yazını okudum mantıklı gibi geliyor ama benim analizlerime göre dediklerine uymuyor.
3 yıldır aynı sayfamda düzenli olarak aynı sitemin içeriklerini paylaşıyorum.
bağlantı paylaşımlarımın gösterim oranı fotoğraf paylaşımlarımın gösterim oranının 1/3 ü kadar.
benim anlamadığım bazı link paylaşımlarım diğer linklere göre 10-15 kat daha fazla gösterim almakta bu 30 kata kadar çıkmaktadır. çok gösterim alan linkleri tekrar paylaştığımda yine çok gösterim aldığını tespit ettim. içeriğim moda kıyafettir. Dolayısı ile kıyafetler arasında çok fark olmamasına rağmen aşırı gösterim farkının olması algoritmayı anlamayı engelliyor.
Anlaşılmayacak hiçbirşey yoktur sadece analiz ve teorilerinizi kullanın. Sizce neden o bağlantılarınız diğer bağlantılardan daha çok gösteriliyor?
Sizce daha çok tık almış veya beğeni,yorum, paylaşım almış olabilir mi ?
Hiç beğenilmemiş tıklanmamış paylaşım diğer daha çok beğenilmiş tıklanmış fotoya göre daha çok gösterim alabilir mi ?
Şimdi işin özüne gidelim. Facebook istatistikler sayfasından gönderile kısmından aşağıda ki erişim sayılarına bakın dikkatlice göreceksiniz ki erişimde ki üstteki baz alınan olay etkileşimde gördüğünüz gibi Lacivert renkli olan paylaşıma tık oranı ; diğeri ise (yorum+beğeni+paylaşım) oranı işte bunları bir sayıyla çarpıp ikisini topluyor büyük ihtimal ve size EDGERANK skoru veriyor bu skor nasıl hesaplanıyor tam hesabı yok ama aşağı yukarı bize bu işin nasıl olduğu gösteriyorlar.
Yakın zamanda işin özünü araştırıp bu skorun aşağı yukarı nasıl hesaplandığınıda yazacağım
İşte bu yüzden En Kral Paylaşımı yapan Facebookta ana sayfada sonraki günlerde dahi çıkacaktır.