Bahsettiğiniz konu son zamanlardaki konularla alakalı. Ya da genelde r10'da öyle görüyorsunuz.

Belki bilmezsiniz ama 2006-2010 arası forumda irili ufaklı 10'larca firma devraldım.

Aralarında zarar eden işleri yolunda gitmeyen tek tük firma vardı.

Yani devreden firmaların işleri iyi gitmiyor olması gerekmiyor.

Bu iş çok sıkıntılı. İnsanlar ayda 2-3bin net kâr etse bile zamanla bunaldığından devredebiliyor.

PsdBul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Devreden firma sorunsuz giderken devretmiyor ki. Belirli sorunlar çıkmış ve çözüm bulamamış oluyor. Müşteriler bu durumdan günlerce sıkıldığı için devralan firmaya patlıyor.

Herşeyi geçin.

r10 resmen p_orno site satış, alım, bu siteleri yayın yapabileceği firmaların aranması konularında aracı konumunda.

Dolandırıcılığa göre, müstehcenliğe aracılık etmek çok daha ciddi ve yüz kızartıcı bir suç.

Cezasını geçtim, r10 yetkililerinin mahkemeye, en az 2 kez hakim karşısına çıkması gerekir.

Şimdi birileri r10 avukatları var hukuk danışmanları var falan diyecek.

Ama gerçekten hukuk bilgisi olan biri bu konulara asla onay vermez, yayınlayabilirsiniz diye site yöneticisini onaylamaz.

turkiyereseller adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Niye her şeyi devletten bekliyorsunuz ki ? Bu tür konuları defalarca bizzat ben yazdım. Keyfi yerinde olanlar konuya yazmıyorlar, ya da ümitsiz davranıyorlar.

Ortak bir girişim ile sektörü yönlendirebilecek dernek, vakıf gibi bir oluşum içine girelim.
Dernek, vakıf her ne ise üye olan hosting şirketleri 1. derecede güvenilir sayılsın fakat sürekli denetim altında olsun. Kayıtlı üye kuruluşlar hakkındaki şikayetler ile ilgilenilecek bir hukuk bürosu yada bilir kişi gibi bir ekip kurulsun. Aklıma pek fazla bir şey gelmesede böyle bir başlangıç ile ileride geliştirilebilir düşüncesindeyim.

y-s almak sorun değil. y-s alanlarda zaten sorumluluklarını yerine getirmiyorlar. Sorumluluklarını yerine getirmedikleri gibi y-s belgemiz var oluyor.

Müşteriler bilinçli olsun olmasın bu o kadar büyük bir sorun değil. Adam ucuz diye alıyor. Örnek xxx adı bilinen bir hosting şirketide kampanya yapıyor müşteri alıyor ucuz diye ama başı ağrımıyor. Müşterilere suç bulmak mantıksız.

R10.net yöneticileride bazı şeylerin farkında değiller. Bu forum ortamında defalarca dolandırıcılık oldu. Kim dava açıpta *********** hakkında suç duyurusunda bulundu ?

Şahsen r10.net forum üzerinden biri beni dolandırsa r10.net dolandırıcılara yer sağladığı gerekçesi ile suç duyurusunda rahatlıkla bulunabilirim.

Mağdem bir forum ortamında satışa izin veriliyorsa, Bu satışlardan doğacak zarar ve ziyanları önleyici kurallar getirmeleri gerekiyor.

y-s var mı var mantığı dışında. örnek vereyim.

Firma sahibi adı soyadı tc no ys no adres telefon vergi levhası fotokopisi vsvs. gibi evrakları r10.net hosting şirketlerinden temin etsin.

Konu r10.net şikayet devir ile ilgili olduğu için yazıyorum. R10 dışı tabiki bir çok sıkıntı mevcut en azından bulunduğumuz mecrayı düzgün tutalım. Sonrasında diğer y-s li host firmaları ile bu durumlar görüşülür.