• 03-04-2014, 12:37:16
    mavera58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhaba şöyle bir sorum olacak.Google görüntülü dinamik reklamı kullanacağım.ürün listemi merchant tan gönderdim.reklamları oluşturdum.Tek sorunum sayfalara koyduğum remarketing kodunu nasıl uyarlıyacağım.

    <script type="text/javascript">
    var google_tag_params = {
    pname: "Hayal Adasi",
    pcat: "Orkide",
    prodid: "at1733",
    value: "53.10",
    pagetype: "product"
    };
    </script>
    örneğin çiçeksepetinin kodları bu şekilde pname e asp kodu mu yazacağım. örneğin idno gibi.
    her ürünün sayfası için farklı mı olması gerekiyor.
    burada karmaşa yaşıyorum. feedleri sayfalara göre belirlemediğim için şuanda reklamlar gösterilmiyor.
    https://www.r10.net/google-adwords/12...inda-soru.html

    Bu konuda IsaOZ cevap vermişti. Bir bakın fikir verebilir.
  • 03-04-2014, 15:37:30
    adword reklam maliyetlerini düşürmek için ne gerekir ?
  • 10-04-2014, 10:53:15
    ankaradabiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    adword reklam maliyetlerini düşürmek için ne gerekir ?
    Adwords reklam maliyetini düşürmenin en önemli unsuru KALİTE PUANI artışı sağlamanızdır. Genellikle adwords kullanıcıların kalite puanları 10 üzerinden 5-7 arası olmaktadır. Eğer kalite puanlarınızı "10/9-10/8" gibi rakamlara çıkartırsanız reklam maliyetlerinde gözle gözükür şekilde düşüş olacaktır.

    Adwords sistemi şu değildir: Param var basarım parayı çıkarım 1.sırada işime bakarım. Mantığıyla kesinlikle yürümemektedir. Kalite puanı ile vereceğiniz ücret eş değer şekilde işlemektedir. Kalite puanınız ne kadar yüksek olursa ona oranla maliyetler düşecek ve daha çok verim alabileceksiniz.

    Kalite puanı arttırmak içinde bir çok faktör vardır. Bunları aşşağıda sizin adınıza sıralamak isterim;

    -Reklam ile sitenizin alaka düzeyi çok önemlidir. Title, Desc ve site içeriği çok önem arz etmektedir.
    -Reklam gruplarınızı çoğaltmalısınız. Sadece 1 adet reklam grubu kullanmayınız. Değişik ve farklı gruplar kullanınız. Başlarda adwords onları eşit şekilde reklam olarak gösterecektir. Zaman içerisinde en çok hangisine ilgi duyuluyorsa onu diğerlerinden daha çok gösterecektir. Bu sayede tıklamalarınız artış gösterecektir. Aynı zamanda kalite puanınızda değişiklik olacaktır.
    -Kalite puanı arttırımı aynı zamanda gösterim başına aldığınız tıka görede yükselip düşmektedir. Esas faktör bana göre burasıdır. Eğer gösterime karşılık aldığınız tıklama iyise kalite puanınız o oranda yükselmektedir. Bunada şöyle bir oran vermek isterim. 100 gösterime 10-20 arası tıklama alırsanız eğer kalite puanınız gözle gözükür şekilde değişecektir.

    Çok fazla vaktim olmadığı için aklıma gelenleri not düştüm. Eminim diğer arkadaşlarında aklında farklı fikirler vardır.

    İyi günler..

