butur adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Hosting Devirleriyle İlgili
48
●2.450
- 23-10-2013, 18:51:13Niye her şeyi devletten bekliyorsunuz ki ? Bu tür konuları defalarca bizzat ben yazdım. Keyfi yerinde olanlar konuya yazmıyorlar, ya da ümitsiz davranıyorlar.
Ortak bir girişim ile sektörü yönlendirebilecek dernek, vakıf gibi bir oluşum içine girelim.
Dernek, vakıf her ne ise üye olan hosting şirketleri 1. derecede güvenilir sayılsın fakat sürekli denetim altında olsun. Kayıtlı üye kuruluşlar hakkındaki şikayetler ile ilgilenilecek bir hukuk bürosu yada bilir kişi gibi bir ekip kurulsun. Aklıma pek fazla bir şey gelmesede böyle bir başlangıç ile ileride geliştirilebilir düşüncesindeyim.
y-s almak sorun değil. y-s alanlarda zaten sorumluluklarını yerine getirmiyorlar. Sorumluluklarını yerine getirmedikleri gibi y-s belgemiz var oluyor.
Müşteriler bilinçli olsun olmasın bu o kadar büyük bir sorun değil. Adam ucuz diye alıyor. Örnek xxx adı bilinen bir hosting şirketide kampanya yapıyor müşteri alıyor ucuz diye ama başı ağrımıyor. Müşterilere suç bulmak mantıksız.
R10.net yöneticileride bazı şeylerin farkında değiller. Bu forum ortamında defalarca dolandırıcılık oldu. Kim dava açıpta *********** hakkında suç duyurusunda bulundu ?
Şahsen r10.net forum üzerinden biri beni dolandırsa r10.net dolandırıcılara yer sağladığı gerekçesi ile suç duyurusunda rahatlıkla bulunabilirim.
Mağdem bir forum ortamında satışa izin veriliyorsa, Bu satışlardan doğacak zarar ve ziyanları önleyici kurallar getirmeleri gerekiyor.
y-s var mı var mantığı dışında. örnek vereyim.
Firma sahibi adı soyadı tc no ys no adres telefon vergi levhası fotokopisi vsvs. gibi evrakları r10.net hosting şirketlerinden temin etsin.
Konu r10.net şikayet devir ile ilgili olduğu için yazıyorum. R10 dışı tabiki bir çok sıkıntı mevcut en azından bulunduğumuz mecrayı düzgün tutalım. Sonrasında diğer y-s li host firmaları ile bu durumlar görüşülür. - 23-10-2013, 18:56:43Ellerinize sağlık.
Büyük hayallerle bir YS belgesi alarak işe başlanıyor, aslında iş karşıdan bakıldığında da oldukça basit. "Bir sunucu kiralarım, oturduğum yerden kendi işimi kurarım" düşüncesi bir çoğunun açılıştaki düşüncesi oluyor.
Ancak evdeki hesap çarşıya uymayınca, teklemeler başlıyor. Önce kampanya yapıp, sürümden kazanmayı deniyor. Bu şekilde 1-2 ay çırpınabiliyor. Ardından bakıyor bu böyle de olmayacak, kiraladığı sunucuları küçültüyor. Bu da mı çare olmadı ? Nasıl olsa müşterilere bağlılığı olan tek belge YS, bilgilerini değiştirip firmayı devr ediyor. Tabii devr sırasında da rakamlar epey bir uçuk oluyor, alacak kişinin iştahının kabarması için.
Devir alacak arkadaşımız da verilen rakamlar karşısında sevinip derhal devir alıyor.
Aslında "Firma" tabiri artık her internet sitesi için kullanılır oldu.
Sonrasını da zaten burada defalarca yaşanan senaryolardan öğreniyoruz.. - 23-10-2013, 19:13:05Bahsettiğiniz konu son zamanlardaki konularla alakalı. Ya da genelde r10'da öyle görüyorsunuz.
Belki bilmezsiniz ama 2006-2010 arası forumda irili ufaklı 10'larca firma devraldım.
Aralarında zarar eden işleri yolunda gitmeyen tek tük firma vardı.
Yani devreden firmaların işleri iyi gitmiyor olması gerekmiyor.
Bu iş çok sıkıntılı. İnsanlar ayda 2-3bin net kâr etse bile zamanla bunaldığından devredebiliyor.
__________________________________PsdBul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herşeyi geçin.
r10 resmen p_orno site satış, alım, bu siteleri yayın yapabileceği firmaların aranması konularında aracı konumunda.
Dolandırıcılığa göre, müstehcenliğe aracılık etmek çok daha ciddi ve yüz kızartıcı bir suç.
Cezasını geçtim, r10 yetkililerinin mahkemeye, en az 2 kez hakim karşısına çıkması gerekir.
Şimdi birileri r10 avukatları var hukuk danışmanları var falan diyecek.
Ama gerçekten hukuk bilgisi olan biri bu konulara asla onay vermez, yayınlayabilirsiniz diye site yöneticisini onaylamaz.
turkiyereseller adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 23-10-2013, 19:18:23Benim önerim bu işi hevesle yapanları; gerçekten meslek ve gelir elde etmek için yapanları birbirinden ayırmak olur.
