkıntılıdır. 2 diskle yapılan raid1 bozulmaz diye birşeyde yok tabiki, bunlar kul yapımı fiziksel cihazlardır biz raid1 çalışan 2 diskin 5 dakika aralıklarla bozulduğu anlara çok rast geldik. Birinde ayrı bir yedekleme opsiyonu yoktu veriler kurtarılamadı, diğerinde müşteri yedekleme alanı satın almıştı sunucusu tekrar kuruldu yedekleri çekildi 1-2 saatlik bir kesintiden sonra yayınına kaldığı yerden devam etti.
Sizin bir suçunuz yok yani, müşteri sizden yedekleme ile ilgili bir ek hizmet almadıysa sizi bağlayan bir konu yok, istediği kadar dava açabilir mahkemeler sözleşmeye bakar. - 01-12-2013, 21:13:04Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Bence en güzeli sunucuyu müşteriye vereceksin. Taşıma işlemi vs ... Hiç karışmayacaksın. Bakın hiç bir verimerkezi bu tür sorumluluğu üstüne almaz.
Siz bu sorumluluğu üstünüze alırsanız bu yazdıklarınız da başınıza gelir.
Malesef forumda da görüyoruz. Bazı şahıslar sunucunun s 'inden haberdardeğildir. İlk yaptıkları iş doğrudan firmayı suçlamak. Bundan dolayı en güzeli siz sunucuyu sağlayın. Geri kalan tüm sorumluluk müşteride olsun. - 01-12-2013, 23:15:17İşte bu tür müşterilere ayar oluyorum.
Yok şu kadar senelik emeğim var yok şu kadar para kaybım var demeyi biliyorlar ama yedek almak akıllarına gelmiyor.
Sağlayıcıları köleleri sanıp tehdit , küfür , hakaret ediyorlar.Emri vaki konuşuyorlar.
Gerçekten bazı müşteriler ne hizmeti aldığınıda bilmiyor nede insanlık biliyorlar.
Güzelce konuşarak neden hiç birşeyi çözemiyoruz ?
Biz verimerkezlerine neden böyle davranmıyoruz davranamıyoruz.
Tüm sağlayıcılara önerim , yedekleme hizmeti dışında ve yönetim hizmeti dışında yardımcı olmayın.Yoksa köle gibi kullanılırsınız.Yapmazsanızda hakaret , küfür , tehdit yersiniz. - 02-12-2013, 08:54:03MisafirMüşterimiz site üzerinden bir yzı yazmış
bu yazıyı eksik yazdığımı belirtmiş tüm ısrarlarıma rağmen buradan gelip yazmıyor bende onu kırmıyorum vede eksik yazdığımı söylediği yazıyı aynen yazıyorum
Tehtitleri daha konuya eklemedim

r10da yazdıklarınızı eksik yazmışsınız. Ben sunucu hakkında bilgisiz bir insanım. SİZ BANA ASLA VE ASLA YEDEKLERİ SİZİN ALMANIZ LAZIM DEMEDİNİZ. Sunucu teslim ederken. Verilerim kurtarıldımı kurtarılmadı mı onu bana söyleyin siz.
- 02-12-2013, 09:39:15Merhaba,
gitsin versin mahkemeye. verdiği mahkemede 3, 5 kere ertelenir. bilir kişi raporu sorusturma cart curt,
sizinde iş ve zaman kaybınız olacak bu nedenle.
Dava sonuçlanacak kararda ( verilen fiziksel sunucunun genelliklikle sunucu yazmazlar fiziksel bilgisayar yazarlar mahkemede ) yedek alma sorumlulugu sunucuyu kiralayan kişide olup. Konuya hakim olup olmaması kararı etkilememektedir.
diye devam edecektir.
peşine iş ve zaman kaybı ettirdiği için siz açın dava.
Bilgisiz olabilirsin, Bilgisiz olman verilerini yedekleyemeceğin anlamına gelmez.
bunca yıldır görüyorum.
yoooooookkkk oradaki sitelerim çok değerliii amannn kaybolmasın ( e kardeşim al yedeklerini ) senin yedeklerini ben almak zorundamıyım ?
iyi oldu böyle patlarsınız işte. - 02-12-2013, 11:24:31MisafirImFast adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu konuyu açmamda ki en büyük sebep zaten bu türde bilgisi olmadığını söyleyen kişilerin başlarına her an her şeyin gelebileceğini anlamalarıdır
Bizde zaten bekliyoruz mahkemeye vermesini en azından avukatımızın canı sıkılıyor du
biraz aldığı maaşın hakkını versin
BTNbilisim bunu beğendi.1 kişi bunu beğendi. - 02-12-2013, 13:44:46Müşteriniz 5 yıldır bu işle uğraşıyorsa, her sene 1 tane sözleşme maddesi okusa yedeklemeyi kendinin yapması gerektiğini öğrenmiş olurdumuzafferbilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

biraz aldığı maaşın hakkını versin