    --R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 10:53:15 -->-> Daha önceki mesaj 10:28:46 --

    Aynı zamanda size ufak bir önerim daha olacaktır. Anahtar kelimenize bir örnek vereyim. Galaxy s4 satıyorsunuz diyelim. İllede ilk sırada çıkmaya çalışmayın. Sonuçta bizim halkımız ilk gördüğü yerden bir ürünü almayacaktır. O yüzden ortalama konumunuz 2-3 arası olması yeterlidir. İllaki çıkabileceğiniz ve maaliyeti az olan kelimelerde ilk sıralarda çıkabilirsiniz. Lakin yüksek olan kelimelerde boş yere 1.sırada çıkmaya çalışmayın. Emin olun her insan ilk 3 sırayada bakıp, fiyatları alıp ve kişinin web sitesini incelemektedir. En güvendiği ve en uygun fiyata alabileceği yerden alacaktır. Bu noktada web sitenizin dizaynıda çok önemlidir. Güven vermeli ve kaliteli olmalıdır. Sadece reklam verdim ben kazanacağım demekle olmayacaktır. O yüzden her acıdan en iyi olmaya çalışmalısınız. Umarım işinize yarar bu bilgiler..
  • 10-04-2014, 17:35:49
    1. sorum, Reklamlarıma tıkladıklarında kaç sn kalmaları gerekir benden para kesilmesi için 2.sorum reklamlara saldırı yapılmasını engellemek için ip dışında engelleyici bir program yada google un buna benzer bir önemli varmıdır.
  • 10-04-2014, 22:49:20
    SetSql adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    1. sorum, Reklamlarıma tıkladıklarında kaç sn kalmaları gerekir benden para kesilmesi için 2.sorum reklamlara saldırı yapılmasını engellemek için ip dışında engelleyici bir program yada google un buna benzer bir önemli varmıdır.
    Gelen ziyaretçi, sayfayı gördüğü anda kapatsa da sonuçta reklama tıkladığı için Google bunu ücretlendiriyor.

    Herhangi bir program bugüne kadar kullanmadığım için o konuda bir şey diyemeyeceğim.
    Ancak Google'ın sahte tıklamaları tespit etmek ve engellemek için kendi sistemi var.

    Siz ek olarak nasıl önlem alabilirsiniz?

    1.si kampanyalarınızı oluştururken kampanya bütçesini dikkatli belirlemek lazım. Oldu ki bir manipulasyon yapıldı ve Google bunu tespit edemedi (böyle bir şey yaşamadım ama en kötü senaryo olarak alalım). Bu tür bir durumu düşünerek bütçenizi belirleyin.
    Google belirlediğiniz günlük bütçeyi aşma hakkına sahip. Lakin %10'un üzerindeki aşımlarda paranızı iade edecektir.

    Bunu sadece sahte tıklama olarak düşünmeyin. Sektörünüz nedir bilmiyorum ama bir anda televizyonda çıkan bir reklam, bir yarışma programında sorulan soru günlük bütçenizi birkaç dakikada tüketebilir ve hatta katbekat aşabilir.

    2.si kampanya bütçenizi yüksek belirlediniz ama beklediğiniz dışında bir olay olursa Google müdahale etsin veya sizi sadece haberdar etsin istiyorsunuz diyelim. Bu durumda kurallar oluşturarak bazı şeyleri otomatikleştirebilirsiniz. Örneğin X kampanyanın maliyeti gün içinde 100 TL'ye ulaştığı anda kampanyayı otomatik durdurabilir veya e-posta ile durumdan haberdar olabilirsiniz.
  • 11-04-2014, 11:36:17
    SetSql adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    1. sorum, Reklamlarıma tıkladıklarında kaç sn kalmaları gerekir benden para kesilmesi için 2.sorum reklamlara saldırı yapılmasını engellemek için ip dışında engelleyici bir program yada google un buna benzer bir önemli varmıdır.
    Reklamlarınıza tıklamaları yeterli parar gitmesi için diyebiliyorum. Web sitenizde durmalarının şart olduğunu sanmıyorum. Çünkü bu durumu adwords yetkilileri ile görüşmüşlüğüm var. Reklama tıklıyarak hiç durmadan çıkanlar oluyor. Bunlar için yapılacak birşey yok gibi.

