Kerem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir dönem vardı. Nasıl alındığı belirli değildi. O kadar yazdık, çizdik. Kaale alınmadı. Birilerine torpil amacıyla mı veriliyordu yoksa birileri ücretle satın mı alıyordu bilinmez. Ama çok açık bir şekilde R10 yönetimi bu konuda hiç şeffaf değildi ve pozitif bir adım atmıyordu o dönemde. Şu andaki yönetimin de bu konuda pozitif yaklaşım içerisinde olduğunu düşünmüyorum.
Açıkçası Türkiye'de hosting pazarı bir zamanlar hostbul üzerinden takip ediliyordu, ancak R10 hepsini tahtından etti. Bugün Türkiye'nin en büyük datacenter sahiplerinin bile bu forumda üyeliği var, konulara yorum yazarlığı hatta konu açtıkları bile oluyor.

Bu denli önemli bir forum bence kendince bazı şeyleri sorgulayabilir burası açık bir pazar olabilir ama en büyük pazarda hosting bölümünde dönüyor. Ve en çok şikayette bence yine hosting bölümünde açılıyor. Bence birlik olunursa bu konuyla ilgileniceklerini umut ediyorum.

MahmutCan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Olay vergi levhasında bitmiyor ki 800-900 TL paran varsa tut muhasebeci 2 günde şirket sahibi ol. Ne anonim şirketleri gördüm batan/devreden.
O konuda hem fikiriz zaten herkes firma açabilir. Ama şu bir gerçek ki o kadar para yatırıp ve her ay bir sürü gideri olan biri bu işe girmek için 2-3 kere düşünmeli hatta düşünüyordurda. Verdiği hizmetlerin hem kalitesini hemde fiyatını düşürüpte kendini zarara, iflasa sürükleyici hareketlerde bulunmaz en azından bu kadar masraf yapmış biri yada en son çare olarak bunu düşünür.

Ama bunlara sahip olmayan biri şak diye ilişiğini kesip ya birine bedavaya devir eder yada komple hesapları kapatır gider bu daha kötü bir sonuçtur. En azından vergi levhası olanların peşine yasal mercilerde koşulabilir bunlar kara kayıp.