Merhaba,
1 ay önce blog yazmaya başladım, yazılım ve linux üzerine makaleler yayınlıyorum ancak günde siteme 2-3 hit bile gelmiyor. Google'da da kontrol ettiğimde iyi sıralarda sayılırım. Sebebi nedir bunun? Ustalardan bir yorum alabilir miyim...
Site: dogukan.dev/
Yardım! Hiç hit alamıyorum
9
●1.856
- 03-09-2019, 00:26:31
- 03-09-2019, 00:28:37Helal olsun hocam güzel içerikler paylaşmışsınız. Sitede bir tur attım. Reklam olsaydı tıklardım da.
- 03-09-2019, 00:28:39Zor sektör seçmişsiniz hocam. Sosyal medya backlink çalışmaları yapabilirsiniz.
- 03-09-2019, 02:19:57Merhaba hocam öncelikle tasarımınızı biraz daha iyleştirmeniz lazım.
İçerik yetersizligi gördüm sitenizde Yazılarınızda biraz daha görsel ve daha acıklayıcı olun
Seo link demek degildir dogru kelimede dogru makaleyi yazmaktır. Mesala size örnek vericek olursam siteniz için biraz araştırma yaptım.
linux web server kurulumu
LAMP Server Kurulumu
centos 7 php 7 kurulumu
lamp server
lamp server nedir Bu tarz araması yüksek insanlar aradıgı kelimeleri dogru seçip analiz edip o konularda detaylı bol görsel mümkünse videolu cekimlerle hit alabilirsiniz.
Örnek vermek gerekirse.
MySQL "Specified key was too long" Hatası Bu kelimde 15k aranma hacmi var.Yani bu yazıda 1 1 de olmak size yılda cok az bir hit getirir ama dogru kelime dogru seyi seçerseniz. örnekliyorum.
mysql port hatası 3.4m aranması
localhost mysql bağlantı hatası 2.4m
mysql error nedir 177m
mysql syntax hatası 1.5m
mysql bağlantı hatası 37m
Yani dogru seçimler ve güzel anlatıp ile iyi hitler alabilirsiniz. Kafanızdaki hit hedefine göre kelime odaklı calısmanızda fayda var.
Ayrıcı Sosyal Medya hesapları açın siteniz adına Gerekli paylaşımları orda etkileşime sokun .
3 4 ay gibi bir süre sonra ufaktan yorum backlink çöp olmaydan edu gov haber siteleri .aktif kullanın profillerden backlink Video çekip vimeo youtbe dailymont ve benzeri platforlardan dogal backlinkler oluşturup insanlar hatıralarında sürekli yer edinebilirsiniz. - 03-09-2019, 12:23:43Merhabalar Doğukan,
Türkiye'de Türkçe arama yapan developer sayısı R10'da türkçe backlink arayanla aynı, Laravel vs konuları çok iyi yakalamışsın. Bence sitendeki hit sıkıntısının sebepleri
1- Türkçe bu kelimeler ne kadar aranıyor ne kadar bir hit beklentisi içindesin, Semrush gibi üyeliklerin varsa arama yap, daha çok aranılan kelimelerle de ilgili yazı yaz mesela "wordpress site kurulumu" gibi.
2- Bu içeriklerde makaleler çok kısa genelde google 1000 - 1200 + kelime ve görsellik olan yazıları en öne çıkarır. Çok iyi trikler vermişsin bunlar uzun zaman uğraş ve tecrübe ister, ek birkaç yazı ile zenginleştirebilirsin.
3- Genel kanı ne kadar çok post o kadar iyidir ama backlinko.com sadece 73 post ile dünya hit alıyor önemli olan az ama öz içerik. Baştan sonra guidelar yapabilirsin vs.. Backlinko seo videolarını izlemeni tavsiye ederim.
Sana son tavsiyem bu dünyada developer emeğine saygı duyulan bir dilde site yapman yani İngilizce, emin ol adamlar gelir sitene bakar reklama tıklar, Türkler ise " vay amq " yazar gider. Youtube videoları ile birebir test ettim bunu, birisi thank you yazarken diğeri sesinin tonunu ***kym yazdı. - 03-09-2019, 13:48:09Toplu olarak yanıt vereyim. Öncelikle güzel yorumlarınız için teşekkür ediyorum.