İster 10 liraya versin ister 500 liraya. Karışmam ben her malin bir alıcısı vardır kaba tabirle ama patlar ama bilmem ne olur.Mükellefiyet altına giren adam aylık bağkur hariç ödesin bakalım 200 lira boş muhasabebe stopaj kdv geçici vergi gelir vergisi otu suyu çorbası ozaman 10 liracılar 20 liracılar o fiyata iş yapamıcaklarını bilirler.
Kısacası rekabet daha mantıklı ve daha adil olur
Bu işi yapmak isteyen kullanıcılara geçiş zamanı verilmeli. Hizmete uygun tüm prosüdürler faaliyet belgesi vergi levhası sabit telefon sabit adres bunlar Belirli süre içerisinde tamamlanmalı tamamlamayanların ticareti durdurulmalı.
Bugün hostbul a kayıt olurken bizden imza sirküsü bile isterken r10 da tek prosüdür faaliyet belgesi.
R10 yönetimi bizi dikkate almadıkça mağduriyetlerdeki bir sorumluda o dur. Aracı oluyorsunuz bu işin yapılmasına . - 23-10-2013, 19:19:49Bence sistem bu şekilde olmalıdır;
Hosting firmaları Silver, Gold ve Platin üyelik alıyorlar kendilerini daha güvenilir hissettirmek adına ama bunu parası olan herkes alabiliyor.
Daha güvenilir bir pazar olması adına bence Hosting Firması diye bir rank çıkarılmalı buda ücretli olmalı ancak her ücretini ödeyen alamamalı belli şartları olmalıdır. Örneğin, Hosting Firması üyeliği alınırken YS Belgesi, Vergi Levhası, Sabit Telefon gibi bilgilerin verilmesi aynı zamanda print edilmiş hallerinin sisteme yüklenip yollanması gerekmelidir. R10 yönetimi gerekli incelemeleri yapıp onay verdikten sonra üyelik başlamalıdır.
Gerçek anlamda firma olmayanlar yine diğer üyelikleri alsınlar, ancak arada ki fark gözle görülür şekilde anlaşılsın. Hosting firması aylık binlerce TL vergi ödeyip, bir sürü gideri varken, diğer firma(hosting satıcısı) vergi ödemeyip ucuza hizmet verip piyasayı düşürüp bi süre sonrada ya tam kapatıp yada devredip kaçıp gitmesinin önüne geçilmiş olur.
İnsanlar da tercihlerini ona göre yaparlar.. - 23-10-2013, 22:17:31Bir dönem vardı. Nasıl alındığı belirli değildi. O kadar yazdık, çizdik. Kaale alınmadı. Birilerine torpil amacıyla mı veriliyordu yoksa birileri ücretle satın mı alıyordu bilinmez. Ama çok açık bir şekilde R10 yönetimi bu konuda hiç şeffaf değildi ve pozitif bir adım atmıyordu o dönemde. Şu andaki yönetimin de bu konuda pozitif yaklaşım içerisinde olduğunu düşünmüyorum.TonyStark adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 23-10-2013, 22:46:47Katılıyorum. Asıl iş devir alan firmada.butur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçenlerde bir devir olayı oldu hatırlar mısınız?
3 bin müşteri X firmasına devir edilmiş. Firmanın alt yapı yetersiz kalınca kurumsal siteler ile XYZ siteler birbirine karışmış. Haliyle müşteri şikayetçi.
Her şey tek yönden değerlendirilmemeli.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 22:46:47 -->-> Daha önceki mesaj 22:41:30 --
TonyStark adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Olay vergi levhasında bitmiyor ki 800-900 TL paran varsa tut muhasebeci 2 günde şirket sahibi ol. Ne anonim şirketleri gördüm batan/devreden.
- 24-10-2013, 00:03:47Açıkçası Türkiye'de hosting pazarı bir zamanlar hostbul üzerinden takip ediliyordu, ancak R10 hepsini tahtından etti. Bugün Türkiye'nin en büyük datacenter sahiplerinin bile bu forumda üyeliği var, konulara yorum yazarlığı hatta konu açtıkları bile oluyor.Kerem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu denli önemli bir forum bence kendince bazı şeyleri sorgulayabilir burası açık bir pazar olabilir ama en büyük pazarda hosting bölümünde dönüyor. Ve en çok şikayette bence yine hosting bölümünde açılıyor. Bence birlik olunursa bu konuyla ilgileniceklerini umut ediyorum.
O konuda hem fikiriz zaten herkes firma açabilir. Ama şu bir gerçek ki o kadar para yatırıp ve her ay bir sürü gideri olan biri bu işe girmek için 2-3 kere düşünmeli hatta düşünüyordurda. Verdiği hizmetlerin hem kalitesini hemde fiyatını düşürüpte kendini zarara, iflasa sürükleyici hareketlerde bulunmaz en azından bu kadar masraf yapmış biri yada en son çare olarak bunu düşünür.MahmutCan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ama bunlara sahip olmayan biri şak diye ilişiğini kesip ya birine bedavaya devir eder yada komple hesapları kapatır gider bu daha kötü bir sonuçtur. En azından vergi levhası olanların peşine yasal mercilerde koşulabilir bunlar kara kayıp.