• 25-10-2013, 01:10:20
    #37
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Metin olarak gönderdiklerimde hiç bir değişiklik yokken link attığımda artık eskisi gibi gösterim sağlanmıyor.. Bundan 3 gün önce 3 saattlik bir kesinti olmuştu post gönderememiştik o zamandan sonra başladı
  • 25-10-2013, 01:12:57
    #38
    Sorun hepimizde aynı hocam ne olduysa o kesintiden sonra oldu. Bugün haber kaynağında yapılan değişiklik için resmi açıklama yaptılar bir yandan Stories to share özelliğinin çıkacak olduğundan bahsediliyor. Yapmamız gereken tek şey beklemek gibi duruyor şimdilik.
  • 25-10-2013, 01:13:18
    #39
    batikale adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    yazını okudum mantıklı gibi geliyor ama benim analizlerime göre dediklerine uymuyor.
    3 yıldır aynı sayfamda düzenli olarak aynı sitemin içeriklerini paylaşıyorum.
    bağlantı paylaşımlarımın gösterim oranı fotoğraf paylaşımlarımın gösterim oranının 1/3 ü kadar.

    benim anlamadığım bazı link paylaşımlarım diğer linklere göre 10-15 kat daha fazla gösterim almakta bu 30 kata kadar çıkmaktadır. çok gösterim alan linkleri tekrar paylaştığımda yine çok gösterim aldığını tespit ettim. içeriğim moda kıyafettir. Dolayısı ile kıyafetler arasında çok fark olmamasına rağmen aşırı gösterim farkının olması algoritmayı anlamayı engelliyor.
    Anlaşılmayacak hiçbirşey yoktur sadece analiz ve teorilerinizi kullanın. Sizce neden o bağlantılarınız diğer bağlantılardan daha çok gösteriliyor?

    Sizce daha çok tık almış veya beğeni,yorum, paylaşım almış olabilir mi ?

    Hiç beğenilmemiş tıklanmamış paylaşım diğer daha çok beğenilmiş tıklanmış fotoya göre daha çok gösterim alabilir mi ?

    Şimdi işin özüne gidelim. Facebook istatistikler sayfasından gönderile kısmından aşağıda ki erişim sayılarına bakın dikkatlice göreceksiniz ki erişimde ki üstteki baz alınan olay etkileşimde gördüğünüz gibi Lacivert renkli olan paylaşıma tık oranı ; diğeri ise (yorum+beğeni+paylaşım) oranı işte bunları bir sayıyla çarpıp ikisini topluyor büyük ihtimal ve size EDGERANK skoru veriyor bu skor nasıl hesaplanıyor tam hesabı yok ama aşağı yukarı bize bu işin nasıl olduğu gösteriyorlar.

    Yakın zamanda işin özünü araştırıp bu skorun aşağı yukarı nasıl hesaplandığınıda yazacağım




    İşte bu yüzden En Kral Paylaşımı yapan Facebookta ana sayfada sonraki günlerde dahi çıkacaktır.
  • 25-10-2013, 04:20:43
    #40
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    ugurugurcan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Üstte yazımdaki linke tıklarsanız bu bir algoritma güncellemesi olacağını anlarsınız. Facebook Marketing sayfasında resmi duyuru var.
    Bu, kadar ısrarla verdiğin sayfada önemli hiçbir bilgi yok, hepsini burada konuşuyoruz. Böylesine önemli bir konuda reklamlarla dolu sayfana yönlendirme yapman ne kadar etik? Bunun yerine 2 paragrafı burada paylaşsan daha sağlıklı olurdu.

    Facebook link çıkışlarını sınırlandırti. Olay bu kadar basit. Artık eski kazanılan paraları unutun . Sayfalarında değerleri düşmeye başlayacak Büyük paralar verip yatırım yapacaklar bu donemde çok dikkatli olmalı.
  • 25-10-2013, 08:32:41
    #41
    way arkadaş bende tek soru var sanıyordum %60 erişim azalma var post like sayıları yerde böyle devam ederse facbeook ölümü yakındir..
  • 25-10-2013, 08:57:01
    #42
    Umarım en kısa sürede düzeltir facebook bu problemi yoksa reklam alan da olmayacak veren de olmayacak ...
  • 25-10-2013, 09:42:37
    #43
    conbay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu, kadar ısrarla verdiğin sayfada önemli hiçbir bilgi yok, hepsini burada konuşuyoruz. Böylesine önemli bir konuda reklamlarla dolu sayfana yönlendirme yapman ne kadar etik? Bunun yerine 2 paragrafı burada paylaşsan daha sağlıklı olurdu.

    Facebook link çıkışlarını sınırlandırti. Olay bu kadar basit. Artık eski kazanılan paraları unutun . Sayfalarında değerleri düşmeye başlayacak Büyük paralar verip yatırım yapacaklar bu donemde çok dikkatli olmalı.
    Yorumunuz için teşekkürler fakat şunları belirtmek isterim dün o sitemden 0.1 tl bile kazanmadım şimdi siz bu yorumunuzla prim mi elde ettiniz etiklik değerlerini siz mi araştıracaksınız. Ben ısrarla birşey vermek istesem her konunun mesajına linkimi bırakırdım. Orada 450 500 Kelimelik birşey yazmısız emek harcamısız senin lafına bak. Kafadan oradan buradan dolma bilgilerle değil kaynaklarla bunları belirttim. Şimdi yorumunuzu tekrar okuyun ve sizin yorumunuzda ki "Link çıkışarını sınırlandırttı" lafından yazımı tam olarak okumadığınız çıkıyor.

    Arkadaşlar amacımız bu soruna çözüm bulmak ben size yardım sağlamak istiyorum sizlerde bunun karşılığını yardımla vermelisiniz ki facebook bölümümde bu yayılsın ve hepimizin kazancı artsın. Kendi tecrübeleriniz ve kaynaklarınızla bilgi vermeniz insanlık namına bir yardımdır. Yabancı kaynakları araştırıp ingilizcesi iyi olanlar varsa destek sağlayabilirler.
  • 25-10-2013, 10:44:43
    #44
    benim bir tespitim de 100 linkten 10 tanesinde parçalı (1 kare içinde 4-8 fotonun birleştirilmiş hali) fotoğraf kullandım. Bu fotoğraflar en çok erişim alan 20 link arasında yer aldı. hatta ilk 3 te bunlar vardı.

    test edecek arkadaşlar olursa sonucunu yazarsa sevinirim.

    metin olarak link paylaşımı fotoğraflı link paylaşımından daha çok erişim alıyor, ancak beğeni ve tıklanma oranı fotoğraflı liklerin altında kalıyor. @ugurugurcan senin tespitine göre yorum ve beğeni alanların daha çok erişim alması gerekmiyor mu?
  • 25-10-2013, 10:57:59
    #45
    Yabancı forumlardan sitelerden buna getirilen çözümleri incelemek ve bir çare bulmak gerek.. bu işten ekmek yiyen çok fazla