• 25-10-2017, 16:17:46
    #1
    Merhaba arkadaşlar,
    Dedem bu yıl başında rahmetli oldu. Babamlar 6 kardeşler. Nenem yaşıyor. Dedemin üzerindeki mallar otomatikmen 6 + 2 toplam 8 e bölünmüş oluyor miras kanununa göre.
    Her akrabada olan standart uyanık amcamlarımdan bir tanesi bize sormadan arsanın birini emlakçıya vermiş. Toplam değeri verilen rakam şuan 650.000 lira. Toplam 13,5 dönüm. Bize şimdi söylüyor. Satalım parasını bölüşelim istiyor. Belki yanına 2-3 kardeş te bulabilir bu yolla. Ama biz kesinlikle satılmasını istemiyoruz. Çünkü imar geçecek ve değeri artacak bundan eminiz.
    Bu yolla biz istemezsek ama diğer 5 kardeş ve hatta babaannem de istemiş olsa tüm tarla satılabilir mi bizden izinsiz?
    Bu konuda fikri olan var söyleyebilirse çok sevinirim.Teşekkürler
  • 25-10-2017, 16:19:10
    #2
    çoğunluk sağlanırsa satılır %51 olması yeter
  • 25-10-2017, 16:22:29
    #3
    Birden fazla kişi satılmasını isterse sizin hükmünüz yok sayılır
  • 25-10-2017, 16:22:45
    #4
    Miras paylaşımı davası açılarak kendi haklarını satabilirler diye biliyorum.
  • 25-10-2017, 16:23:39
    #5
    Sizin payınıza her hangi bir zeval gelmez, satış yapılır ve payınız kuruşuna kadar hesabınıza yatar.
    Öte yandan üstünlük sağlanırsa, yani hisse % 50 nin üstüne çıkarsa satış resmi yollar ile yapılır.
  • 25-10-2017, 16:34:49
    #6
    Bir hukukçu değilim diyerekten,
    Prosedüre göre veraset ilamı çıktıktan sonra bütün mirasçılardan onay alınarak tapuda rizai taksim yapılıp arsa ilgili mirasçılara bölüştürülür yada herkese eşit şekilde bölüştürülür. Burada mirasçılardan birisi sorun çıkartsa rizayi taksim yapılmaz ve İzale-i Şuyu davası ile çözüm bulunmaya çalışılır. bu davada yine anlaşılamazsa arsanın satışı yapılarak ilgili mirasçılara nakit olarak bölüştürülür.
    Tabi bu aşamalar zaman alan konular olup iş uzadıkça uzar. Buda sizin işinize gelip imar gelme durumunu açısından zaman kazanmış olursunuz.
  • 25-10-2017, 16:35:38
    #7
    İlk etapta kendi hissesini satabilir. Ama paydaşların ön alım hakkı vardır. Sattığı parayı ona teklif ederek hisseyi ondan satın alabilirsiniz.
  • 25-10-2017, 16:39:14
    #8
    Aynı dava bizim başımızda var sadece kendi hissesini satabilir.Hissesini sattığı kişi dava açıp sizin hisselerinizide satin almak isteyebilir.
  • 25-10-2017, 16:42:14
    #9
    Sadece mantık olarak söylüyorum. Satışı yapması için her mirasçıdan onay alınması gerekmektedir. Ayrıca çoğunluk sağlansa bile öncelik olarak arazinin teklifinin de size yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bunun dışında hiç bir şekilde satış yapılamaz bir kişinin bile rızası olmazsa mahkeme açılması gerekmektedir.