İstediği kadar konu açsın hakkınızda. Uğraşırım derseniz her açtığı konu için tazminat alabilirsiniz.
Raid-0 riskli bir kurulum, onu geçtim dedicated hizmeti alıyor sanırım. Adı bile duyulmamış datacenterlarla çalıştım, dedicatedlerin yedeklendiğini hiç duymadım (özel hizmetler dışında). Yedeklenmeside akla mantığa aykırı, özel sunucumu nasıl yedeklersin derim adama ben. Adını vermeyeceğim bu forumdaki çoğu kişinin çalıştığı bir datacenterda siz arızalı hddlerden yedek kurtarılırken firmaya "ama yedeklemek zorundasınız" derseniz hddleri low level formatlayıp geri takarlar, en ufak hak iddia edemezsiniz. Aracı firmaların yedek almasını beklemekte nasıl bir mantık anlamadım. Saldırıdan müşterinin kendisi sorumlu, ona göre önlem almak zorunda. Ona göre yatırım yapmak zorunda. Ben bile yazdığım en basit programları bigisayarım dışında 3 farklı storage server + 2 cloud storage server üzerinde tutuyorum. 5 yıllık bir emeğin yedeğinin olmaması pek mantıklı değil.
Özetle, anlattıklarınız çerçevesinde müşteriniz size dava açar yada kamuya açık ortamlarda marka değerinizi zedelerse tazminat hakkınız doğar. Ayrıca sadece sürekli tehdit eder ve icraate dökmezse manevi tazminat hakkınızda doğar.