    Saldırı mevzusuna gelince ip engellemenize gerek yok. Bu problemi google kendisi çözüyor zaten sizin adınıza. Aynı gün içerisinde 2 kez aynı ip üzerinden tıklandığı taktirde paranız ilk olarak gidiyor lakin gün sonunda tekrar hesabınıza ekleniyor. Tabi siz bunu farketmiyorsunuz. Bunun yanı sıra her gün aynı tıklaya ip'ler olduğu taktirde onunda önlemini aldıklarını söylüyorlar. Kısacası bunların hepsi Google Adwords yetkililerin verdiği cevaplardır.

    Zaten Adsense üzerinde alınan önlemler ne ise, bu kısımdada bunlar geçerli oluyor. Adwords kullanıcılardansa daha çok müşterilerine önem veriyorlar. Yani bizlere önem veriyor. Bu konuda içinize şüphe dahi gelmesin. Lakin size kıllık yapmak isteyen biri çıkarsa 1-2 günde bir tıklama gibi ihtimali olabilir.

    Son olarak ip engelleme diye bir sistem var mı bilmiyorum. Olsa dahi tıklayanın ip'sini görebileceğinizi sanmıyorum. Kısacası her şey google'nin insiyatifinde gibi gözüküyor..

    --R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 11:36:17 -->-> Daha önceki mesaj 11:27:04 --

    Not: Adwords destek verdiğim bir çok firmaya saldırı olduğunu gördüm. Lakin ben günlük bütçeyi belirlediğim için o bütceyi aşmadı. Aynı zamanda yersiz tıklamalar gün sonunda silindi. Kısacası o konuda içiniz rahat olsun. Ne yaparsanız yapın her firma için bir günlük bütçe belirleyiniz. Siz işinizi garantiye almış olursunuz. Zaten adwords'de sizin için en iyisini yapacaktır rahat olun bu konuda..
  • 12-04-2014, 23:05:57
    Reklamlarımı Mobil Cihazlara Kapatamıyorum, O kadar araştırdım bir türlü yok, Cihazları düzenle diye seçenek yok. Nereden çözebiliriz bir cevap alırsak seviniriz
  • 13-04-2014, 23:51:28
    reklamlarım için ödeme yaptım ama Ödemenizi almadığımız için reklamlarınız yayınlanmıyor. deniyor. bir süre beklemem mi gerekecek?
  • 14-04-2014, 11:56:32
    canimasyon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Reklamlarımı Mobil Cihazlara Kapatamıyorum, O kadar araştırdım bir türlü yok, Cihazları düzenle diye seçenek yok. Nereden çözebiliriz bir cevap alırsak seviniriz
    Herhangi bir kampayadayken "REKLAMLAR" Sekmesine tıklayınız. O sekmede karşısınıza reklam gruplarınız gelecektir. Hangi reklam grubunuzda "MOBİL REKLAM" kapatmak istiyorsanız o grubun sağındaki kalem işareti yani düzenle işaretine tıklayınız. Orada karşınıza açılan küçük pencerede mobil tiki tıklı olacaktır. O tiki kaldırarak mobile reklamlarınızı engellemiş olursunuz. Kolay gelsin..

    --R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 11:56:32 -->-> Daha önceki mesaj 11:55:27 --

    mdemir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    reklamlarım için ödeme yaptım ama Ödemenizi almadığımız için reklamlarınız yayınlanmıyor. deniyor. bir süre beklemem mi gerekecek?
    Eğer ilk ödemeniz ise beklemeniz gerekmektedir. Zaten şimdiye ödemeniz geçmiştir diye düşünüyorum. İlk ödemede kesinlikle ücretler çok geç yansıyor. 2. ödeme ve devamında ödemeler anında geçmektedir.

    Diğer bir olaysa bazı arkadaşlar merak edebilirler. İçerde paranız bittiğinde reklamlar kapatılır ve yukarıda kırmızı bantta paranız bitmiştir yazacaktır. Parayı hesaba yatırsanız bile 2-3 saat orası bugda kalıyor ve düzelmiyor. Param geçmedi diye korkmanıza gerek yok. Belirli bir süre sonra düzelecektir o yazı.


    Anlamadığınız veya Yapamadığınız bir durum olursa seve seve yardım ederim. Kolay gelsin..