ankaradabiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
adword reklam maliyetlerini düşürmek için ne gerekir ?
Adwords reklam maliyetini düşürmenin en önemli unsuru KALİTE PUANI artışı sağlamanızdır. Genellikle adwords kullanıcıların kalite puanları 10 üzerinden 5-7 arası olmaktadır. Eğer kalite puanlarınızı "10/9-10/8" gibi rakamlara çıkartırsanız reklam maliyetlerinde gözle gözükür şekilde düşüş olacaktır.

Adwords sistemi şu değildir: Param var basarım parayı çıkarım 1.sırada işime bakarım. Mantığıyla kesinlikle yürümemektedir. Kalite puanı ile vereceğiniz ücret eş değer şekilde işlemektedir. Kalite puanınız ne kadar yüksek olursa ona oranla maliyetler düşecek ve daha çok verim alabileceksiniz.

Kalite puanı arttırmak içinde bir çok faktör vardır. Bunları aşşağıda sizin adınıza sıralamak isterim;

-Reklam ile sitenizin alaka düzeyi çok önemlidir. Title, Desc ve site içeriği çok önem arz etmektedir.
-Reklam gruplarınızı çoğaltmalısınız. Sadece 1 adet reklam grubu kullanmayınız. Değişik ve farklı gruplar kullanınız. Başlarda adwords onları eşit şekilde reklam olarak gösterecektir. Zaman içerisinde en çok hangisine ilgi duyuluyorsa onu diğerlerinden daha çok gösterecektir. Bu sayede tıklamalarınız artış gösterecektir. Aynı zamanda kalite puanınızda değişiklik olacaktır.
-Kalite puanı arttırımı aynı zamanda gösterim başına aldığınız tıka görede yükselip düşmektedir. Esas faktör bana göre burasıdır. Eğer gösterime karşılık aldığınız tıklama iyise kalite puanınız o oranda yükselmektedir. Bunada şöyle bir oran vermek isterim. 100 gösterime 10-20 arası tıklama alırsanız eğer kalite puanınız gözle gözükür şekilde değişecektir.

Çok fazla vaktim olmadığı için aklıma gelenleri not düştüm. Eminim diğer arkadaşlarında aklında farklı fikirler vardır.

İyi günler..

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 10:53:15 -->-> Daha önceki mesaj 10:28:46 --

Aynı zamanda size ufak bir önerim daha olacaktır. Anahtar kelimenize bir örnek vereyim. Galaxy s4 satıyorsunuz diyelim. İllede ilk sırada çıkmaya çalışmayın. Sonuçta bizim halkımız ilk gördüğü yerden bir ürünü almayacaktır. O yüzden ortalama konumunuz 2-3 arası olması yeterlidir. İllaki çıkabileceğiniz ve maaliyeti az olan kelimelerde ilk sıralarda çıkabilirsiniz. Lakin yüksek olan kelimelerde boş yere 1.sırada çıkmaya çalışmayın. Emin olun her insan ilk 3 sırayada bakıp, fiyatları alıp ve kişinin web sitesini incelemektedir. En güvendiği ve en uygun fiyata alabileceği yerden alacaktır. Bu noktada web sitenizin dizaynıda çok önemlidir. Güven vermeli ve kaliteli olmalıdır. Sadece reklam verdim ben kazanacağım demekle olmayacaktır. O yüzden her acıdan en iyi olmaya çalışmalısınız. Umarım işinize yarar bu bilgiler..