• 05-06-2014, 17:04:46
    #1
    Selamlar,

    DH üzerinden birisiyle anlaştım,şahıs ücretini ödediğim ürünü hatalı gönderdi.Bende ürünü istemeyip,geri ödeme istedim.Geri ödemeyi yapmadı,banka dekontları ve konuşma kayıtları var.(isim soyisim,iban)

    Suç duyurusunda bulunsam bir şey çıkar mı ?
  • 05-06-2014, 19:18:36
    #2
    Anıl Gördebil mi ?
  • 06-06-2014, 00:01:10
    #3
    FurkanGokkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Anıl Gördebil mi ?
    değil
  • 06-06-2014, 00:05:59
    #4
    Merhaba geçmiş olsun öncelikle. Ücretini ödediğiniz ürünü hatalı gönderdi derken, üründe bir hata mı var yoksa istediğiniz ürünü aldınız ama üründe hukuki anlamda ayıplı sayılacak bir hata, hasar ya da farklı bir durum mu var? İkincisi ise Ayıplı mal'ın iadesi söz konusudur. Şu makaleyi okuyabilirsiniz, size belki yardımcı olabilir.

    Siz süreleri kaçırmayacak şekilde savcılığa bi uğrayın, derdinizi anlatın. Sonuçta bir mağduriyet söz konusu.
  • 07-06-2014, 10:56:13
    #5
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Ben de internetten satış yapıyorum. Her ürün satışında müşteriye 1 yıl garantili ürün aldığını ve sorun çıktığında ücretsiz değişim yaptığımızı özellikle belirtiyorum. Böyle sahtekarlar yüzünden hepimiz zan altında kalıyoruz. Bence sonuna kadar hakkını aramalısın.
  • 07-06-2014, 11:07:14
    #6
    Üyeliği durduruldu
    Fatura aldınızmı?
  • 27-06-2014, 22:21:52
    #7
    Ürünü gönderen kişi ile yazışmalarınız ve olayın özetini kronolojik sıra ile anlattığınız bir dilekçe ile direk savcılığa başvurun. Gerekli inceleme yapılır ve sonucunda kişi büyük ihtimalle nitelikli dolandırıcılıktan ceza alır. Zararınızı tazmin etmez ise CMK 231 maddedeki denetimli serbestlikten de yararlanamaz. Verilecek ceza 2-7 yıl arasında olacaktır. tüketicinin internette alışveriş yapma güvenini sarsması konusunun üzerine giderseniz alacağı ceza alt sınırdan fazla olabilir.