@pandoracreative;
Websitemde çok bir hit beklentim yok aslında, günlük 50-100 hit olsa mükemmel olur diye düşünüyorum. Zaten yapma sebebim de para kazanma gayesi değil, daha çok kendime portföy olarak kullanıp üzerinden müşteri çekmek istiyorum. Referanslar listem geniş ve insanlar yazdığım teknik makaleleri görürse işi almam için faydalı olacağı kanaatindeyim. Uzun ve görsel içeren makalelerim de mevcut. Zaten siteme schema entegrasyonu vs. yaptığımdan google aramalarında güzel gözüküyor. Onun da çekici olduğunu düşünüyorum. Tavsiye olarak kısa içeriklerimin yanına uzun içerik de girmem gerektiğini anlıyorum ve bunun için hem video hem resimli anlatım içeren makaleler yayınlayacağım.
Sitemi ingilizce yapmak istemiyorum, dediğim gibi buradan reklam ile bir para kazanma gayem yok. Maksat müşteri toplamak, vizyonlu bir site oluşturmak. Ayrıca Türkiye'de developer camiasının da Türkçe bilgiye erişebilmesini istiyorum. Ancak ilerleyen zamanlarda dogukan.dev/en adı altında bir dizin oluşturup oradan da ilerleyebilirim.
@hyllet;
Merhaba, site tasarımındaki eksik nedir onu anlayamadım? Dizayn forumdan,internetten okuduğum ve derlediğimbilgiler ile oluşturduğum bir dizayndır. Schema entegrasyonu mevcut, kontrast oranı düzgün, yazılar okunaklı ve belirgin, kolay kullanımlı bir dizayn yapmaya çalıştım. Çok görsel şeylere ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum. Daha geniş açarsanız iyileştirmeler yapmak tabii isterim.
Sosyal medyaya ihtiyacım var mı emin değilim, sayfamı zaten kim takip edecek ki? Katkısı nedir anlayamadım. Bir de bu kelimelerin aranma hacimlerini vs. nereden öğrenebiliriz? Ben de yapmak isterim.
@Dursun05;
Site zaten blog olarak yeni, yoksa 10 yıllık sitemden 301 yönlendirmesiyle geçtim bu domaine. Zaten DA ve PA değerleri de geçiş yaptı. Sadece içerik eksiği var onu da zamanla oluşturuyorum zaten.
@Malikcan;
İmlemeleri vs. nereden yapabilirim bilmiyorum, bloglama işine vs. 5-6 senedir uzağım.
@cagataysahin;
Daha detaylı bahsedebilir misiniz?
@akin_erdik;
Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için... - 03-09-2019, 14:02:45@divergentd
Merhaba Hocam tekrardan.
Benim siyaha karsı alerjim var. Ben herzaman açık tonlardan daha renkli tonlardan yanayım siteyi daha cezbedici oluyor diye düşünüyorum bu benim fikrim.
---
Çok görsel şeylere ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum
Bir sitede yazılan yazının sürekli görseller ile desteklenmesi hem google açısından hem kullancılar açısından her zaman daha cok sevilmiştir tercübe ile sabittir bunu yapmanızı her zaman tavsiye ederim.
-----
Sosyal medyaya ihtiyacım var mı emin değilim, sayfamı zaten kim takip edecek ki?
Tabiki ihtiyacınız var birilerin sizi takip etmesi degil olay yabancı kaynaklardan bakarsanız her sitenin ileride backlink destegini bir cogunu sosyal medya ile karsılamaktadır. pinstere twitter facebook instagram benim için olmazsa olmazdır.
-----
Bir de bu kelimelerin aranma hacimlerini vs. nereden öğrenebiliriz? Ben de yapmak isterim.
Bu tarz konularda her zaman aranma hacmi yüksek kelimeleri bulmak için önce kendi kelimemizi google yazarız ardından sayfanın en altında ilgili aramalar cıkar o kelimelerden yürüyerek daha yüksek hacimli kelimelere ulaşabilirsiniz. Bazen bazı konularda adwors planer kullanabilirsiniz ahrefs semrush gibi arama platformlarından bakabilirsiniz.
---------------
Birde yukardaki arkadaşın yazısını okudum kesinlikle haklı oldugunu düşünüyorum.
Tabiki türk arkadaşlar için faydalı bir platform her zaman destekliyoruz ama global çapta işler yapmak ingilizce yapıp yabancı müşteri pörffüyüde oluşturabilirsiniz.